ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

ΤΣΣΚΑ Μόσχας- Παναθηναϊκός 97-77: Ούτε που την κοίταξε

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι στο ίδιο level με την ΤΣΣΚΑ κι αυτό ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Ακόμα και με τις τρεις απουσίες των Ρώσων
ΤΣΣΚΑ Μόσχας- Παναθηναϊκός 97-77: Ούτε που την κοίταξε

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να περιορίσει την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα και υπέστη φυσιολογική ήττα (97-77)

Είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε τίποτα ούτε αμυντικά ούτε κι επιθετικά. Οι Ρώσοι ακόμα και χωρίς Σενγκέλια, Χάκετ και Βόιτμαν είναι σε άλλο επίπεδο από τους «πράσινους» που βρέθηκαν να «κυνηγούν» από την αρχή. Οι 31 πόντοι της ΤΣΣΚΑ στην πρώτη περίοδο, το +15 του ημιχρόνου με τρομερή ευστοχία στα τρίποντα αλλά και οι εύκολοι πόντοι από τα λάθη του Παναθηναϊκού ουσιαστικά έκριναν από νωρίς τον αγώνα.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Σβεντ, άλλη κλάση ο Κλάιμπερν και μεγάλη ζημιά από τον Αντόνοφ από πλευράς ΤΣΣΚΑ. Πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων είχε ο Παναθηναϊκός που παρουσίασε χαμηλά ποσοστά έξω από τα 6,75μ. Πάντως ξεχώρισε η παρουσία του Γιώργου Παπαγιάννη αν και ανέτοιμος που άγγιξε το double- double.

Στο 3-10 πλέον το ρεκόρ της ελληνικής ομάδας ενώ η ΤΣΣΚΑ βελτιώθηκε στο 8-5

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ:  Ακόμα και με τρεις σημαντικές απουσίες οι Ρώσοι είναι σε άλλο επίπεδο. Κάτι που φάνηκε ακόμα περισσότερο από τη στιγμή κατά την οποία δεν προβληματίστηκαν από τη ζώνη του Παναθηναϊκού, έπιασαν υψηλά ποσοστά και πήραν όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Η άμυνα του Παναθηναϊκού… ξεχαρβαλώθηκε κι έγινε «αεροδιάδρομος» με αποτέλεσμα η ΤΣΣΚΑ να βρίσκει εύκολους πόντους.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ: Ο Παναθηναϊκός άρχισε με αρκετά προβλήματα στον αγώνα. Και δεν ήταν μόνο τα 1/7 τρίποντα που είχε μέχρι το 5ο λεπτό (σκορ 11-6 για την ΤΣΣΚΑ) όσο το γεγονός ότι απ’ εκείνο το σημείο και μετά η άμυνα κατέρρευσε.

Ο Δημήτρης Ιτούδης έδειξε πολύ καλά προετοιμασμένος απέναντι στη ζώνη του Παναθηναϊκού. Τα ελεύθερα σουτ των Ρώσων έβρισκαν στόχο (με πρωταγωνιστή τον Σβεντ) καθώς είχαν 6/7 και προηγήθηκαν 31-22 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Παράλληλα η διαφορά στα ριμπάουντ (10 έναντι 3) ήταν ακόμα ένα ζήτημα. Η ΤΣΣΚΑ εξακολούθησε να μην έχει πρόβλημα απέναντι στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Ενώ οι «πράσινοι» έκαναν αρκετά λάθη στη δεύτερη περίοδο (συνέχισαν να είναι άστοχοι). Και μπορεί οι γηπεδούχοι να μην είχαν την παραγωγή του πρώτου δεκαλέπτου αλλά κράτησαν διψήφια διαφορά με άνεση.

Ο Νέντοβιτς και ο Γουάιτ είχαν τους 21 από τους 38 πόντους των «πράσινων» στο ημίχρονο. Που βελτίωσαν μεν την κατάσταση στα ριμπάουντ αλλά τα πολλά λάθη τους έδωσαν 12 πόντους στη δεύτερη περίοδο στην ΤΣΣΚΑ. Οι Ρώσοι προηγήθηκαν 53-38 στο εικοσάλεπτο έχοντας 9/14 τρίποντα και 13 ασίστ αλλά και 14 πόντους από τα λάθη της ελληνικής ομάδας. Οι «πράσινοι» είχαν 2/13 τρίποντα συνολικά και 6 από τα 7 λάθη τους στη δεύτερη περίοδο.

Η ΤΣΣΚΑ άρχισε να απομακρύνεται όταν με σερί 9-0 ξεπέρασε τους 20 πόντους (σκορ 62-38) στο 24’ και ο Παναθηναϊκός αναζητούσε λύσεις. Πάντως ο αγώνας είχε ξεφύγει εντελώς από την ελληνική ομάδα καθώς δεν είχε «αντίδοτο» στην άμυνα και παράλληλα στην επίθεση η μόνη ποιοτική λύση ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να κάνει λάθη και στο τέλος της 3ης περιόδου (74-54) η ΤΣΣΚΑ είχε 23 πόντους από τα λάθη των «πράσινων»! Και ο Παναθηναϊκός είχε 12 λάθη, τα 11 στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο!

Ο Παναθηναϊκός βρήκε περισσότερες λύσεις (ειδικά από τον Οκάρο Γουάιτ) στην επίθεση αλλά και μέσα από την αμυνά του καθώς μείωσε σε 79-65 στο 34’.

Βεβαίως δεν υπήρχε συνέχεια καθώς οι Ρώσοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Συνέχισαν να σκοράρουν κι έφτασαν την τελική διαφορά των 20 πόντων με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σβεντ

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Το τρομερό double- double του Σβεντ με 17 πόντους και 13 ασίστ. Ο Παναθηναϊκός είχε την πιο καλή του φετινή στατιστική στις ασίστ με 20 (τόσες είχε και με την Εφές). Η ΤΣΣΚΑ πήρε 27 πόντους από τα λάθη του Παναθηναϊκού. Ρεκόρ καριέρας στην Euroleague οι 8 ασίστ του Ντάριλ Μέικον.  Η ΤΣΣΚΑ είχε 14/28 τρίποντα και ο Παναθηναϊκός 7/25

Ο MVP: Ο Αλεξέι Σβεντ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 31-22, 53-38, 75-54, 97-77

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Λούντεμπεργκ 11, Μπόλομποϊ 9, Κομένκο, Ούκοφ 6, Ίβλεφ, Αντόνοφ                 16, Κλάιμπερν 16, Μιλουτίνοφ 9, Φαρίντ 2, Γκριγκόνις 9, Κουρμπανόφ 2, Σβεντ 17

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πρίφτης):  Πέρι 2, Μέικον 3, Παπαγιάννης 14, Μποχωρίδης, Κασελάκης, Γουάιτ 19, Νέντοβιτς 14, Έβανς 15, Μαντζούκας, Σαντ Ρος 10

Τα στατιστικά της ΤΣΣΚΑ

Τα στατιστικά του Παναθηναϊκού

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΤΣΣΚΑ Μόσχας- Παναθηναϊκός 97-77: Ούτε που την κοίταξε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College