ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Παναθηναϊκός- Βιλερμπάν: Με τον αέρα της εμφάνισης απέναντι στην Εφές

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κεφαλαιοποιήσει το θρίαμβο επί της Εφές με αντίπαλο τη Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ και να κάνει σημαντικά βήματα.
Παναθηναϊκός- Βιλερμπάν: Με τον αέρα της εμφάνισης απέναντι στην Εφές

Είναι ξεκάθαρο ότι αν ο Παναθηναϊκός παρουσιάσει αντίστοιχο πρόσωπο μ’ εκείνο που έδειξε κόντρα στην Εφές τότε η Βιλερμπάν δε θα έχει καμία τύχη στο ΟΑΚΑ.

Κι αυτό είναι το θέμα που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός κόντρα στους Γάλλους (21:00-NS PRIME). Να παραμείνει «ζεστός» και αφοσιωμένος στο στόχο του. Να διατηρήσει το ίδιο σημαντικό κίνητρο. Και φυσικά να μην έχει χαλαρώσει πνευματικά μετά την άνετη νίκη επί των πρωταθλητών Ευρώπης.

Η Βιλερμπάν είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, που παίζει στον ίδιο ρυθμό εντός κι εκτός έδρας. Προέρχεται από μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και βέβαια η ψυχολογία της βρίσκεται στα ύψη.

Εφόσον ο Παναθηναϊκός παρουσιαστεί ίδιος όπως με την Εφές, τότε πολύ απλά θα της… κόψει τον αέρα. Και θα κλείσει με 2/2 την διαβολοβδομάδα που θα βελτιώσει το ρεκόρ του στο 3-4. Ε δε θα το λες κι άσχημο αναλογικά με το πρόγραμμα που είχε.

Οι πράσινοι δε θα έχουν στη διάθεσή τους τον Τζεχάιβ Φλόιντ ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στον αστράγαλο του αριστερού του ποδιού, στη διάρκεια της αναμέτρησης με την Εφές.

Όπως μπορούμε να δούμε στο στατιστικό της Βιλερμπάν ξεχωρίζουν οι δύο εξαιρετικοί σουτέρ, Ελί Οκομπό και Κρις Τζόουνς.

Πετυχαίνουν τους 32,3 από τους 76,8 πόντους των Γάλλων. Σουτάρουν συνολικά 22/43 τρίποντα ενώ η υπόλοιπη ομάδα έχει 28/72. Γενικά πάντως η Βιλερμπάν σουτάρει πολύ καλά με 40% στα τρίποντα.

Επίσης οι δυο τους έχουν το 50% της δημιουργίας της ομάδας με 39 από τις 78 ασίστ. Βεβαίως και μένουν τον περισσότερο χρόνο στο παρκέ, με τον Τζόουνς να έχει 28’09’’ και τον Οκομπό 26’50’’ αντίστοιχα ανά αγώνα.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό απ’ αυτούς τους δύο παίκτες εξαρτάται όλος ο τρόπος αγωνιστικής συμπεριφοράς της αντιπάλου του Παναθηναϊκού.

Στον αντίποδα κάποια άλλα στοιχεία που έχουν σημασία για την Βιλερμπάν. Θετικά κι αρνητικά.

-Πλέον είναι η χειρότερη ομάδα στην Euroleague στις ασίστ (μέσος όρος 13 ανά αγώνα)

-Κάνει τα περισσότερα λάθη (14,7) από οποιαδήποτε άλλη φέτος στη διοργάνωση

-Με βάση τα δύο προαναφερόμενα είναι η χειρότερη ομάδα στην αναλογία ασίστ/λαθών.

-Είναι στην 3η θέση στα ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα (56,4%) πίσω μόνο από Ερυθρό Αστέρα και Φενέρμπαχτσε

-Είναι η καλύτερη στα τρίποντα με ποσοστό της τάξης του 40%

Αν προχωρήσουμε αντίστοιχα στα στατιστικά που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός θα διαπιστώσουμε ότι η εκπληκτική εμφάνιση του Ντάριλ Μέικον διαφοροποίησε σημαντικά και τις αριθμητικές ισορροπίες.

Ο Αμερικανός πλέον είναι πρώτος σε χρόνο συμμετοχής, σε πόντους, σε ευστοχία σε δίποντα, σε εύστοχα τρίποντα αλλά και σε ποσοστό, σε εύστοχες βολές και σε ποσοστό καθώς επίσης και στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Μέικον, ο Παπαπέτρου και ο Νέντοβιτς προσφέρουν τους 41,4 από τους 77,7 πόντους του Παναθηναϊκού.

Επίσης έχουν τα 36 από τα 59 εύστοχα τρίποντα της ομάδας τους. Επίσης και οι τρεις τους έχουν 50/56 βολές. Ένας τομέας όπου ο Παναθηναϊκός με 85,9% είναι η καλύτερη ομάδα στην Euroleague.

Όπως μπορείτε να δείτε στην ομαδική σύγκριση, δεν υπάρχει και τόσο μεγάλη απόκλιση στους αριθμούς των δύο ομάδων. Επίσης (σε κάτι που δε φαίνεται στο συγκεκριμένο πίνακα) ο Παναθηναϊκός μετά το παθητικό των 69 πόντων από την Εφές, βελτίωσε πολύ την αμυντική του επίδοση καθώς «έπεσε» από τους 80 πόντους.

Τέλος στο παρελθόν που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες, το σκορ είναι 2-2. Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ότι δεν έχει «σπάσει» ποτέ καμία έδρα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός- Βιλερμπάν: Με τον αέρα της εμφάνισης απέναντι στην Εφές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College