Ο ΠΑΟΚ είχε κάθε καλή διάθεση να παρουσιάσει στο κοινό του τη νέα προσπάθεια που γίνεται αλλά η επιχείρηση ήταν αποτυχημένη.

Η εικόνα στην PAOK Sports Arena στον φιλικό αγώνα με την Καρδίτσα, όπου η είσοδος ήταν ελεύθερη, μόνο αισιόδοξη δε χαρακτηρίζεται για τη συνέχεια

Ο ΠΑΟΚ είχε κάθε καλή διάθεση να παρουσιάσει στο κοινό του τη νέα προσπάθεια που γίνεται αλλά η επιχείρηση ήταν αποτυχημένη.

Στη φιλική αναμέτρηση της Τετάρτης (28/9) ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Καρδίτσα έλαμψε δια της απουσίας του ο κόσμος της ομάδας. Παρότι η είσοδος ήταν ελεύθερη, παρότι δεδομένα η ομάδα χρειάζεται τη στήριξη των φίλων της στη δύσκολη σεζόν που ακολουθεί. Γύρω στα 150 άτομα βρέθηκαν στο γήπεδο

Βεβαίως δεν πρόκειται για ένα τωρινό φαινόμενο, οι ρίζες του είναι βαθιές και η εικόνα από την απελπιστικά άδεια PAOK Sports Arena σε κάθε αγώνα της Basket League προκαλεί θλίψη. Και πολλά ερωτηματικά.

Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα λαοφιλής με πολύ κόσμο να τον ακολουθεί και με βαθιά παράδοση. Το τμήμα μπάσκετ κατά τη δεκαετία του ’90 ήταν το καμάρι του συλλόγου, με έντονη παρουσία τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Την δεκαετία του ’90 ο ΠΑΟΚ δεν αστειευόταν καθόλου. Πρώτα’ απ’ όλα κατέκτησε 2 ευρωπαϊκούς τίτλους και συγκεκριμένα το Κύπελλο Σαπόρτα το 1991 (νίκησε στον τελικό την Σαραγόσα) και το Κύπελλο Κόρατς το 1994 (δύο νίκες στον διπλό τελικό επί της Τριέστε).

Κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας το 1992 και το Κύπελλο Ελλάδας το 1995 και το 1999. Έλαβε μέρος στο φάιναλ φορ της Euroleague το 1993, στο ΣΕΦ, αλλά έμεινε στην 3η θέση.

Έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου Σαπόρτα το 1992 (έχασε από την Ρεάλ) και του 1996 (έχασε από την Μπασκόνια). Ηταν φιναλίστ στο πρωτάθλημα 5 φορές (1990-1991-1994-1998 και 2000) και στο Κύπελλο άλλες δύο (1990 και 1991).

Τη δεκαετία του ’90 ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τους πέντε από τους επτά τίτλους της ιστορίας του. Έτσι απλά!

Η ουσία είναι ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετά από εκείνες τις χρυσές εποχές, πέρασε μια βαθιά περίοδο κρίσης, οικονομικής, αγωνιστικής αλλά και ταυτότητας. Υποχώρησε σημαντικά, κινδύνεψε ακόμα και με υποβιβασμό, είχε κάποιες εκλάμψεις τετράδας κι έναν τελικό Κυπέλλου, αλλά επί της ουσίας μηδέν.

Το σχέδιο εξυγίανσης πατάχθηκε ανηλεώς σε μια διετία, που πήγε τα πράγματα πολύ πίσω ξανά και ο Θανάσης Χατζόπουλος ανέλαβε και προσπαθεί να συμμαζέψει την κατάσταση.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να «χτίσει» ξανά σχέσεις εμπιστοσύνης με τον κόσμο του (απ’ όσο μάθαμε και η κατάσταση από τα διαρκείας δεν είναι τόσο ενθαρρυντική), να παρουσιάσει συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης που θα εξασφαλίσει το μέλλον του και να ελπίζει για την επιστροφή των φίλων του στην PAOK Sports Arena.

Πάντως τα μέχρι τώρα μηνύματα δείχνουν ότι η σεζόν θα είναι πολύ δύσκολη.