Συνεχίζει να μαζεύει τρόπαια ο Παναθηναϊκός καθώς μετά το 3-1 επί του Λαυρίου και την κατάκτηση της φετινής Basket League αύξησε ακόμα περισσότερο τη συλλογή του.

Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 40ο πρωτάθλημα στην ιστορία του και τον 67ο τίτλο συνολικά. Καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει αυτά τα τρόπαια.

Η ανάλυση έχει ως εξής: 40 Πρωταθλήματα και 20 Κύπελλα Ελλάδας, 6 τρόπαια Euroleague κι ένα Διηπειρωτικό. Φυσικά ο Παναθηναϊκός γίνεται η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που πετυχαίνει το εντυπωσιακό «40-20» στις δύο διοργανώσεις. Αλλά και η δεύτερη σε όλες τις ευρωπαϊκές Λίγκες που φτάνει τα 40 πρωταθλήματα. Μόνο η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει περισσότερα εγχώρια πρωταθλήματα και συγκεκριμένα 54!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι απλώς ο πολυνίκης (και με τεράστια διαφορά) στην Ελλάδα. Είναι η 4η ομάδα στην Ευρώπη σε τρόπαια συνολικά. Κι αυτό δείχνει πολλά πράγματα. Πρώτη είναι η Μακάμπι με 114 τρόπαια συνολικά. Ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης με 91, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 77 (πριν από λίγη ώρα κατέκτησε την VTB League) ενώ ο Παναθηναϊκός έχει 67.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ το θέμα με τον Παναθηναϊκό που είναι τέταρτος στην Ευρώπη σε τρόπαια

Επίσης ο Όντεντ Κάτας μπαίνει σε μια πολύ μικρή λίστα που αφορά σε όσους έχουν κατακτήσει πρωτάθλημα  Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό τόσο ως παίκτες όσο και ως προπονητές: Μόνο ο Μιχάλης Κυρίτσης, ο Κώστας Πολίτης, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Όντεντ Κάτας μπαίνουν σ’ αυτή τη λίστα.

Επίσης ο Κάτας γίνεται ο δεύτερος «πράσινος» μετά τον Φραγκίσκο Αλβέρτη που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα Ελλάδας ως παίκτης και προπονητής, αλλά και Euroleague ως παίκτης. Το 2000 που ήταν συμπαίκτες μάλιστα.