Χαμένες βολές: δώδεκα. Διαφορά στα ριμπάουντ: μία ντουζίνα, επίσης.   Σε αυτούς τους δύο τομείς απέδωσε την ήττα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ από την Ζαλγκίρις Κάουνας, ο προπονητής του, Τσάβι Πασκουάλ. «Είναι ένα παιχνίδι το οποίο γενικά το χάσαμε λόγω των βολών και τα ριμπάουντ. Στην τελευταία φάση χάσαμε τρία αμυντικά ριμπάουντ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν...

Χαμένες βολές: δώδεκα. Διαφορά στα ριμπάουντ: μία ντουζίνα, επίσης.  

Σε αυτούς τους δύο τομείς απέδωσε την ήττα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ από την Ζαλγκίρις Κάουνας, ο προπονητής του, Τσάβι Πασκουάλ.

«Είναι ένα παιχνίδι το οποίο γενικά το χάσαμε λόγω των βολών και τα ριμπάουντ. Στην τελευταία φάση χάσαμε τρία αμυντικά ριμπάουντ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καθόλου, δεν παίξαμε άμυνα, δεν καταλάβαμε τον πρώτο παιχνιδιού. Στα πρώτα λεπτά σκοράραμε μόνο ένα δίποντο. Στα πρώτα είκοσι λεπτά η Ζαλγκίρις ήταν πολύ καλύτερη από εμάς. Δεν είχαμε ψυχραιμία», εξήγησε ο Πασκουάλ.

Και συνέχισε: «Στη συνέχεια παίξαμε καλύτερα. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Βελτιωθήκαμε σε άμυνα και επίθεση. Σε μία φάση στο ποστ η Ζαλγκίρις πήρε δύο βολές, στην συνέχεια πήραμε προβάδισμα».

Για το σχήμα με τους τρεις κοντούς ο Πασκουάλ εξήγησε: «Δεν μετανιώνω, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το παιχνίδι από την επίθεση. Στο τέλος χάσαμε και το ριμπάουντ».

Οσο για την τελευταία επίθεση: «Δεν ήταν θέμα κούρασης. Προσπαθήσαμε να βρούμε εύκολο καλάθι. Σε δύο φάσεις transition κάναμε λάθος και η Ζαλγκίρις πήρε πλεονέκτημα. Θέλαμε να βρούμε εύκολο σουτ, χάσαμε εύκολο καλάθι».

Ο Πασκουάλ ρωτήθηκε για τα σουτ που είχε η Ζαλγκίρις: «Σούταραν μόνο 11 τρίποντα. Προσπαθούμε να ελέγξουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι. Ο Γουόκαπ είχε 17% τρίποντα. Ο Γουάιτ έχασε δύο βολές και είχε 15% στα τρίποντα. Κάναμε λάθη. Στο δεύτερο μέρος σταθήκαμε καλά, όχι όμως στην άμυνα στο ποστ. Ήταν καθοριστικό το παιχνίδι εκεί. Ο Ντέιβις πήρε 7 φάουλ. Το ποσοστό μας στις βολές σε συνάρτηση με αυτό της Ζαλγκίρις ήταν καθοριστικό».

Τέλος, αναφέρθηκε και για απουσία του Λοτζέσκι: «Δεν μου αρέσει να παραπονιέμαι για τίποτα. Αν δεις όμως τα πρώτα παιχνίδια μαζί του ήταν διαφορετικά τα παιχνίδια μας. Έχει σουτ, δημιουργία, καλές αποφάσεις. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Η σεζόν είναι με 30 παιχνίδια. Πρέπει να κερδίζουμε με ή χωρίς προβλήματα».