Ο Πανιώνιος μπορεί να έχει δύσκολο έργο απέναντι στο Λαύριο, όμως αν θέλει να ελπίζει στην παραμονή θα πρέπει να ψάξει υπερβάσεις και η βοήθεια από τον κόσμο του μπορεί να του δώσει… φτερά

Το έκανε κόντρα στην ΑΕΚ και τώρα ψάχνει να το επαναλάβει. Ο Πανιώνιος υποδέχεται την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, το Λαύριο και παρότι δεν έχει τον τίτλο του φαβορί, εντούτοις θέλει μόνο νίκη για να αυξήσει κατακόρυφα τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία.

Το αρνητικό για τον Βαγγέλη Ζιάγκο είναι ότι σε αυτή τη μεγάλη μάχη δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Σλάβεν Τσούπκοβιτς, ο οποίος έχει τιμωρηθεί από τον αθλητικό δικαστή για το επεισόδιο που είχε με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο στο ματς με την Κύμη. Από εκεί και πέρα, ο Βαγγέλης Σακελλαρίου ανανέωσε το blog που διατηρεί στον ΕΣΑΚΕ και έδωσε το σύνθημα για ακόμα μία μεγάλη νίκη.

Αναλυτικά ο Έλληνας γκαρντ έγραψε

«Το Λαύριο είναι η πιο εξελιγμένη ομάδα στην Α1 κι αυτό ανεβάζει τον συντελεστή δυσκολίας για μας, όμως συνηθίσαμε. Από την πρώτη αγωνιστική μέχρι και την τελευταία, γνωρίζουμε ότι δεν θα έχουμε ούτε ένα εύκολο παιχνίδι. Είμαστε Πανιώνιος κι αυτό τα λέει όλα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να παλεύουμε κι όσο έχουμε πιθανότητες παραμονής αυτό το «πρέπει» αποκτά ουσιαστικό νόημα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαλαρώνουμε. Κρατάμε τη βιωματική εμπειρία, τη μετατρέπουμε σε πείρα, κρατάμε όσα κάναμε καλά και πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη, για να φτάσουμε στον στόχο μας.

Είναι αυτονόητο πως μπροστά στον κόσμο μας είμαστε άλλη ομάδα. Όλες οι νίκες που έχουμε κάνει είναι στο «Αρτάκης» κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Έχουμε μπροστά μας μια ευκαιρία να κάνουμε νίκη… υπέρβασης και πάλι. Και μαθηματικά, και πραγματικά μπορούμε να προλάβουμε το τρένο, μπορούμε να κρατήσουμε τον «Ιστορικό» στην κατηγορία.

Κάθε αγώνας είναι τελικός, εμείς το γνωρίζουμε, ο κόσμος το γνωρίζει, δεν έχουμε παρά να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας…

Πότε άλλωστε η λογική νίκησε το πάθος;;».