Φλεβαράκης- ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Φλεβαράκης μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στην Basket League.  Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ: Αρχικά σχολίασε: «Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να δούμε συγκεκριμένα πράγματα. Το τελευταίο που μας ενδιέφερε ήταν το σκορ. Βέβαια η νίκη είναι νίκη όπως στα φιλικά και μάλιστα...

Ο Κώστας Φλεβαράκης μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στην Basket League. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ:

Αρχικά σχολίασε: «Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να δούμε συγκεκριμένα πράγματα. Το τελευταίο που μας ενδιέφερε ήταν το σκορ. Βέβαια η νίκη είναι νίκη όπως στα φιλικά και μάλιστα κόντρα σε μία ομάδα με διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Επιχείρησαν πολλά περισσότερα τρίποντα από ότι δίποντα. Βέβαια εμείς το ξέραμε και έτσι είπαμε ότι δεν πρέπει να μας απασχολήσει πάνω στην άμυνα μας μέσα στην ρακέτα. Άλλωστε στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε μόλις δύο δίποντα και αυτό έφερε και την τελική νίκη.

Όπως είπε και ο Μπεστ η ομάδα θα παλεύει κάθε παιχνίδι και κάθε λεπτό. Σε άμυνα και επίθεση θέλουμε ακόμα δουλειά και δεν μένω στο γεγονός ότι σε κάθε παιχνίδι σκοράραμε πάνω από 80 πόντους. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης και στις δύο μεριές του γηπέδου. Είναι πράγματα που φτιάχνονται και αυτό θέλουμε και μέσα στις επόμενες μέρες. Υπάρχουν παίκτες που λειτουργούν περισσότερο με το ένστικτο και έτσι έχουν μάθει. Πρέπει να τους βάλουμε και μέσα στην ισορροπία της ομάδας».

Σε 10 μέρες είναι η πρεμιέρα. Σε ποιο ποσοστό μπορεί να βελτιωθεί η ομάδα μέχρι τότε:

«Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουμε για ποσοστό. Απλά κάθε μέρα θέλουμε να είμαστε σε καλύτερο σημείο από αυτό που είμαστε. Μιλάμε για μία ομάδα δύο εβδομάδων, παρόλα αυτά έχουμε ανέβει αρκετά. Πλέον την επόμενη εβδομάδα θα είναι μία εβδομάδα καθαρών προπονήσεων και αυτό θα μας βοηθήσει. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι. Σίγουρα δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα, αλλά θα βελτιωνόμαστε μέρα με την μέρα».

Εάν βλέπει τα σημάδια βελτίωσης ο Φλεβαράκης στους παίκτες που λειτουργούσαν σε άλλο επίπεδο μέχρι σήμερα:

«Έχουν σημάδια βελτίωσης, αλλά και αυτό θέλουν δουλειά. Είναι παίκτες που έχουν μάθει όπως είπα να παίζουν κυρίως με το ένστικτο και αυτό πρέπει να το φέρουμε μία ισορροπία. Σίγουρα χρειάζεται, αλλά μερικές φορές το ένστικτό μπορεί να σε οδηγήσει στη νίκη. Πάντως όλα τα παιδιά έχουν τη διάθεση να μάθουν και αλλάξουν κατά κάποιο τρόπο το παιχνίδι τους στα δικά μας θέλω».

Για την κίνηση στα διαρκείας σχολίασε ο Φλεβαράκης:

«Νομίζω ότι ο κόσμος της ομάδας αισθάνεται τη δυσκολία και την προσπάθεια που κάνει η ομάδα κόντρα σε οικονομικά και χρονικά δεδομένα. Το μεγαλύτερο κέρδος για αυτή την ομάδα, πέραν του αγωνιστικού να φέρει και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Δεν είναι μόνο το οικονομικό, αλλά και το φυσικό της παρουσίας στο γήπεδο. Θα ήθελα να έρχεται ο κόσμος να τον δουν και τα παιδιά που δεν ξέρουν τη σημαίνει ένα γεμάτο Παλατάκι. Στόχος μας είναι να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο, να τον κάνουμε να έρθει και να πατήσουμε πάνω σε αυτή την προδιάθεση του κόσμου. Άλλωστε έχω ζήσει σε αυτή την ομάδα και περιόδους με άδειο γήπεδο που εμείς με τις εμφανίσεις μας τους κάναμε να έρθουν να μας δουν».

Για την απόδοση του Λιούις:

«Το θέμα της οργάνωσης είναι θέμα του διαβάσματος και το εκτελεστικό είναι θέμα του ενστίκτου. Δεν μπορείς να βάλεις τα παιδιά σε καλούπι, αλλά πρέπει να βρεις την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ των δύο τρόπων. Θέλουμε σε κάθε φάση να δει τι περισσότερο μπορεί να κερδίσει μέσα στο παιχνίδι. Σε άλλες στιγμές πρέπει να πασάρει σε άλλες πρέπει να μπει στην ρακέτα. Μόλις βρούμε την ισορροπία σίγουρα θα έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από αυτά που είδατε στα δύο παιχνίδια».

Κλείνοντας για τον Σμιθ είπε ο Φλεβαράκης:

«Ο Σμιθ είναι διαφορετική περίπτωση. Είναι σκόρερ, αλλά μερικές φορές πρέπει να μπει και στον ρόλο του άσου. Δεν θα σας πω ότι πρέπει να βρει ισορροπία ο Σμθ. Είναι σε παιχνίδια και στιγμές που πρέπει να τον χρειαστούμε σαν σκόρερ και σε άλλα σαν πλέι μέικερ. Βέβαια υπάρχει πάντα και η λύση του Τσόχλα, που όταν παίζει και οργανώνει αυτός, τότε μπορούμε να αφήσουμε το ένστικτο των άλλων παιδιών ελεύθερο».

 

View this post on Instagram

 

When you want to thank every single person in the Arena! ✋🏽 ⚫️⚪️ #PAOK #blackandwhite #paokfamily #hi5 #aaronbest

A post shared by PAOK BC (@paokbasketball) on