ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Παναθηναϊκός- Άλμπα 82-67: Έτσι τον θέλουν!

Ο Παναθηναϊκός είχε δεχτεί 43 πόντους στα πρώτα 16 λεπτά και δέχτηκε 24 στα υπόλοιπα 24. Αυτό τα λέει όλα
Παναθηναϊκός- Άλμπα 82-67: Έτσι τον θέλουν!

Από τη στιγμή που η άμυνά του λειτούργησε, ο Παναθηναϊκός επέβαλλε το ρυθμό του κι έφτασε καθαρά στην τέταρτη νίκη του στη φετινή Euroleague.

O Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα 82-67 την Άλμπα Βερολίνου, έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ για ένα ημίχρονο κι έδειξε ότι η άμυνα ΠΡΕΠΕΙ να είναι η σταθερά του. Οι «πράσινοι» δέχτηκαν 43 πόντους στα πρώτα 16 λεπτά όταν βρέθηκαν πίσω με -9 αλλά στη συνέχεια οι Γερμανοί… ισοπεδώθηκαν. Πέτυχαν μόλις 24 πόντους μέχρι το τέλος!

Από το 15’ και μετά, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ήταν χάρμα οφθλαμών. Έβγαλε σκληράδα στην άμυνα, είχε ωραίες συνεργασίες στην επίθεση (ειδικά με Μέικον και Παπαγιάννη) ήταν συγκεντρωμένοι όλοι στο στόχο τους.

Βραδιά καριέρας για τον Κασελάκη σε επίθεση και σπουδαία δουλειά στην άμυνα. Άριστος στα οργανωτικά κι εκτελεστικά του καθήκοντα ο Ντάριλ Μέικον και πάλι «πύργος» ο Παπαγιάννης με ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση. Σπουδαίος ο Σαντ Ρος και σαν αμυντικός εξολοθρευτής αφού «κατάπιε» τον Έρικσον. Καλή δουλειά από τον Έβανς κι ενθαρρυντική η παρουσία του Λευτέρη Μαντζούκα! Κερασάκι στην τούρτα το κάρφωμα του Νεοκλή Αβδάλα στο τελευταίο καλάθι του Παναθηναϊκού.

Πολύ ωραία παράσταση από τον Παναθηναϊκό παρά την απουσία του Νέντοβιτς και την ανετοιμότητα των Παπαπέτρου και Γουάιτ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Όπως το περιγράψαμε παραπάνω. Η ενέργεια και η προσήλωση που έβγαλε ο Παναθηναϊκός στην άμυνα, έκανε όλη τη διαφορά, από το 15’ και μετά.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ: Ο Παναθηναϊκός είχε σωστές επιθετικές αποφάσεις, καλή κυκλοφορία που του έδινε ελεύθερα σουτ αλλά κι ευστοχία. Το 17-8 έγινε 17-15 και στη συνέχεια 25-18 με τον Κασελάκη να έχει 3/3 τρίποντα και τον Παναθηναϊκό συνολικά 5/9. Τα 6 επιθετικά ριμπάουντ της Άλμπα δημιουργούσαν πρόβλημα στην ελληνική ομάδα καθώς έδιναν δεύτερες ευκαιρίες στους Γερμανούς (25-22 στο 9’ με την Άλμπα να έχει 6 επιθετικά ριμπάουντ και 4/11 τρίποντα).

Όμως και ο Παναθηναϊκός είχε ενέργεια κι αυτοπεποίθηση βγάζοντας ένα πολύ παραγωγικό δεκάλεπτο (30-25) αλλά είχε δεχτεί και πολλούς. Τα 6/12 τρίποντα και οι 9 ασίστ (για ούτε ένα λάθος!) ήταν ενδεικτικά στοιχεία της άριστης επιθετικής ανάπτυξης του Παναθηναϊκού. Όμως και η Άλμπα είχε 25 πόντους με 4/11 τρίποντα, 7 ασίστ και κανένα λάθος (επίσης).

Κι αυτό ήταν το πρόβλημα, παρά την άριστη επιθετική παρουσία των «πράσινων»: Ότι έπαιζαν στο ρυθμό της Άλμπα της οποίας την επιθετική δράση έπρεπε να περιορίσουν. Οι Γερμανοί πέρασαν μπροστά με 36-32 στο 14’(κι ακόμα δεν είχαν ούτε ένα λάθος σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που έκανε 3 μαζεμένα).

Με 4’17’’ για το τέλος του ημιχρόνου οι Γερμανοί ξέφυγαν 34-43 και ο αγώνας είχε γυρίσει τελείως ανάποδα. Κι εκεί ο Παναθηναϊκός αντέδρασε. Μέσα από την άμυνά του, βέβαια, καθώς η Άλμπα έμεινε στο μηδέν για το υπόλοιπο διάστημα μέχρι το 20λεπτο. Με σερί 9-0 οι δύο ομάδες πήγαν στ’ αποδυτήρια με 43-43.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν την πολύ καλή αμυντική τους παρουσία. Το συνολικό τους σερί έφτασε στο 15-0 όταν ξέφυγαν 49-43 και η Άλμπα πέτυχε καλάθι μετά από… 8’04’’ συνολικά. Ο Σαντ Ρος πέρασε «χειροπέδες» στον Έρικσον ο Παπαγιάννης κυριαρχούσε στη ρακέτα, ο Έβανς έκανε καλή δουλειά και ο Μέικον ήταν άψογος οργανωτικά.

Η μάχη βέβαια, θα συνεχιζόταν αλλά οι «πράσινοι» μέσα από την άμυνα είχαν καταφέρει να ελέγξουν τον αγώνα.

Με 5’56’’ για το τέλος, ο Παναθηναϊκός με σερί 10-0 ξέφυγε 67-57 και με τρίποντο του Μέικον βρέθηκε στο 72-59 στο 35’. Με τρίποντο του εκπληκτικού Κασελάκη το σκορ πήγε στο 78-61 και πλέον η νίκη έγινε άνετη και θριαμβευτική.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Δύο παίκτες με double double είχε ο Παναθηναϊκός. Τον Παπαγιάννη με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ και τον Μέικον με 20 πόντους και 11 ασίστ. Ρεκόρ καριέρας για τον Κασελάκη οι 17 πόντοι αλλά και τα 4/4 τρίποντα.

Η Άλμπα είχε 8/18 τρίποντα ως το 16’ και 2/19 στη συνέχεια. Είναι η 3η φορά που ο Παναθηναϊκός είχε 6 τάπες σε έναν αγώνα μετά την Ζενίτ και την Άλμπα. Ο Μέικον είναι ο πρώτος παίκτης, μετά την εποχή του Νικ Καλάθη που κάνει double double με πόντους και ασίστ.

O MVP: Είναι δύσκολο αλλά ο Ντάριλ Μέικον δικαιούται λίγο παραπάνω τον τίτλο καθώς σκόραρε, οργάνωσε και λειτούργησε υποδειγματικά. Πώς να ξεχάσεις όμως τον εκπληκτικό Σαντ Ρος που μαζί με τον Κασελάκη (έκανε και ρεκόρ καριέρας) ήταν όλη η άμυνα του Παναθηναϊκού; Ή τον τρομερό Παπαγιάννη για ακόμα έναν αγώνα;

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 30-25, 43-43, 57-52, 82-67

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πρίφτης): Πέρι 4, Μέικον 20, Παπαγιαννης 14, Παπαπέτρου 2, Κασελάκης 17, Γουάιτ 3, Αβδάλας 2, Έβανς 4, Μαντζούκας, Σαντ Ρος 16

ΑΛΜΠΑ (Γκονζάλες): Λο, Ντα Σίλβα 13, Σμιθ 11, Ντελόου, Έρικσον 18, Σνάιντερ 3, Ολίντε 5, Τίμαν 5, Μπλατ 9, Ζούσμαν 1, Λάμερς 2

Τα στατιστικά του Παναθηναϊκού

Τα στατιστικά της Άλμπα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός- Άλμπα 82-67: Έτσι τον θέλουν!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College