Σύντομα ο Ντάριλ Μέικον θα φορέσει τα «πράσινα» και θα πάρει μια μεγάλη ευκαιρία στην Euroleague αλλά να ξέρετε ότι η καριέρα του δεν ήταν καθόλου εύκολη.

Σύντομα ο Ντάριλ Μέικον θα φορέσει τα «πράσινα» και θα πάρει μια μεγάλη ευκαιρία στην Euroleague αλλά να ξέρετε ότι η καριέρα του δεν ήταν καθόλου εύκολη.

Σύντομα ο Ντάριλ Μέικον θα φορέσει τα «πράσινα» και θα πάρει μια μεγάλη ευκαιρία στην Euroleague αλλά να ξέρετε ότι η καριέρα του δεν ήταν καθόλου εύκολη.

Μάλιστα υπήρξε ένα διάστημα όπου ο Μέικον σκεφτόταν πολύ σοβαρά να παρατήσει το μπάσκετ. Πότε; Στην τελευταία του χρονιά στο σχολείο. Η ιστορία που περιγράφεται στην USA Today είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Πίσω στο 2014… Οι βαθμοί του Μέικον στο high school ήταν τέτοιοι που δεν θα του επέτρεπαν να παίξει στην πόλη του, το Άρκανσας. Γεννημένος στο Λιτλ Ροκ ήθελε όσο τίποτα άλλο να παίξει στους Ρέιζορμπακς. Όμως οι κακοί βαθμοί του θα μπορούσαν να τον στείλουν όχι στο φημισμένο κολλέγιο του Άρκανσας αλλά σε κάποιο junior college. Τουλάχιστον για αρχή.

Ο Μέικον ήθελε να παρατήσει τα πάντα. Μέχρι που ανέλαβε δράση η μητέρα του.

«Μου μίλησε γι’ αυτό κι αν δεν ήταν εκείνη δε θα είχα συνεχίσει το μπάσκετ» λέει ο Μέικον.

«Όχι, όχι, όχι… Δεν τελειώσαμε ακόμα» είπε στο γιό της. Και του έδωσε να καταλάβει ότι θα έπρεπε να κάνει κάτι παραπάνω από το να παίζει μπάσκετ. Τον πίεσε αρκετά για δύο χρόνια στο Community College του Holmes. Ο Ντάριλ άρχισε να εξελίσσεται. Και να γίνεται καλύτερος παίκτης, αλλά και άνθρωπος. Κι αυτό διότι η μητέρα του έκρινε σκόπιμο να τον στείλει να ζήσει μόνος του, τέσσερις ώρες απόσταση από το σπίτι του.

Μέσα σε λίγους μήνες, ο Ντάριλ κατάλαβε. Μακριά από τους φίλους του, το σπίτι του, την περισσότερη ώρα βαριόταν. Τελικά έκανε το τηλέφωνο στη μητέρα του. «Κατάλαβα τι έλεγες»!

Η ωριμότητά του σε όλα τα επίπεδα τον βοήθησε πολύ στο Μισισίπι όπου έπαιζε με το Holmes. Με 23,9 πόντους ήταν έκτος σκόρερ κι αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να κερδίσει μια θέση στο Άρκανσας. Πίσω στην πόλη του.

Κι εκεί ήταν υπέροχος. Ολοκλήρωσε την κολεγιακή του καριέρα με 16,9 πόντους κατά μέσο όρο και με 42,9% στα τρίποντα. Αλλά κυρίως ανέπτυξε μεγάλη επαφή κι επικοινωνία με τον κόσμο.

Πάντα διασκέδαζε τον κόσμο πριν από κάθε αγώνα, σουτάροντας από το κέντρο του γηπέδου. Πάντα αργούσε σε συνεντεύξεις Τύπου μετά από αγώνα καθώς υπέγραφε ΣΕ ΟΛΟΥΣ αυτόγραφα

Ακόμα και η παρουσία του στη συνέντευξη Τύπου ήταν ξεχωριστή. Ξέφευγε από τα τετριμμένα κι ανοιγόταν πολύ. Ιδιαίτερα με το χιούμορ του.

«Το να βγαίνουν οι παίκτες έξω από το… καβούκι τους είναι δείγμα ωριμότητας» έλεγε ο Μάικ Άντερσον, προπονητής του Μέικον στο Άρκανσας. «Επίσης φανερώνει την αυτοπεποίθηση στις ικανότητές σου. Αυτό που κάνει είναι πολύ ωραίο και χαίρεσαι να το βλέπεις».

Και ο Μέικον όμως μίλησε για το χιούμορ του. «Το να περνάς καλά είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Δε γίνεται να παίρνεις τα πάντα σοβαρά»!

Τελικά εκείνη η εμπειρία που λίγο έλειψε να τον οδηγήσει εκτός μπάσκετ, άλλαξε όλη τη ζωή του.

Δείτε μερικά highlights του Μέικον στο Άρκανσας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο χτύπημα Παναθηναϊκού, στα πράσινα και ο Μέικον

Οριστικό: Χουγκάζ τριετίας στον Παναθηναϊκό

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Νέα στοιχεία από τον τραπεζικό λογαριασμό του πιλότου