ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: Μέσος όρος ηλικίας Ελλήνων κάτω από 22 ετών

Προφανώς και πρόκειται για το πιο νεανικό ρόστερ Ελλήνων που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός από καταβολής του επαγγελματικού μπάσκετ
Παναθηναϊκός: Μέσος όρος ηλικίας Ελλήνων κάτω από 22 ετών

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει φέτος μια πρωτότυπη κατάσταση στο ρόστερ του και σε ό,τι αφορά στους Έλληνες έχοντας ήδη κάνει «ρεκόρ».

Για την ακρίβεια ποτέ στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός δεν είχε μέσο όρο ηλικίας μικρότερο των 22 ετών σε ό,τι έχει να κάνει με τους γηγενείς παίκτες. Το έχει καταφέρει φέτος καθώς από τους οχτώ Έλληνες που διαθέτει μέχρι στιγμής, ο μεγαλύτερος σε ηλικία είναι ο Λευτέρης Μποχωρίδης ο οποίος είναι 28 ετών!

Απ’ εκεί και πέρα; Δεν υπάρχει παίκτης μεγαλύτερος των 25 ετών! Σε αυτή την ηλικία βρίσκεται ο Γιώργος Παπαγιάννης που πλέον θεωρείται έτοιμος παίκτης και στην πρώτη γραμμή τόσο στην Basket League όσο και στην Euroleague.

Τα δίδυμα αδέρφια Καλαϊτζάκη είναι 23 ετών ενώ ο Νίκος Χουγκάζ θα γίνει 22 τον Οκτώβριο. Αυτοί είναι οι πέντε παίκτες που κυμαίνονται μεταξύ 22 και 28 ετών διότι οι άλλοι τρεις είναι κάτω των 20.

Ο Λευτέρης Μαντζούκας είναι 19 ετών, ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ είναι 17 ετών κι ένα χρόνο μικρότερος (16 δηλαδή) είναι ο Νεοκλής Αβδάλας. Θυμίζουμε ότι οι μικρότεροι της ομάδας δεσμεύονται με πολυετή συμβόλαια.

Ασφαλώς είναι πολύ εντυπωσιακό αυτό το στοιχείο καθώς το ελληνικό ρόστερ του Παναθηναϊκού έχει μέσο όρο ηλικίας τα 21,6 χρόνια! Προσπαθήσαμε να βρούμε αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και η αλήθεια είναι ότι δε βρήκαμε αντίστοιχο αποτέλεσμα.

Θα μπορούσε να πλησιάζει το ρόστερ της σεζόν 1991-1992 με τον 18χρονο Φραγκίσκο Αλβέρτη, τους 19χρονους Νίκο Οικονόμου και Γιάννη Γεωργικόπουλο αλλά και τον 20χρονο Χρήστο Μυριούνη, όμως υπήρχαν παίκτες (όπως πχ οι 33χρονοι Μηνάς Γκέκος, Λιβέρης Ανδρίτσος, ο 32χρονος Γιώργος Σκροπολίθας) που ανέβαζαν το μέσο όρο της ηλικίας των Ελλήνων στο (πολύ καλό πάντως) 25,7.

Επίσης το ρόστερ της περιόδου 2014-2015 είχε μέσο όρο ηλικίας Ελλήνων στο 23,8 (Χαραλαμπόπουλος, Λούντζης, Κόνιαρης, Διαμαντάκος, Παπαγιάννης κάτω από 20 και 21 ο Μποχωρίδης) που ήταν το χαμηλότερο, ως το τωρινό

Άρα σίγουρα έχουμε μπροστά μας το πλέον νεανικό ρόστερ Ελλήνων που είχε ποτέ ο Παναθηναϊκός από καταβολής του επαγγελματικού πρωταθλήματος (1992-1993) κι απομένει να δούμε πως ακριβώς θα εξελιχθεί αυτό κι αν θα ωφελήσει στο μέλλον.

Εμείς έχουμε εκφράσει την άποψη, πολλές φορές, ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να εκμεταλλευτεί για το μέλλον αυτό που έχει στα χέρια του από ελληνικό υλικό, μέσα από συγκεκριμένο πλάνο και φυσικά καθαρές εξηγήσεις και υπομονή.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Νικολαΐδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.