Ομάδες ποδοσφαίρου Εθνική Ομάδα ΑΕΚ ΑΕΛ Απόλλων Σμύρνης Άρης Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος Βόλος Λαμία Ολυμπιακός ΟΦΗ ΠΑΟ Παναιτωλικός ΠΑΟΚ ΠΑΣ Γιάννινα Ιωνικός
menu

Νέα Σμύρνη: Μπαίνουν… τα θεμέλια για το νέο κλειστό

Κώστας Παπαδόπουλος
Νέα Σμύρνη: Μπαίνουν… τα θεμέλια για το νέο κλειστό

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές της σύμβασης από την Περιφέρεια Αττικής και την ανάδοχο εταιρία για το νέο κλειστό στη Νέα Σμύρνη, στον χώρο του προυπάρχοντος (στην συμβολή των οδών Αρτάκης και Εθνικής Στέγης). Η ανέγερση του νέου κλειστού γηπέδου στη Νέα Σμύρνη, θα γίνει υπό την επιμέλεια και παρακολούθηση...

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές της σύμβασης από την Περιφέρεια Αττικής και την ανάδοχο εταιρία για το νέο κλειστό στη Νέα Σμύρνη, στον χώρο του προυπάρχοντος (στην συμβολή των οδών Αρτάκης και Εθνικής Στέγης).

Η ανέγερση του νέου κλειστού γηπέδου στη Νέα Σμύρνη, θα γίνει υπό την επιμέλεια και παρακολούθηση των εργασιών από την Περιφέρεια. Η προφορική δέσμευση της αναδόχου εταιρίας που αναμένεται να αποτυπωθεί στην υπογεγραμμένη σύμβαση (ενδέχεται να ανακοινωθεί την 1η Ιουνίου), είναι η παράδοση του γηπέδου, το 2023 (σε δυο χρόνια).

Μηχανικοί της αναδόχου εταιρίας επισκέφτηκαν τον χώρο του οικοπέδου για την απαραίτητη δημιουργία εργοταξίου, ενώ υπήρξε και συνάντηση με τους εργαζόμενους του Δήμου στο παρακείμενο, κλειστό κολυμβητήριο και τις παραχώρησης διαφόρων παρόχων ενέργειας και ύδρευσης που θα χρειαστούν.

Η οδός Εθνική Στέγης δεν θα είναι προσβάσιμη διέλευσης αυτοκινήτων, λόγω των μηχανημάτων εσκαφής που θα εγκατασταθούν και της συνεχούς μεταφοράς χωμάτινων όγκων για την δημιουργία τάφρου, βάθους 16 μέτρων (υπόγειο πάρκινγκ).

Η κατεδάφιση του προηγούμενου κλειστού γηπέδου άρχισε τον Απρίλιο του 2019 και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, αλλά εκ τότε κύλησαν 2 χρόνια και υπήρξαν σημαντικά εμπόδια από όλες τις πλευρές για να αρχίσουν οι εργασίες θεμελίωσης και ανέγερσης του νέου βιοκλιματικού γηπέδου.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο στην ιστορία της Νέας Σμύρνης, μετά την διαμόρφωση της εμβληματικής πλατείας, καθώς και της κατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου του Πανιωνίου, στην τότε κοινότητα Νέας Σμύρνης, το 1940.

Το νέο γήπεδο χωρητικότητας 3.200 θέσεων, θα έχει πολλαπλές χρήσεις, εκτός της αθλητικής δραστηριότητας του συλλόγου-συμβόλου της πόλης, Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου και της ομάδας μπάσκετ που θα συνεχίσει να έχει την ίδια έδρα, από το 1980, όταν και είχε κατασκευασθεί το προηγούμενο γήπεδο, μικρότερης χωρητικότητας (1.200 θέσεων), ενώ θα φιλοξενηθούν και ομάδες μπάσκετ και βόλλει άλλων σωματείων της Νέας Σμύρνης.

Πηγή: panionianea.gr

Δημοφιλη Αρθρα