ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Παναθηναϊκός- Μακάμπι 83-95: Ό,τι άξιζε από την αγγαρεία ο Μαντζούκας

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε με 9 παίκτες και δεν τα κατάφερε απέναντι στη Μακάμπι αφού δεν έπαιξε άμυνα, όπως έπρεπε να κάνει
Παναθηναϊκός- Μακάμπι 83-95: Ό,τι άξιζε από την αγγαρεία ο Μαντζούκας

Ο Παναθηναϊκός πίστεψε ότι θα νικήσει την Μακάμπι από την επίθεσή του και φυσικά με αυτή την κατεύθυνση δε θα μπορούσε να το πετύχει.

Κι έτσι ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 83-95 από τους Ισραηλινούς που βέβαια είχαν ισχυρό κίνητρο στον αγώνα αφού διεκδικούν θέση στα πλέι οφ όμως οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να κερδίσουν κάτι ουσιαστικό από τον αγώνα. Που ήταν και το ζητούμενο άλλωστε.

Ο Λευτέρης Μαντζούκας ήταν το μεγάλο κέρδος για τον Παναθηναϊκό καθώς βρήκε χρόνο (και από την απουσία του Οκάρο Γουάιτ που βρέθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις) συν την επιθετική «έκρηξη» του Νέντοβιτς στην τελευταία περίοδο. Πάντως σε γενικές γραμμές ο Σέρβος δεν ήταν καλός.

Εκτός του Γουάιτ απουσίασαν επίσης οι Μποχωρίδης και Γιόβιτς που παραμένουν τραυματίες, όπως και ο Χουγκάζ (δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής). Θετικό επίσης και το ότι ο Ιωάννης Παπαπέτρου πήρε χρόνο κάτι που χρειάζεται μετά την επιστροφή του.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο ρυθμό που βόλευε την Μακάμπι. Η παραγωγή των 26 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο είχε δίπλα ένα τεράστιο ερωτηματικό αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν βάλει 23. Και μάλιστα μέχρι και 2’30’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου οι «πράσινοι» είχαν το προβάδισμα χάρη στην καλή κυκλοφορία στην επίθεση, στα καλά ποσοστά ευστοχίας και στην τρομερή απόδοση του Λευτέρη Μαντζούκα.

Ο νεαρός με 11 πόντους και 3/3 τρίποντα από το πρώτο μέρος είχε ήδη κάνει ρεκόρ καριέρας αλλά οι «πράσινοι» είχαν μεγάλο πρόβλημα με τις επιστροφές στην άμυνα. Η Μακάμπι βρήκε ανοιχτό γήπεδο, οι επιστροφές ήταν αργές και με σερί 12-0 στα τελευταία 2’30’’ του ημιχρόνου έκλεισε το 20λεπτο στο 55-46 υπέρ της.

Παρεμπιπτόντως τα 12/15 δίποντα και οι 9 ασίστ (για μόλις ένα λάθος) όπως και οι 47 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης και η επιθετική παραγωγή των 32 πόντων δείχνουν πως κύλησε για τη Μακάμπι το δεύτερο δεκάλεπτο.

Οι «πράσινοι» θα έπρεπε να πάνε σε άλλο ρυθμό, να περιορίσουν το παιχνίδι των φιλοξενούμενων που έπαιζαν όπως ήθελαν για να «επιστρέψουν» στον αγώνα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός βελτίωσε αρκετά την άμυνά του στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά πλέον η επίθεσή του δε λειτουργούσε. Με 1’16’΄’ για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η Μακάμπι έφτασε στο 65-55 ενώ στο τέλος της περιόδου στο +12 (σκορ 70-58)

Ο Μαντζούκας είχε ήδη αποβληθεί με 5 φάουλ, ο Παναθηναϊκός είχε 4/14 σουτ στην 3η περίοδο και η Μακάμπι δεν «πόνεσε» από την ελληνική ομάδα παρά τα 2/11 τρίποντα που είχε στο ίδιο διάστημα.

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν και στο +14 (σκορ 78-64) καθώς οι «πράσινοι» είχαν σοβαρό θέμα αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να δίνει λύσεις μείωσαν σε 79-74 στο 34’. Τα δύο τρίποντα του Ντέρικ Γουίλιαμς κράτησαν τη Μακάμπι σε ασφάλεια (86-77) με κάτι λιγότερο από 4 λεπτά να απομένουν για το τέλος της αναμέτρησης.

Πλέον τίποτα δε μπορούσε να αλλάξει. Ακόμα κι αν έπαιξε ο Παναθηναϊκός καλύτερα στην άμυνα στο δεύτερο μέρος, δε μπόρεσε να βρει σταθερές στην επίθεση πλην της έκρηξης του Νέντοβιτς στην τελευταία περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 46-55, 58-70, 83-95

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πρίφτης): Μαντζούκας 11, Σαντ Ρος 2, Παπαγιάννης 6, Κασελάκης 8, Νέντοβιτς 21, Έβανς 3, Μέικον 13, Καββαδάς 2, Παπαπέτρου 17

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Εβέν): Σόρκιν, Ντιμπαρτολομέο 5, Νάναλι 15, Καλοϊάρο, Γουίλιαμς 17, Ρέινολντς 16, Ζίζιτς 13, Ζιβ 9, Γουίλμπεκιν 9, Έβανς 11

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός- Μακάμπι 83-95: Ό,τι άξιζε από την αγγαρεία ο Μαντζούκας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College