Ο Παναθηναϊκός είναι και αναμνήσεις, εικόνες, πρόσωπα και με την Ζενίτ θα έρθουν τέσσερα απ' αυτά που είχαν δημιουργήσει όμορφες στιγμές

Ο Παναθηναϊκός θα βρει απέναντί του την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης όπου πλέον βρίσκονται τέσσερα δικά του στελέχη. Τα δύο ειδικά δεν θα τα φανταζόσουν ποτέ κάπου αλλού

Ο Παναθηναϊκός είναι και αναμνήσεις, εικόνες, πρόσωπα και με την Ζενίτ θα έρθουν τέσσερα απ’ αυτά που είχαν δημιουργήσει όμορφες στιγμές.

Όπως κάθε ζωντανός οργανισμός, έτσι και ο Παναθηναϊκός έχει πολύ συναίσθημα. Δεν είναι απλώς μια εταιρεία. Είναι πολλά παραπάνω. Το συναίσθημα προϋποθέτει ψυχή και στην αναμέτρηση με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης θα εμφανιστούν στο γήπεδο κάμποσοι που έβγαλαν ψυχή στον Παναθηναϊκό.

Πέρυσι, στον αντίστοιχο αγώνα είχαμε αναφέρει σε ένα θέμα: «Ο Μάνος Παπαδόπουλος κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σοβαρά;». 

Για σκεφτείτε το, αν θα μπορούσατε τρία- τέσσερα χρόνια πριν (καλά αν πάμε πιο πίσω θα κάναμε λόγο για τηλεφώνημα στο Δρομοκαΐτειο) να φανταστείτε ότι ο Μάνος Παπαδόπουλος θα εμφανιζόταν σε αγώνα του Παναθηναϊκού ως αντίπαλος!

Έχουμε να κάνουμε με ένα παράγοντα που για περισσότερα από 30 χρόνια είχε συνδέσει το όνομά του με τον Παναθηναϊκό και την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Αρχίζοντας από έφορος στα παιδικά και τα εφηβικά, πριν φτάσει στην πρώτη ομάδα όπου έγινε ο στενότερος και καλύτερος συνεργάτης του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ήταν ο εξ απορρήτων τους. Ήταν εκείνος που αναλάμβανε όλες τις απόρρητες αποστολές καθώς του είχαν τυφλή εμπιστοσύνη.

Μεγαλωμένος στη Λεωφόρο, στον «Τάφο του Ινδού», πιστός στρατιώτης της ομάδας, Παναθηναϊκός από κούνια. Που ποτέ δε θα τον φανταζόσουν… αντίπαλο!

Ο Γιάννης Ζυγούρης ακολούθησε τον Μάνο Παπαδόπουλο το καλοκαίρι του 2021 (ένα χρόνο μετά δηλαδή) στην Αγία Πετρούπολη. Δεν ήταν απλώς ο επί σειρά ετών φυσιοθεραπευτής της ομάδας. Όπως επίσης δεν ήταν απλώς ένας άριστος φυσιοθεραπευτής. Ήταν η ψυχή της ομάδας.

Ήταν εκείνος που όλοι εμπιστεύονταν καθώς γνώριζαν ότι θα έκανε τη δουλειά του άριστα. Κι επίσης όλοι τον αγαπούσαν λόγω χαρακτήρα, ιδιοσυγκρασίας κι ευθύτητας. Περίπου τριάντα χρόνια στον Παναθηναϊκό και με θητεία στο ποδοσφαιρικό τμήμα, στις χρυσές εποχές των προκρίσεων και της παρουσίας στους τέσσερις της Ευρώπης. Κι αντίστοιχα στο μπάσκετ, όπου έζησε όλες τις μεγάλες στιγμές, ως ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ στο δικό του ρόλο. Διότι ο Ζυγούρης έκανε δουλειά που ελάχιστοι ήξεραν και αυτοί που πρέπει… Εβαζε τον εαυτό του κάτω από την ομάδα και δεν τον διαφήμιζε.

Προφανώς και ο Παπαδόπουλος με τον Πασκουάλ αυτό ήξεραν και τον κάλεσαν κοντά τους.

Ο τρίτος της παρέας είναι ο Τσάβι ΠασκουάλΌπως είχαμε γράψει στον αντίστοιχο περσινό αγώνα, ο προπονητής που θα μπορούσε να έχει μείνει για πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό αν είχαν εκτιμήσει καλύτερα την κατάσταση. Κι όχι μόνο θα μπορούσε αλλά κατά την ταπεινή μας άποψη, το άξιζε.

Είναι ο προπονητής που άντεξε περισσότερο στον πάγκο της ομάδας στην μετά Ομπράντοβιτς εποχή. Έμεινε 789 συνεχόμενες ημέρες στη θέση, τις περισσότερες σερί από οποιονδήποτε άλλο αφού ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει 941 αλλά σε τρεις διαφορετικές θητείες.

Κυρίως όμως είναι ένας κόουτς από το πάνω ράφι της Euroleague κάτι που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός μετά την αποχώρηση του Ομπράντοβιτς. Το ότι ο Μάνος Παπαδόπουλος πήρε μια τέτοια απόφαση να αφήσει τον Παναθηναϊκό, εν πολλοίς έχει να κάνει και στην εμπιστοσύνη και το σεβασμό που έχει στον Ισπανό προπονητή.

Ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος τέλος, έγινε μέλος της ομάδας του Πασκουάλ τον οποίο συνάντησε στον Παναθηναϊκό όπου προϋπήρχε στις δύο θητείες ρου Αργύρη Πεδουλάκη. Άριστα καταρτισμένος προπονητής κι άνθρωπος με μόρφωση (πνευματική και κοινωνική) κέρδισε την εμπιστοσύνη του Ισπανού τον οποίο ακολούθησε μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό.