ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 52-67: Απλά ανώτερος

Σαφώς πιο ποιοτικοί, με περισσότερες λύσεις και πολύ πιο έτοιμοι οι «ερυθρόλευκοι» δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό ν’ αμφισβητήσει την ανωτερότητά τους.
Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 52-67: Απλά ανώτερος

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Super Cup αφού επικράτησε (67-52) του Παναθηναϊκού στον τελικό.

Ήταν η 8η συνεχόμενη νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός επί του «αιωνίου αντιπάλου» που του έδωσε και το τρόπαιο. Σαφώς ανώτεροι σε όλα τα επίπεδο οι Πειραιώτες, χρειάστηκαν ένα καλό δεκάλεπτο (το τρίτο) προκειμένου να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία τους.

Οι «πράσινοι» έχουν ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουν αλλά ανεξάρτητα απ’ αυτό (αυτονόητο ως νέα ομάδα) έδειξαν και πολλές σημαντικές αδυναμίες λειτουργικά. Και δεν είναι μόνο η απουσία του Γουόλτερς όσο ότι δε γίνεται να βασίζονται στο «αντάρτικο» και όχι στην παραγωγή, υποτιμώντας το ρόστερ τους.

Δίκαια το τρόπαιο στον Ολυμπιακό που αρχίζει με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε στο πρώτο μέρος, με διάφορα «τεχνάσματα» να μειώσει τον αριθμό των επιθέσεων, να «μικρύνει» το γήπεδο, να κόψει την ταχύτητα του Ολυμπιακού. Με τον τρόπο αυτό ήταν πάντα κοντά στους Πειραιώτες και κατάφερε μάλιστα να ισοφαρίσει σε 32-32 μετά από ένα «κρεσέντο» του Πάρις Λι με 8 συνεχόμενους πόντους.

Ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει τον έλεγχο μετά την πολύ καλή αρχή του Παναθηναϊκού (9-2) όταν με επιμέρους σκορ πέρασε με 18-11. Οι «πράσινοι» παίζοντας small ball και με τον Γιώργο Καλαϊτζάκη στο «4» προσπάθησαν και κατάφεραν να εμποδίσουν τη λειτουργία του Ολυμπιακού.

Τα 7 λάθη των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο μέρος αλλά και οι 14 πόντοι του Παναθηναϊκού στον αιφνιδιασμό έδειχναν ότι η λογική των «πράσινων» είχε φέρει αποτέλεσμα.

Οι  Πειραιώτες έγιναν περισσότερο «επιθετικοί» στην άμυνά τους στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, υποχρέωσαν τον Παναθηναϊκό σε κακές επιθέσεις και ανέβασαν την ταχύτητα του αγώνα. Ξέφυγαν γρήγορα με 47-36 κι απέκτησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στους 9 πόντους στην 3η περίοδο χωρίς να ευστοχήσει σε δίποντο (!) αφού η άμυνα του Ολυμπιακού έκλεινε και τον υποχρέωνε σε μακρινά σουτ ή σε λάθη. Ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε απόλυτα εκμεταλλευόμενος τον Μουσταφά Φαλ στην επίθεση και η διαφορά πήγε σταθερά σε διψήφιο.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν και στο +16 καθώς ο Παναθηναϊκός έκανε περίπου 17 λεπτά να ευστοχήσει σε δίποντο (με τον Λι)  καθώς μέχρι τότε η πενιχρή παραγωγή βασιζόταν σε τρίποντα ή βολές.

Το θέαμα στην επανάληψη έγινε πολύ χειρότερο από το («φτωχό» ποιοτικά) πρώτο αλλά ο Ολυμπιακός διατηρούσε απόλυτα τον έλεγχο. Ο Παναθηναϊκός με επιθέσεις της «πυρκαγιάς» δε μπορούσε να φανεί απειλητικός.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 34-37, 43-56, 52-67

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ράντονιτς): Π. Καλαϊτζάκης, Λι 12, Παπαγιάννης 8, Γουίλιαμς 10, Άντριους 2, Γ. Καλαϊτζάκης, Πονίτκα 8, Γκουντάιτις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 6, Κάνααν 6, Φαλ 12, Βεζένκοφ 12, Παπανικολάου 2, Λούντζης, Λαρεντζάκης 11, Σλούκας 2, Μπόλομποϊ 9, Πίτερς 2, ΜακΚίσικ 5

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

*O Προμηθέας επικράτησε 95-71 του Κολοσσού και κατέλαβε την 3η θέση στη διοργάνωση, στον αγώνα που προηγήθηκε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 52-67: Απλά ανώτερος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College