ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Παναθηναϊκός- Εφές 95-69: Ρεσιτάλ Μέικον με ρεκόρ, μπασκετάρα άλλης εποχής

Ο Μέικον αποφάσισε να καταρρίψει όλα τα ατομικά ρεκόρ του Παναθηναϊκού στην Euroleague ενώ οι πράσινοι έπαιξαν ασύλληπτο μπάσκετ και ισοπέδωσαν την Εφές
Παναθηναϊκός- Εφές 95-69: Ρεσιτάλ Μέικον με ρεκόρ, μπασκετάρα άλλης εποχής

Ο Μέικον εκτελούσε, ο Παναθηναϊκός «κεντούσε», η άμυνα τσάκιζε τον αντίπαλο και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εφές, χτυπήθηκε αλύπητα στο ΟΑΚΑ (95-69).

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε μπασκετάρα άλλης εποχής. Ο Μέικον ήταν στη ζώνη του λυκόφωτος και ταυτόχρονα η ομάδα και ο κόσμος στο ΟΑΚΑ αλληλοεπιδρούσαν. Έδιναν ενέργεια ο ένας στον άλλο!

Και μπορεί ο Ντάριλ Μέικον να έκλεψε (δικαίως) την παράσταση αλλά γενικά ο Παναθηναϊκός λειτούργησε άριστα. Τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, στη διάθεση, στη δημιουργία, στην ενέργεια.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Ο Παναθηναϊκός συσπειρώθηκε από τα προβλήματα (ανέτοιμοι εμφανώς Παπαπέτρου και Γουάιτ). Η άμυνά του ήταν σεμιναριακού επιπέδου, χτύπησε την Εφές πάνω στις αδυναμίες της. Κι από την άλλη ο επιθετικός οίστρος του Μέικον του έδωσε ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Ο Παναθηναϊκός έκανε μακράν την καλύτερη φετινή του εμφάνιση που ήταν συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Εξαιρετικής αμυντικής παρουσίας αλλά και εξαιρετικής δημιουργίας. Και φυσικά εκτέλεσης.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ: Πολύ δυνατή η αρχή για τον Παναθηναϊκό που έβγαλε πολλή ενέργεια στην άμυνα. Πίεσε πολύ στην περιφέρεια, δυσκόλεψε τη λειτουργία της Εφές και μέσα από την άμυνά του βρήκε ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Το 22-8 του 7’ (με 10 πόντους του Ντάριλ Μέικον) ήταν προϊόν αυτής της κατάστασης. Ο Παπαγιάννης και ο Έβανς είχαν τον απόλυτο έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας (4 τάπες στο πρώτο δεκάλεπτο). Ο Σαντ Ρος έπαιζε άμυνα για… πέντε. Ο Λάρκιν ήταν εκτός αγώνα χάρη στον Πέρι.

Τα δύο φάουλ του Σαντ Ρος και του Έβανς ήταν τα πρώτα προβλήματα για τον Παναθηναϊκό. Που μπορεί να «έχασε» λίγο ρυθμό με Φερέλ και Νέντοβιτς στην περιφέρεια αλλά σύντομα βρήκε το δρόμο του.  Όταν η Εφές μείωσε σε 24-17 ο Παναθηναϊκός απάντησε με 12-2 (σκορ 36-19 στο 14’30’’).

Τα δύο απανωτά τρίποντα του Μέικον (16 πόντοι με 4/4τρ. μέχρι τότε) έφεραν τον Παναθηναϊκό στο 45-26 στο 17’. Αλλά δεν έλεγε να σταματήσει ακόμα… Με δικό του τρίποντο (5/5 τρίποντα και 21 πόντοι) ο Παναθηναϊκός ξέφυγε 52-33 με 24’’ για το τέλος του ημιχρόνου.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο (52-35) ο Παναθηναϊκός είχε 11/14 δίποντα και 8/16 τρίποντα αλλά και 12 ασίστ για 7 λάθη. Κι ακόμα 16 πόντους από αιφνιδιασμό (!) με τον Μέικον να έχει 21 πόντους με 5/5 τρίποντα.

Η Εφές προσπάθησε να αντιδράσει, έβγαλε κάποιες φάσεις (αποβλήθηκε και ο Αταμάν με δύο τεχνικές ποινές) αλλά ο Μέικον ήταν εκεί! Ο Αμερικάνος έφτασε τους 31 πόντους με 8/10 τρίποντα όταν ο Παναθηναϊκός ξέφυγε 71-45 στο 36’30’’. Το ΟΑΚΑ παραληρούσε!!!

Με το ένατο τρίποντο (και το ρεκόρ) του Μέικον ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 81-57 στο 32’. Οι «πράσινοι» κυριαρχούσαν απόλυτα. Βεβαίως έκανε ρεκόρ εύστοχων τριπόντων ( 9 ) σε έναν αγώνα στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Euroleague.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Μόνο στους αριθμούς του Μέικον να ρίξετε μια ματιά είναι υπεραρκετό! .  Ο απόλυτος Νέντοβιτς που δεν έχασε σουτ. Το double double του Παπαγιάννη. Οι 27 πόντοι του Παναθηναϊκού από αιφνιδιασμό!!!

Ο MVP: Θέλει και ρώτημα; Ο Ντάριλ Μέικον!

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-13, 52-35, 78-55, 95-69

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πρίφτης): Πέρι 2, Μέικον 34, Παπαγιάννης 12, Μποχωρίδης 3, Παπαπέτρου 8, Φερέλ 2, Κασελάκης 2, Γουάιτ 2, Φλόιντ, Νέντοβιτς 17, Έβανς, Σαντ Ρος 13

ΕΦΕΣ (Αταμάν): Λάρκιν 9, Μπομπουά 16, Σίνγκλετον 11, Σαϊμπίρ, Μπράιαντ 15, Γκετσίμ, Γκαζί 2, Μορμάν 3, Πλάις 9, Πετρούσεφ 4, Σιμόν

Τα στατιστικά του Παναθηναϊκού

Τα στατιστικά της Εφές

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός- Εφές 95-69: Ρεσιτάλ Μέικον με ρεκόρ, μπασκετάρα άλλης εποχής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College