Ο νέος ξένος του τριφυλλιού είχε πιαστεί στα χέρια με τον Εστεμπάν Μπατίστα σε ένα ματς της τότε ομάδας του, της Μπαρτσελόνα με την νυν ομάδα του, τον Παναθηναϊκό με τον Καταλανό να παίζει τον ρόλο το πυροσβέστη

Ο Τσάβι Πασκουάλ ξέρει καλά τον Ντεσόν Τόμας, ο οποίος έρχεται στον Παναθηναϊκό. Τον είχε παίκτη στην Μπαρτσελόνα την σεζόν 2014-15. Και ξέρει και την «καλή» και την «κακή» πλευρά του.

Και πως τα φέρνει η μοίρα… Σε ένα ματς της Μπαρτσελόνα με τον Παναθηναϊκό στην Βαρκελώνη για την Ευρωλίγκα σε εκείνη την σεζόν, ο Τόμας είχε… αναγκάσει τον τότε προπονητή του, τον Καταλανό να ζητήσει συγγνώμη για λογαριασμό του από τον Παναθηναϊκό, στον οποίο ο Τόμας θα παίζει πλέον.

Όλα έγιναν όταν σε κάποια φάση του αγώνα ο Αμερικανός έπεσε με δύναμη πάνω στον τότε σέντερ του τριφυλλιού, τον Εστεμπάν Μπατίστα σε μια διεκδίκηση της μπάλας.

Ο Ουρουγουανός, που δεν ήταν και ο πιο ήσυχος άνθρωπος του κόσμου, αντέδρασε με αποτέλεσμα το θερμόμετρο να ανέβει στα ύψη. Μετά το ματς ο Πασκουάλ θεώρησε ότι οφείλει μια συγγνώμη στον Παναθηναϊκό για την στάση του παίκτη του. Ετσι πήγε στα αποδυτήρια των πράσινων και ζήτησε συγγνώμη για λογαριασμό του.