ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Ο Καλαϊτζής και ο Καλαϊτζάκης!

Πως συνδέονται ο Γιώργος Καλαϊτζής και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης; Η ίδια ηλικία, οι ρόλοι, η υπέρβαση και η φετινή συνεργασία. Άλλες περιπτώσεις
Ο Καλαϊτζής και ο Καλαϊτζάκης!

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης επέστρεψε στον Παναθηναϊκό για να μείνει… Η επέκταση του συμβολαίου του με τους «πράσινους» ως το καλοκαίρι του 2022 δείχνει πολλά. Όπως πολλά δείχνει και ο ρόλος για τον οποίο τον προορίζουν στην ομάδα όπου ετοιμάζονται να του δώσουν την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία.

Ο Καλαϊτζάκης στα 21 του χρόνια καλείται να πάρει ευθύνες. Όχι όσες είχε πάρει πάντως στην ίδια ηλικία (21 στα 22) ο Γιώργος Καλαϊτζής, την περίοδο 1997-1998. Τότε που επέστρεψε από το Μιλάνο κι ενώ μετρούσε συμμετοχές στην Basket League σ’ εκείνη την εξαιρετική ομάδα του Πανιωνίου του Ίβκοβιτς (1995-1996). Ποια ήταν η διαφορά όμως; Ότι ο Καλαϊτζής είχε αποκτηθεί για τρίτος κι αίφνης βρέθηκε πρώτος!!!

Σύμπτωση: Ο Καλαϊτζής θα είναι ο… team manager που θα έχει ο Καλαϊτζάκης στη φετινή ομάδα. Τότε, το 1997, ο Βολιώτης γκαρντ είχε αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό ώστε να παίξει πίσω από τον Μπάιρον Ντίνκινς (που θα γινόταν κοινοτικός καθώς θα έπαιρνε- υποτίθεται- Βέλγικο διαβατήριο) αλλά και τον έμπειρο Κώστα Παταβούκα.

Ο τελευταίος είχε επιστρέψει από την Βίρτους Μπολόνια και είχε γίνει αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Πως έγινε η κατάσταση στην πορεία; Ο Ντίνκινς δεν πήρε διαβατήριο Βελγίου κι αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό. Ο Παταβούκας δεν ήταν ο παίκτης του παρελθόντος καθώς βρισκόταν στη δύση της καριέρας του.

Ο Καλαϊτζής σε μια… νύχτα, στα 21 του χρόνια, έγινε ο βασικός point guard του Παναθηναϊκού.

Η μοναδικότητα του Γεωργικόπουλου

Είναι ένα παράδειγμα ξεχωριστό. Αν εμβαθύνουμε την ιστορία και σε ό,τι αφορά στους νεαρούς γκαρντ (αποκλειστικά γκαρντ, όχι άλλες θέσεις) που είχε ο Παναθηναϊκός θα δούμε κι άλλες περιπτώσεις.

Η πιο παλιά ανήκει στον Γιάννη Γεωργικόπουλο. Μοναδική περίπτωση παίκτη που βγήκε από τα «σπλάχνα» του Παναθηναϊκού (δεν πρέπει να υπάρχει κι άλλος). Πριν τα 20 χρόνια του ήταν μέλος της ομάδας. Έμεινε αρκετά στον Παναθηναϊκό, μετά δόθηκε δανεικός στον Απόλλωνα Πατρών και τη σεζόν ’96-’97 επέστρεψε στους «πράσινους». Σε μια πολύ παράξενη και κακή χρονιά ο Γεωργικόπουλος δεν έκανε το «ξεπέταγμα». Μετά έφυγε ακόμα και για το εξωτερικό…

Ακολούθησε (σεζόν 2000-2001) ο Γιάννης Ροδοστόγλου. Ήταν 17 στα 18 από πλευράς ηλικίας. Στη συνέχεια έκανε πολύ μεγάλη καριέρα στις Εθνικές Κατηγορίες (Α2 και Β’ Εθνική).

Ο Χρήστος Βιδάλης (σεζόν 2002-2003) είχε ακριβώς την ίδια διαδρομή με τον Ροδοστόγλου ενώ ο Μιχάλης Σβορώνος (2001-2002) είχε και… ευρωπαϊκό στο βιογραφικό του (Μπολόνια) και διαδρομή επίσης στις μικρότερες κατηγορίες.

Ο Άρης Ταταρούνης και ο Γιάννης Καραμολέγκος μια από τα ίδια. Ο Καραμολέγκος πάντως είχε κι ευρωπαϊκό το 2011 (Βαρκελώνη) όπως και ο Φώτης Ζούμπος (που έκανε περάσματα κι από την Basket League.

Οι περιπτώσεις Κόνιαρη και Λούντζη

Περνάμε και στις πιο πρόσφατες περιπτώσεις. Που βρέθηκαν στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2014 ως επένδυση για το μέλλον: Ο Μιχάλης Λούντζης και ο Αντώνης Κόνιαρης. Ο πρώτος, μετά από κάποιες σεζόν αδράνειας, πήγε δανεικός στα Τρίκαλα, ακολούθως στο Λαύριο όπου είχε κι ένα σοβαρό τραυματισμό αλλά επέστρεψε δυνατός. Τη νέα χρονιά θα βρίσκεται στον Προμηθέα.

Ο Κόνιαρης πέρασε πολύ δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Με πολύ σοβαρούς τραυματισμούς που έβαλαν σε κίνδυνο την καριέρα του αλλά αποδείχθηκε ατσάλινος, όχι απλώς ανθεκτικός. Συνήλθε, επανήλθε (μέσω ΠΑΟΚ) και πλέον βρίσκεται στον Ολυμπιακό.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College