menu

Παναθηναϊκός: «Πωλείται ακόμα η ΚΑΕ, έχουμε 15 σύμφωνα εμπιστευτικότητας»

Με την υπάρχουσα ΚΥΑ ο Παναθηναϊκός μπορεί να φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ μάξιμουμ 8 χιλιάδες θεατές δηλαδή λιγότερο από το 50% της χωρητικότητας.

Η συνέντευξη Τύπου που παραθέτει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους φίλους της ομάδας καθώς αφορά στο μέλλον

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός πωλείται, υπάρχουν 15 σύμφωνα εμπιστευτικότητας, εντείνονται οι προσπάθειες για πώληση και αναμένεται δύσκολη χρονιά.

Όλα αυτά συν κάποιες διοικητικές αλλαγές στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ανήγγειλε ο πρόεδρος Τάκης Τριαντόπουλος. Βεβαίως επανέλαβε ότι δεν επιστρέφει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και υπογράμμισε τα όσα έκανε η ΚΑΕ στην Euroleague, στον ΕΣΑΚΕ και σε όλους τους τομείς.

Παράλληλα, στο θέμα του προπονητή δεν υπήρξε κάποια είδηση παρά μόνο διάψευση για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Επίσης ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έστειλαν μήνυμα ενότητας ενώ τονίστηκε ότι υπάρχει θέληση να παραμείνουν οι παίκτες των οποίων λήγει το συμβόλαιο.

Ο Τάκης Τριαντόπουλος πήρε το λόγο αρχικά κι ανέφερε:

«Ευχαριστούμε που είστε εδώ. Και εμείς όλοι εδώ είμαστε, γιατί διάβαζα κάτι παράξενα και φοβήθηκα. Όλοι εδώ είμαστε. Ήρθαμε να κάνουμε έναν απολογισμό. Διαβάζω πάρα πολλά που δεν ισχύουν. Θεωρήσαμε καλό να γίνει αυτή η συνέντευξη Τύπου για να μην υπάρχει αγωνία στον κόσμο και αναστάτωση. Θα ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Θέλω να ξεκινήσω από τον αγωνιστικό απολογισμό. Γνωρίζετε τη θέση μας στην Ευρωλίγκα και το νταμπλ.

Για κάποιους έπρεπε να μην χαρούμε για το νταμπλ. Δεν είπαμε πως είναι το σπουδαιότερο, αλλά είναι ένα νταμπλ. Αν είχαν ζήσει έστω μια βδομάδα όσα ζήσαμε, θα καταλάβαιναν. Να σας πω μόνο ότι 21 από τα 23 μέλη της αποστολής πέρασαν κορωνοϊό, κάποιοι και βαριά. Υπήρχε διάστημα τριών εβδομάδων που δεν παίξαμε κανέναν παίχνίδι και αντίστοιχο που παίξαμε μέρα παρά μέρα. Κάναμε τα περισσότερα χιλιόμετρα που έκανε ομάδα. Τα αποτελέσματα μπορεί να μην ικανοποίησαν, αλλά σας είχαμε πει ότι θα έχουμε μια δύσκολη χρονιά και όπου πάει. Τελειώσαμε και τις τρεις διοργανώσεις με κόπο και πίεση».

Και πρόσθεσε:

«Να μην ξεχνάμε πως ο Παναθηναϊκός έχει 40 πρωταθλήματα, 20 Κύπελλα, 12 νταμπλ, έξι ευρωπαϊκά και ένα διηπειρωτικό. Αυτό για να μην το ξεχνούν κάποιοι. Οι παίκτες παίζουν, αγωνίζονται, είναι ένα άθλημα. Οι παίκτες ήθελαν να χαρούν μετά από όσα πέρασαν, μαζί τους χαρήκαμε και εμείς και 500 οπαδοί που ήρθαν στο Λαύριο. Ποιους ενόχλησε; Αυτή ήταν μια φυσιολογική αντίδραση ύστερα από μια χρονιά με τεράστια πίεση. Πάντα θα υπάρχουν οι γκρινιάρηδες».

Καταλήγοντας στο αγωνιστικό επεσήμανε:

«Σε ό,τι αφορά στον οικονομικό απολογισμό τα πήγαμε καλά. Δε χρωστάμε σε κανέναν. Ανταπεξήλθαμε πλήρως χωρίς καμία βοήθεια. Το Κράτος δεν ήταν πουθενά. Μείωσε τον ΦΠΑ σε εισιτήρια. Ποια εισιτήρια; Θέλαμε να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια και τα καταφέραμε.

Κάποιοι έλεγαν, ακόμα και σε παίκτες που ήταν να έρθουν, να μην έρθουν σε εμάς. Και δεν είναι ψέματα. Αλήθεια είναι. Τους έλεγαν ότι δε θα υπάρχουμε μέχρι το Δεκέμβριο. Αστοχία είχαμε στη θέση 1. Κάναμε προσφορές σε παίκτες αλλά βρήκαν περισσότερα χρήματα. Παίξαμε το τελευταιο μας χαρτί με τον Λαπροβίτολα, αλλά δεν τον άφησε η Ρεάλ. Η ομάδα, θεωρώ ότι αν είχαμε πάρει έναν πλέι μέικερ θα ήταν καλύτερη η εικόνα».

Σε ό,τι αφορά στο διοικητικό, αφού πρώτα συνεχάρη το Λαύριο και τον Προμηθέα, ο κ.Τριαντόπουλος επεσήμανε:

«Ανακαινίσαμε πλήρως για να δώσουμε μια καλύτερη εικόνα, τα αποδυτήρια, το γυμναστήριο, το γραφείο των προπονητών και της διοικητικής ομάδας. Αλλά και το Video Room. Ευχαριστούμε τους συνεργάτες μας γι’ αυτά τα έργα υποδομής.

Στον ΕΣΑΚΕ ήμασταν πρωτεργάτες για το ενιαίο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ορίστηκαν κανόνες συμμετοχής για καθαρό και δίκαιο πρωτάθλημα. Ορίστηκε θέση του Γενικού Διευθυντή, για την αναβάθμιση του ΕΣΑΚΕ και της διοργάνωσης όπως και των εσόδων. Μαζί με τις άλλες ομάδες καταφέραμε την αλλαγή στην Euroleague, όπου ήμασταν πρωτεργάτες. Έχω την τιμή να είμαι μέλος του Δ.Σ της Euroleague.

Είμαστε σε πολύ καλό σημείο για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τα επόμενα 49 χρόνια. Ολοκληρώσαμε την ταινία. Ο κύριος Παρθενόπουλος θα είναι Γενικός Διευθυντής, θα πλαισιώσει τους κυρίους Αλβέρτη και Διαμαντίδη. Εγώ θα είμαι συμβουλευτικά κοντά τους και θα έχω την καρδιά μου αλλά και τη φυσική μου παρουσία στην ομάδα, αλλά όχι στην καθημερινότητα»

Επίσης τόνισε ότι δε θα αλλάξει τίποτα στο διοικητικό και υπογράμμισε ότι πάνω από 15 σύμφωνα εμπιστευτικότητας έχει υπογράψει με εταιρείες του εξωτερικού:

«Όπως έχετε δει όλοι ο ήλιος εξακολουθεί να βγαίνει από την ανατολή. Ο κύριος Γιαννακόπουλος δε θα έχει εμπλοκή παρά τα όσα ακούγονται. Θα εφαρμόσουμε το μοντέλο έσοδα- έξοδα. Η χρονιά που έρχεται δεν έχει εξομαλυνθεί και λόγω των επιπτώσεων στην οικονομία. Θα κινηθούμε στα ίδια επίπεδα ίσως και κάτι παραπάνω αν τα καταφέρουμε. Η μεγάλη δύναμη είναι ο κόσμος… Θέλω να ευχαριστήσω τους 1.824 ανθρώπους που αγόρασαν διαρκείας αλλά και όλους τους χορηγούς που ήταν δίπλα μας. Δυστυχώς δε μπορούμε να κάνουμε ασφαλή πρόβλεψη για τα εισιτήρια. Θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Ελπίζω να έχουμε καλύτερο προγραμματισμό. Υπάρχει ένα πλάνο σε βάθος χρόνου για το πώς θα επανέλθουμε εκεί που ήταν και πρέπει να είναι.

Η πώληση εξακολουθεί να ισχύει. Εχω παραπάνω από 15 σύμφωνα εμπιστευτικότητας, όλα με εταιρείες του εξωτερικού. Όχι από το εσωτερικό. Όλες οι επενδύσεις έχουν παγώσει παγκοσμίως. Όντως είχαν καθυστερήσει όλες οι συνομιλίες. Ελπίζω τώρα που θα επανέλθει η κανονικότητα να συνεχίσουμε πιο εντατικά το θέμα της πώλησης. Είναι αυτό που έχω αναλάβει στα καθήκοντά μου.

Το πρώτο σημαντικό είναι το ΟΑΚΑ που αλλάζει τα δεδομένα εφόσον κλείσει ομαλά. Το δεύτερο κομμάτι είναι ότι έχουμε πιέσει κι εξασφαλίσει κάποια κονδύλια όπως π.χ το ποσό από το στοίχημα. Σίγουρα από τη μεθεπόμενη χρονιά θα έχει επιπλέον έσοδα. Αλλά και κάποιες διευκρινίσεις για τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη. Επίσης η συμμετοχή μας στο ΔΣ της Euroleague όπου όλες οι ομάδες κατάλαβαν ότι δεν είναι δυνατόν να ρίχνουν χρήματα και να μην έρχεται τίποτα πίσω. Συζητάμε την ανακατανομή των εσόδων μέσα από τα τηλεοπτικά. Αν όχι απ’ αυτή τη χρονιά σίγουρα από την επόμενη. Έχουμε δεί ότι η πίτα του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι εκατό εκατομμύρια όταν το ποδόσφαιρο είναι πέντε δισεκατομμύρια. Συν κάποια περικοπή εξόδων αλλά και το πλάνο που έχουμε, να μη χρειάζεται οι επενδυτές να ρίχνουν δεκάδες εκατομμύρια.

Έχουμε εισηγηθεί την εφαρμογή ενός salary cap ή financial fair play.

Η δική μας η λογική δεν είναι μόνο το αύριο. Βήμα προς βήμα θέλουμε να φτάσουμε στην κορυφή. Με όσα έγιναν θεωρώ ότι δε θα είναι μακριά αυτό το σημείο. Συν το ότι ο Παναθηναϊκός γίνεται πιο ελκυστικός για το θέμα της πώλησης. Πιθανό να έχουμε άλλη μια δύσκολη χρονιά, θα δουλέψουμε για το καλύτερο. Δουλεύουμε για το μέλλον, δεν παρατηρούμε απλά τις εξελίξεις. Ο Παναθηναϊκός, παρά τη δύσκολη χρονιά, πρωταγωνίστησε παντού. Είναι πρωτοπόρος. Όλοι τον ακούν για την επόμενη μέρα στην Ευρώπη.

Αλβέρτης: «Να μη μιζεριάσουμε το μπάσκετ»!

Από την πλευρά του ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αφού ευχαρίστησε τους πάντες που βοήθησαν την ομάδα έστειλε το μήνυμα να μη μιζεριάσουμε και το μπάσκετ.

«Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι στήριξαν την ομάδα, ίσως στην πιο δύσκολη στιγμή της από την μέρα που ήρθα πριν από 31 χρόνια. Από έναν απλό άνθρωπο που μας πίστευε και μας έλεγε ένα μπράβο στον δρόμο, μέχρι κάποιους που μας βοήθησαν ουσιαστικά. Όλα κάνουν ένα κύκλο. Είμαστε στην αρχή ενός καινούργιου κύκλου. Βοηθάμε την ομάδα να υπάρχει με τα δεδομένα της στο καλύτερο επίπεδο. Όσοι είμαστε εδώ έχουμε κοινό παρονομαστή την μπάλα του μπάσκετ, ο καθένας από τη σκοπία του. Κοινωνικά τα πράγματα δεν είναι ωραία. Έχει πέσει μιζέρια. Μην μιζεριάσουμε και το μπάσκετ, δεν κάνει. Δεν είναι καλό για το άθλημα. Το μπάσκετ μας έχει δώσει χαρές, μην το μιζεριάσουμε. Το ‘χουμε σαν χώρα. Αν είμαστε σε έναν κύκλο κάτω, θα πάει πάνω. Ας στηρίξουμε το μπασκετάκι, όπως συνηθίζουμε να λέμε και ας περιμένουμε καλύτερες μέρες».

Και ο Αλβέρτης κατέληξε:

«Έχουν γίνει επαφές, φυσικά. Θέλουμε να μείνουν εδώ και καιρό. Συζητάμε, πιστεύω να βρούμε την άκρη και να είμαστε ο κορμός που θέλουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτό σκεφτόμαστε μέρα – νύχτα».

Διαμαντίδης: «Ενωμένοι όλοι μαζί το επόμενο βήμα»

Ως συνήθως λιτός ο Δημήτρης Διαμαντίδης, έστειλε μήνυμα ενότητας και συνεργασίας για την επόμενη μέρα.

«Ξέρουμε την περσινή κατάσταση και τι θα αντιμετωπίσουμε φέτος. Είναι δύσκολο. Αλλά με τα εφόδια που έχουμε, το οικογενειακό κλίμα και όχι μόνο, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θα γίνουν και λάθη. Αλλά, θέλουμε ένα βήμα παραπάνω φέτος. Ζήσαμε εξαιρετικές στιγμές με τον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα χρόνια. Θα είμαστε εδώ, ενωμένοι, όλοι μαζί, για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Όλοι μαζί πιστεύω θα κάνουμε αυτό το μικρό βήμα. Και αυτή η ομάδα θα έχει και μέλλον»

 Το θέμα του προπονητή: «Καμμία επαφή ο Παναθηναϊκός με Ομπράντοβιτς, πρώτα θα μιλήσουμε με τον Κάτας»

Ο Τάκης Τριαντόπουλος κλήθηκε να απαντήσει στο θέμα του προπονητή αλλά δεν είπε τίποτα:

«Δεν έχουμε μιλήσει με τον κύριο Ομπράντοβιτς. Προφανώς όλοι θα τον θέλαμε, εμείς το θεωρούμε δύσκολο. Δεν κάνουμε καμία συζήτηση διότι έχουμε αυτή τη στιγμή προπονητή. Πριν μιλήσουμε με τον κύριο Κάτας δεν το θεωρώ ηθικό να μιλήσουμε για το θέμα του προπονητή»

Παρθενόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός, οι κοινές ιδέες και τα οράματα»

Ο Γενικός Διευθυντής του Παναθηναϊκού, Βασίλης Παρθενόπουλος, επεσήμανε: «Νομίζω ότι ο πρόεδρος μας έχει καλύψει όλους. Κάλυψε όλα τα σημεία, τα οποία ήθελα να ακούσω. Θέλω να πω κάτι πολύ γρήγορα, γιατί ο καθένας αισθάνεται μια αμηχανία, όταν κάθεται δίπλα στους Διαμαντίδη – Αλβέρτη και έναν πρόεδρο, που ανέλαβε μια χρονιά – στοίχημα. Εγώ δεν είχα φύγει ποτέ, εδώ ήμουν, έχουμε δουλέψει μαζί. Έχουμε κοινές ιδέες και οράματα, μια εξαιρετική ομάδα. Είναι μεγάλη η ευθύνη που έχουμε αναλάβει. Έχουμε μεγάλο επιτελείο να μας στηρίζει. Η ευθύνη μας είναι απέναντι σε αυτό που παραλάβαμε από την οικογένεια του κ. Γιαννακόπουλου».

«Ο Παναθηναϊκός θέλει να κρατήσει τον ελληνικό κορμό»

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης κλήθηκε να απαντήσει και στο τι μέλλει γενέσθαι με τα συμβόλαια που λήγουν. Και ειδικά για τους Έλληνες παίκτες.

«Προτεραιότητά μας είναι να μείνουν τα παιδιά και ο ελληνικός κορμός. Μόλις ξέρουμε τα δεδομένα μας ακριβώς, εκεί θα κινηθούμε και θα συνεχίσουμε. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό μας».

«Ο καθένας γράφει ό,τι βλέπει στον ύπνο του»

Ο κ.Τριαντόπουλος απάντησε ακόμα στα ονόματα που έχουν γραφτεί ή ακούγονται για την ενίσχυση της ομάδας.

«Ό,τι ακούτε ή γράφεται θα πρέπει να προέρχεται από τα επίσημα χείλη της ΚΑΕ. Ας μην σχολιάσω τι ακούω και τι διαβάζω. Ο καθένας γράφει ό,τι βλέπει στον ύπνο του. Ό,τι είναι να πούμε, θα το πούμε επισήμως. Προφανώς, σκεφτόμαστε κάποιους παίκτες. Όμως, κανένας δεν έχει προχωρήσει αυτή τη στιγμή».

Για τις εκλογές της ΕΟΚ ο πρόεδρος της ΚΑΕ, τόνισε:

«Είχα πει από την αρχή πως δεν θα ήθελα να εμπλακώ. Όμως, γίνονται ευτράπελα. Τα κρίνω σαν πολίτης. Δεν μπορώ να μην κρίνω τις κλούβες στην Λεωφόρο. Το καλό για όλους μας θα είναι να τελειώνει αυτή η κατάσταση. Μια καλύτερη ομοσπονδία θα βοηθήσει τις ομάδες. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες υποψηφίων».

Διαμαντίδης: «Ο Παναθηναϊκός δεν είναι για εμένα διοικητικός τίτλος»

Η κατάληξη του Δημήτρη Διαμαντίδη ήταν και η πιο συγκινητική. Καθώς αποκαλύπτει την απλότητα του χαρακτήρα του.

«Ποτέ δεν θα βάλω διοικητικό τίτλο στον εαυτό μου. Είμαι στο μπασκετικό κομμάτι, με την εμπειρία που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια ως παίκτης. Δεν προσεγγίζω την κατάσταση με διοικητικό βλέμμα. Με τον Φραγκίσκο και τα άλλα παιδιά, που ήμασταν αφοσιωμένοι στο αγωνιστικό τμήμα, προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία, με έφθειρε ψυχολογικά. Όμως, είχα ανθρώπους που με βοήθησαν. Έτσι θα συνεχίσω και φέτος, παρόλο που είναι δύσκολο και σε φθείρει ψυχολογικά. Θα συνεχίσουμε μαζί, για να τα φέρουμε εις πέρας και να βοηθήσουμε την ομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα funds, το πλάνο, οι ανανεώσεις και ο κόουτς: Τα ερωτήματα για τον Παναθηναϊκό

Η τεχνογνωσία της Ρεάλ Μαδρίτης στην Αθήνα

Δημοφιλη Αρθρα