Ο Μάριο Χεζόνια έστελνε διαρκώς μηνύματα στον Παναθηναϊκό, μέσα από τις αναρτήσεις του, όταν ακόμα βρισκόταν στο NBA και κανείς δεν πίστευε ότι θα κατηφόριζε στα λημέρια μας.

Ο Μάριο Χεζόνια επιστρέφει στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού μετά από μια σύντομη αλλά σίγουρα πολύ έντονη συναισθηματικά σχέση

Ο Μάριο Χεζόνια έστελνε διαρκώς μηνύματα στον Παναθηναϊκό, μέσα από τις αναρτήσεις του, όταν ακόμα βρισκόταν στο NBA και κανείς δεν πίστευε ότι θα κατηφόριζε στα λημέρια μας.

Πολύ συχνά, ο Χεζόνια πόσταρε στα social media βίντεο ή φωτογραφίες από την εξέδρα στο ΟΑΚΑ. Τρελαινόταν στην ιδέα να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Οι φίλοι της ομάδας τον καλούσαν να έρθει. Κι όταν, κάπου στα μέσα Φεβρουαρίου άρχισε να φαίνεται η προοπτική ερχομού του, δημιουργήθηκε ντελίριο ενθουσιασμού.

Τόσο μεγάλο ώστε σε περίοδο lockdown βρέθηκε πολύς κόσμος στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχτεί. Τρέλα!!! Ο Παναθηναϊκός ζούσε μεγάλες στιγμές καθώς η έλευση του Χεζόνια (κατόπιν συμφωνίας με την Μπαρτσελόνα που διατηρούσε τα δικαιώματά του στην Ευρώπη) συνέβαινε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την ομάδα.

Ο Κροάτης επιστρέφει την Πέμπτη (11/11) στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Όπως είχε έρθει και παλαιότερα με την Μπαρτσελόνα, τώρα θα έρθει με την Ούνικς Καζάν στο πλαίσιο της Euroleague.

Και σίγουρα είναι πολύ σημαντικό το ότι μέσα σε ένα τρίμηνο, ο συγκεκριμένος παίκτης κατάφερε να δημιουργήσει έντονη σχέση με τον κόσμο και μεγάλο θόρυβο. Γιατί συνέβη αυτό;

Μα δεν είναι και τόσο δύσκολη η εξήγηση. Πρώτον, διότι ο Παναθηναϊκός στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είχε (όπως κι έχει) ανάγκη από ένα σταρ. Το ήθελε ο κόσμος και κυρίως έγινε ενώ ήταν ανέλπιστο.

Δεύτερον, διότι υπήρχε και το… background. Οι αναρτήσεις του Κροάτη (όπως προαναφέραμε) και η…τρέλα του, τον έφεραν πολύ κοντά στον κόσμο της ομάδας.

Τρίτον ο χαρακτήρας του. Ο Χεζόνια είναι ενθουσιώδης, παρορμητικός, αυθόρμητος. Αυτό συνδυαστικά με το αναμφισβήτητο ταλέντο του και το στυλ παιχνιδιού του, αρέσει στον κόσμο. Έχει αυτή την… ωραία τρέλα.

Ο Χεζόνια το διασκέδασε ιδιαίτερα στον Παναθηναϊκό. Αναρτήσεις, εκδηλώσεις λατρείας, χαρά και δε συμμαζεύεται. Μέχρι που φτάσαμε στη σαπουνόπερα.

Στις 22 Ιουλίου ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι ο Μάριο Χεζόνια δε θα συνέχιζε στην ομάδα. Είχαν προηγηθεί προθεσμίες, αιτήματα για παράταση από την πλευρά του Κροάτη. Και τελικά ένα όχι που ήρθε μέσω του ατζέντη του, τον οποίο θεώρησαν υπεύθυνο πολλοί (λες και ο Χεζόνια με τόσα χρόνια στο υψηλό επίπεδο είναι ένα άβουλο ανήλικο).

Τα δάκρυα συνεχίστηκαν για τον Κροάτη ακόμα κι όταν υπέγραψε στην Ούνικς καθώς τόνισε σε συνέντευξή του τον Σεπτέμβριο ότι ο Παναθηναϊκός δε χειρίστηκε καλά το θέμα της ανανέωσής του.

Χωρίς να υπάρχει πρόθεση αμφισβήτησης από πλευράς μας για τα συναισθήματά του, η αλήθεια είναι ότι δεν έχει καταφέρει να τα…ξεμπλέξει μέσα του. Και ταυτόχρονα- όπως είχαμε ξαναγράψει και τότε- ο Παναθηναϊκός έκανε σαπουνόπερα μια ιστορία όπου δεν είχε το πάνω χέρι.

Διότι όταν ποντάρεις μόνο στο συναίσθημα δεν είναι και τόσο βέβαιο ότι έχεις το πάνω χέρι σε μια επαγγελματική υπόθεση.