ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: Ολοταχώς προς μια καμένη χρονιά!

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε για πέντε μέρες στην Ισπανία και περιπλανήθηκε σε Μαδρίτη και Βιτόρια χωρίς κανένα στόχο ή σκοπό. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Παναθηναϊκός: Ολοταχώς προς μια καμένη χρονιά!

Φυσικά και δεν περιμέναμε την εμφάνιση στην Βιτόρια ώστε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι ο Παναθηναϊκός οδεύει ολοταχώς για να «κάψει» τη χρονιά.

Για να είμαστε ακριβείς, αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του περισσότερες πιθανότητες για μια πλήρως αποτυχημένη χρονιά κι όπως φαίνεται περιμένει το Κύπελλο μήπως και βρει ένα «σωσίβιο» να πιαστεί. Αν και με την εικόνα που έχει, περισσότερο πιθανό φαίνεται να τραβήξει μαζί του το σωσίβιο στο βυθό παρά να στηριχτεί επάνω του ώστε να βγει στην επιφάνεια.

Μια μία πρόταση η εικόνα και η συμπεριφορά του Παναθηναϊκού συνοψίζεται στην εξής πρόταση: Τα καμώματα του καλοκαιριού τα βλέπει ο χειμώνας και γελά. Δε χρειάζεται τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο, καμία ανάλυση.

Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να παρουσιάζεται ως μια «ταλαίπωρη» ομάδα, χωρίς στόχο, χωρίς σκοπό και με μηδενική κατεύθυνση στον πάγκο. Είναι ξεκάθαρο ότι η παρουσία του Ράντονιτς αποτελεί πρόβλημα αλλά το συμβόλαιο πάντα είναι συμβόλαιο. Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι με το «παρελθόν» του Παναθηναϊκού στα θέματα του πάγκου, κανείς δε μπορεί να πιστέψει ότι και ο επόμενος δε θα βρεθεί- κάποια στιγμή- στην ίδια κατάσταση με τον Μαυροβούνιο.

Αν ο ίδιος ο Παναθηναϊκός, δεν αποκαταστήσει αυτή την εικόνα που προκάλεσε ο ίδιος ο Οργανισμός τότε το μαρτύριο θα συνεχίζεται, η ομάδα θα βασανίζεται, ο κόσμος θα ταλαιπωρείται, η εμπιστοσύνη θα κλονίζεται όλο και περισσότερο και μέλλον δε θα υπάρχει.

Αν δεν καταλάβουν στον Παναθηναϊκό ότι οι ομάδες χτίζονται, δεν αγοράζονται, ότι δεν έχουν σημασία οι πρόσκαιρες επικοινωνιακές εντυπώσεις (που κρατούν για λίγο και σύντομα καταρρέουν) αλλά το πλάνο μακράς πνοής και η σιγουριά, τότε κάθε χρόνο η κατάσταση θα γίνεται χειρότερη.

Ο ίδιος ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να εμπνεύσει ότι το να φοράς τη φανέλα αυτής της ομάδας είναι τιμή κι ευθύνη και όχι κατάσταση που παραπέμπει σε «παρεμπιπτόντως έκανα κι αυτό το πέρασμα στην καριέρα μου»! Δεν είναι δυνατό κάθε χειμώνα να γίνονται μεταγραφές για να αλλάξει η εικόνα, για τις επικοινωνιακές εντυπώσεις και να ξοδεύονται περισσότερα χρήματα ακριβώς επειδή κάθε καλοκαίρι δεν υπάρχει σχεδιασμός της προκοπής.

Για τον αγώνα με την Μπασκόνια δεν έχουμε κάτι να πούμε αφού παραπάνω τα περιγράψαμε όλα. Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι ότι έχασε δύο αγώνες στην Ισπανία ούτε ότι βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Euroleague όσο το να αποδεχτούν τους λόγους για τους οποίους συνέβησαν αυτά.

Σε ό,τι αφορά στο σφύριγμα που «ακύρωσε» το τρίποντο του Μπέικον επειδή σε φάση που συνέβη πριν 15’’ μέσω instant replay αποφασίστηκε αντιαθλητικό φάουλ του Γκριγκόνις και στην κανονική ροή δεν είχε υποδειχθεί τίποτα, σίγουρα είναι μια κατάσταση συζητήσιμη σε ό,τι αφορά στην επάρκεια και στα κριτήρια των διαιτητών (κόντρα στην Φενέρμπαχτσε σε κάτι αντίστοιχο σε challenge του Ιτούδη ακούστηκε το «εντάξει φάουλ εδώ» και προχωράμε).

Όσο δίκιο κι αν έχει ο Παναθηναϊκός να θεωρεί λάθος το σφύριγμα, αν δεν αλλάξουν όλα τα παραπάνω, δεν έχει νόημα να συζητάμε κάτι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Ολοταχώς προς μια καμένη χρονιά!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College