ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Παναθηναϊκός- Μπασκόνια 75-63: Έβγαλε το άχτι του

Από την αρχή του αγώνα ο Παναθηναϊκός σφυροκοπούσε ανελέητα τους Βάσκους και δεν τους άφησε να πιστέψουν ούτε μια στιγμή ότι θα έπαιρναν διπλό στο ΟΑΚΑ.
Παναθηναϊκός- Μπασκόνια 75-63: Έβγαλε το άχτι του

Παρά τις απουσίες των Παπαγιάννη και Μέικον ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός και νίκησε πολύ εύκολα την Μπασκόνια βγάζοντας ωραία εικόνα στο παγωμένο ΟΑΚΑ.

Το τελικό 75-63 με το οποίο ο Παναθηναϊκός επικράτησε των Βάσκων ήταν προϊόν πολύ καλής δουλειάς, ειδικά στην άμυνα. Είναι πολύ σημαντικό ότι οι πράσινοι κυριάρχησαν από την αρχή και δεν επέτρεψαν στους Ισπανούς (που αγωνίστηκαν χωρίς Σεντεκέρσκις, Κούρουκς και Κοστέλο) να πιστέψουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι. Ντεμπούτο για τον Στέφαν Γιόβιτς (που είχε 6 πόντους και 3 ασίστ). Συνολικά και παρά τις δύο σοβαρές απουσίες, οι πράσινοι έκαναν σπουδαία εμφάνιση.  Κι αν στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν έβαζε 31 πόντους η Μπασκόνια η διαφορά θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Γενικά οι πράσινοι έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν (και με την έλευση του Γιόβιτς) ένα καλό restart ώστε να προοδεύσουν ενόψει του μεγάλου στόχου, του Κυπέλλου.  Πολύ καλή παρουσία από Έβανς, Γουάιτ και Νέντοβιτς αλλά και από το support group των Μποχωρίδη-Καββαδά-Κασελάκη. Μεγάλο βαθμό παίρνει ο Παναθηναϊκός με δεδομένο ότι (εκτός των απουσιών) λόγω της κακοκαιρίας δεν είχε παραπάνω από μια προπόνηση.

O Παναθηναϊκός πόνταρε στην εξαιρετική του άμυνα, που έκλεισε όλους τους διαδρόμους στην Μπασκόνια αλλά και στην πολύ καλή του κυκλοφορία στην επίθεση. Μόλις στο 6΄οι «πράσινοι» ήταν μπροστά με 18-4 έχοντας πιάσει υψηλά στάνταρντ απόδοσης. Με ιδιαίτερα χαρακτηριστικό, σ’ εκείνο το σημείο την πολύ καλή δημιουργία από Μποχωρίδη και Παπαπέτρου.

Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (22-8) οι «πράσινοι» είχαν πάρει συνολικά 14 πόντους από τη δημιουργία των δύο παικτών αλλά και τους 19 από τους 22 πόντους τους από ασίστ.

Το 27-10 του 12’ έδινε αέρα στον Παναθηναϊκό καθώς μάλιστα η Μπασκόνια εξακολουθούσε να ταλαιπωρεί τα στεφάνια του ΟΑΚΑ. Η frontline των Γουάιτ- Έβανς προσέφερε 21 πόντους με 6/8 δίποντα και 3/4 τρίποντα στο πρώτο μέρος (πολύ καλό και το 6λεπτο του Καββαδά με τα 3 ριμπάουντ), ο Γιόβιτς πρόλαβε σε 9’37’’ να μοιράσει 2 ασίστ (και να ευστοχήσει σε τρίποντο).

Ο Παναθηναϊκός δεν πόνεσε καθόλου από τα 6 επιθετικά ριμπάουντ της Μπασκόνια που είχε επίσης 0/13 τρίποντα στο πρώτο μέρος. Στο ίδιο διάστημα που οι 14 ασίστ (για μόλις 5 λάθη) είχαν προσφέρει τους 33 από τους 38 πόντους στην ελληνική ομάδα, που είδε δεχθεί μόλις 20!

Η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει καθώς ο Παναθηναϊκός στα μισά της 3ης περιόδου είχε φτάσει στο 50-25 και διατηρούσε το ρυθμό και τον έλεγχο του αγώνα. Κατάφερε με την άμυνά του να περιορίσει την Μπασκόνια που έφτασε τους 32 μόλις στο τέλος της 3ης περιόδου. Και μάλιστα οι «πράσινοι» είχαν αρχίσει να «φλερτάρουν» και με αμυντικό ρεκόρ.

Όλα είχαν κριθεί κι απλώς οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν σε ένα δεκάλεπτο σχεδόν όσους πόντους είχαν πετύχει σε τριάντα λεπτά και περιόρισαν τη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 22-8, 38-20, 57-32, 75-63

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πρίφτης): Μποχωρίδης 3, Καββαδάς 4, Παπαπέτρου 7, Κασελάκης 7, Γουάιτ 12, Αβδάλας, Γιόβιτς 6, Νέντοβιτς 16, Έβανς 14, Μαντζούκας 2, Σαντ Ρος 4

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Σπάχια): Πέτερς, Ραϊέστε, Μπάλντουιν 16, Μπαρέρα 3, Μαρίνκοβιτς 3, Γκρέιντζερ 7, Φοντέκιο 11, Ένοχ 11, Γκιεντράιτις 12

Τα στατιστικά του Παναθηναϊκού

Τα στατιστικά της Μπασκόνια

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός- Μπασκόνια 75-63: Έβγαλε το άχτι του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College