ΠΑΟΚ

Την ώρα που ο Οργανισμός του ΠΑΟΚ γιόρταζε με τη ψυχή του την κατάκτηση του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, η ΚΑΕ βυθιζόταν στην αβεβαιότητα

Η ζωή είναι περίεργη… Ελάχιστες ώρες αφότου ο ΠΑΟΚ παρουσιαζόταν με 8 επαγγελματίες κι έχανε στο γήπεδό του από τον Κολοσσό…Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου καλούσε «τους ΠΑΟΚάρχες» και η ομάδα μπάσκετ βυθιζόταν ακόμη περισσότερο στο σκοτάδι και την αβεβαιότητα… Ο Οργανισμός του ΠΑΟΚ γιόρταζε την κατάκτηση του πρωταθλήματος ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος μετά από 34 χρόνια!

Τρομερή αντίθεση! Κι αυτό γιατί με δεδομένο το μεγάλο διάστημα που ακολουθεί, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι ομάδα θα παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική (12 Μαϊου) στο Περιστέρι.

Ο προπονητής της ομάδας, Ηλίας Παπαθεοδώρου, για μια ακόμα φορά χρησιμοποίησε βαριές αλλά σίγουρα αληθινές εκφράσεις για την ομάδα. «Βιώνουμε κατάσταση εξαθλίωσης» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν μας αξίζει αυτό που γίνεται. Μετά την διακοπή αν και δεν ειμαι ΠΑΟΚ όπως οι ΠΑΟΚάρχες θα βρίσκομαι εδώ».

Μέσες άκρες αυτά είπε… Τι έχει προηγηθεί στη διάρκεια της σεζόν;

«Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΕΦΑΛΟΣ»

Τον Νοέμβριο του 2018, ενώ καλά- καλά δεν είχε αρχίσει η σεζόν, ο προπονητής του ΠΑΟΚ εξέπεμψε το πρώτο SOS και μάλιστα μετά από θρίαμβο επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο. Τι είπε;

«Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα της Α1 χωρίς ιδιοκτήτη. Ο Δικέφαλος είναι ακέφαλος, με ανθρώπους που προσπαθούν γιατί αγαπούν παθολογικά την ομάδα, να την κρατήσουν ζωντανή αλλά και στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ. Κάποια στιγμή, υπάρχει κι ένα όριο. Δεν μπορείς να κερδίζεις ΑΕΚ με τριπλάσιο μπάτζετ στα έξι παιχνίδια πέντε φορές. Είναι παράλογο. Εσωτερικά είμαστε καλά… Περιμένουμε να έρθουν τα Χριστούγεννα να έρθει ο Άγιος Βασίλης να μας φέρει δώρο».

ΕΦΥΓΕ Ο ΜΟΡΕΪΡΑ

Αφού μίλησε για Αγιο Βασίλη ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, πάμε στις αρχές του νέου έτους όταν και κορυφώθηκε το δράμα. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς που έδωσε κάποια στιγμή συνέντευξη Τύπου λέγοντας ότι είναι η τελευταία του χρονιά στην ομάδα, βρέθηκε στο γήπεδο με αφορμή το γεγονός ότι οι παίκτες είχαν αρχίσει αποχή διαρκείας λόγω χρεών!

Εστω κι αν κρατήθηκε μυστικό ή αν διαψεύστηκε από φιλικά ΜΜΕ με αστείες αναφορές του στυλ «συζήτηση αντί για προπόνηση», το γεγονός είναι αναμφισβήτητο. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς ουσιαστικά δεν έδωσε καμία εγγύηση λέγοντας ότι «όποιος θέλει μπορεί να φύγει». Ο πρώτος που έφυγε ήταν ο Ανγκολέζος Γιανίκ Μορέιρα, που συμφώνησε με την Βίρτους Μπολόνια.

ΓΚΟΣ ΚΑΙ ΧΑΤΣΕΡ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΙΔΗ

Στα τέλη του Φεβρουαρίου οι Φιλ Γκος και Ουίλ Χάτσερ που είχαν βρεθεί στις ΗΠΑ εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος, έστειλαν… φιρμάνι: «Δεν επιστρέφουμε αν δεν πληρωθούμε». Τελικά τη λύση έδωσε ο Γιώργος Σαββίδης ο οποίος αποφάσισε να καλύψει μέρος των οφειλομένων και να δώσει ανάσα. Φάνηκε ένα φως, μακριά, στην άκρη του τούνελ… Οι παίκτες πληρώθηκαν, επέστρεψαν. Τα προβλήματα, όμως, δεν λύθηκαν.

ΝΕΑ ΑΠΟΧΗ

Λίγο πριν τον αγώνα με τον Κολοσσό, Χάτσερ και Γκάρετ ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να λάβουν μέρος στις υποχρεώσεις της ομάδας αν δεν πληρωνόντουσαν. Χάτσερ, είπατε; Είναι εμφανές ότι η πλευρά Σαββίδη κάλυψε μέρος των οφειλομένων και όχι… τα πάντα (δεν ήταν υποχρεωμένοι άλλωστε να το κάνουν). Τι συνέβη μετά; Τίποτα…

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με 8 επαγγελματίες κόντρα στον Κολοσσό. Κι απομένει να δούμε με πόσους θα εμφανιστεί στο Περιστέρι.

Διότι μέχρι στιγμής κάθονται όλοι μοιραίοι, άβουλοι αντάμα, να περιμένουν κανένα… θαύμα (από τον Ιβάν και τον Γιώργο προφανώς