Πανιώνιος

Αυτά που είπε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Πανιώνιος στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, μη θεωρείτε ότι είναι δεσμευτικά για πώληση της ομάδας. Δεν υπάρχει συμφωνία

Απίστευτες εξελίξεις! Ο Πανιώνιος θα λάβει μέρος στην Basket League της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 όπως είπε στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ ο νυν ιδιοκτήτης. Θα προλάβει όμως;

«Ο Πανιώνιος θ’ αγωνιστεί στην Basket League» ενημέρωσε ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ που διεξάγεται (μέσω τηλεδιάσκεψης) αυτή την ώρα. Μάλιστα ενημέρωσε ότι υπάρχει συμφωνία με τον επιχειρηματία που θέλει να αγοράσει την ΚΑΕ και απομένει μόνο η τελική έγκριση.

Υπό κανονικές συνθήκες θα μεταφράζονταν αυτές οι δηλώσεις ως αλλαγή ιδιοκτησίας. Είναι, όμως, έτσι; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πανιώνιος θα λάβει μέρος στην Basket League, ακόμα και με το ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ότι δηλαδή ακόμα κι αν δεν προχωρήσει η ιστορία με τον ενδιαφερόμενο επιχειρηματία, ο νυν ιδιοκτήτης θα κατεβάσει την ομάδα.

Προφανώς αυτή η ενημέρωση στον ΕΣΑΚΕ εξυπηρετεί ώστε να αποφευχθεί αυτό που σας είχαμε γράψει νωρίτερα: Ο αποκλεισμός του Πανιωνίου από τα τηλεοπτικά έσοδα, κάτι το οποίο είχε αρχίσει να συζητείται έντονα από άλλες ΚΑΕ.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι… επίσημη συμφωνία δεν υπάρχει. Φυσικά και υπήρξαν συζητήσεις, φυσικά και υπήρξε δίαυλος επικοινωνίας. Προς το παρόν, όμως, επίσημη αλλαγή ιδιοκτησίας δεν υπάρχει.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει προκαταρκτική συμφωνία αλλά πλέον οι χρονικές προθεσμίες πιέζουν ασφυκτικά. Μέχρι την Πέμπτη (1/10) θα πρέπει ο Πανιώνιος να καταθέσει το φάκελο στην ΕΕΑ και να πάρει άδεια συμμετοχής στην Basket League.

Η πληροφορία ότι η πλευρά του νυν ιδιοκτήτη ζήτησε συνδιοίκηση, δεν επιβεβαιώνεται αλλά είναι και σίγουρο ότι δε θα μπορούσε ποτέ να συμβεί.

Μέχρι το Σάββατο (3/10) θα πρέπει να παρουσιάσει 8 επαγγελματικά συμβόλαια και να αγωνιστεί στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Αλλιώς θα μηδενιστεί και θα αρχίσει τόσο το φετινό όσο και το επόμενο πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

Ο χρόνος δεν είναι υπέρ της ομάδας. Αλλά θα πρέπει να δούμε τι πρόκειται να συμβεί μέσα στα επόμενα 24ωρα μήπως και προλάβουν τις χρονικές προθεσμίες.