Παύλος Γιαννακόπουλος- Παναθηναϊκός

Η 10η Ιουνίου είναι σημαδιακή ημέρα για την οικογένεια Γιαννακόπουλου! Στις 10/6/1971 ο Παναθηναϊκός Α.Ο υποδέχθηκε το νέο μέλος του, τον Παύλο

Η 10η Ιουνίου είναι σημαδιακή ημέρα για την οικογένεια Γιαννακόπουλου! Στις 10/6/1971 ο Παναθηναϊκός Α.Ο υποδέχθηκε το νέο μέλος του, τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Στις 10/6/1987 ο Παναθηναϊκός Α.Ο υποδέχθηκε το νέο του πρόεδρο κι ενώ η Ελλάδα ζούσε στην παραζάλη του θριαμβευτικού Ευρωμπάσκετ (το κατέκτησε στις 14 Ιουνίου. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ανέλαβε τον Ερασιτέχνη όπου υπαγόταν τότε το τμήμα μπάσκετ. Ο στόχος του από την πρώτη στιγμή ήταν να κατακτήσει την Ευρώπη. Το έλεγε και το πίστευε. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το πέτυχε.

Ο μεγάλος Παύλος, έφυγε από τη ζωή στις 10 Ιουνίου 2018 και ο Παναθηναϊκός από τότε, δικαίως, τον έχει τοποθετήσει στην υψηλότερη βαθμίδα της ιστορίας του. Η συγκεκριμένη ημέρα, εδώ και τρία χρόνια είναι «ημέρα του Παύλου Γιαννακόπουλου» ακριβώς για τους λόγους που αναφέραμε.

Για τη φετινή ομάδα, η συγκυρία είναι τέτοια που δίνεται η προοπτική της κατάκτησης του τίτλου την 10η Ιουνίου. Την ημέρα δηλαδή που πριν τρία χρόνια ο Παύλος έφυγε από τη ζωή. Πριν πενήντα χρόνια έγινε μέλος του Ερασιτέχνη. Και πριν 34 έγινε πρόεδρος του Ερασιτέχνη, μπήκε στο μπάσκετ και το εκτόξευσε στα ουράνια.

Δε θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη συγκυρία και ταυτόχρονα μεγαλύτερο κίνητρο από την ίδια την ιστορία για τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Η επισημοποίηση του πρωταθλήματος και του νταμπλ τη συγκεκριμένη ημέρα θα ήταν κάτι το εξαιρετικό. Και φυσικά θα ήταν ό,τι καλύτερο για τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Του σημαντικότερου παράγοντα των τελευταίων ετών και σίγουρα του κορυφαίου μαζί με τον ιδρυτή, Γιώργο Καλαφάτη, στην ιστορία του Παναθηναϊκού.