Περιστέρι

Το Περιστέρι έμεινε εκτός τετράδας στην Basket League κι επιβεβαίωσε τον κανόνα ότι στο τέλος ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει.

Το Περιστέρι έμεινε εκτός τετράδας στην Basket League κι επιβεβαίωσε τον κανόνα ότι στο τέλος ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει.

Μπορεί στο τέλος της σεζόν το Περιστέρι, με την έλευση του Σωτήρη Μανωλόπουλου να έδειξε σημάδια ανάκαμψης, περισσότερο στο ψυχολογικό τομέα. Όμως το «τρένο» είχε φύγει. Ένα εξάμηνο όπου καταργήθηκε κάθε λογική δε μπορεί να διορθωθεί μέσα σε ένα μήνα. Μια χρονιά η οποία «στράβωσε» από την αρχή δεν είναι δυνατόν να «σβήσει» στο τέλος.

Το Περιστέρι δεν κατάφερε ποτέ να φτιάξει ένα κορμό. Να «χτίσει» μια συγκεκριμένη φιλοσοφία… Αλλαγές επι αλλαγών, άλλες χρήσιμες, άλλες (όπωε αποδείχθηκε) περιττές. Και ανούσιες… Μέσα σε μια χρονιά τρεις προπονητές (βάλτε και την περσινή αλλαγή) κι αντιλαμβάνεστε ότι πολλά πράγματα είναι «στραβά».

Κι όλα πάνε εντελώς αντίθετα με δεδομένο ότι το Περιστέρι έχει σοβαρή, στιβαρή και νοικοκυρεμένη διοίκηση. Είναι από τα καλύτερα «μαγαζιά» στην Basket League. Αλλά φέτος, όσα έγιναν αποτελούν παράδειγμα. Προς αποφυγή βέβαια.

Παίκτες ήρθαν κι έφυγαν (πρώτα ο Μαυροκεφαλίδης και μετά ο Μπουρούσης). Εμφανίστηκαν σημάδια απειθαρχίας στην ομάδα… Σε τέτοιο βαθμό ώστε ο Στίβεν Γκρέι (από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ομάδας) ζήτησε να φύγει κι έφυγε. Ενίσχυσε την επιθυμία του και η αποχώρηση του Αμπντούλ Γκάντι (που κανείς δεν ερμήνευσε) και η έλευση του Ράιαν Χάροου που είχε θέμα με τραυματισμούς…

Κάποια στιγμή το Περιστέρι ήταν «στενοχωρημένη» ομάδα και σε μια κατάσταση μη αναστρέψιμη. Για πρώτη φορά απομακρύνθηκε από την ομάδα ο Αργύρης Πεδουλάκης… Κάτι πρωτοφανές αφού ο έμπειρος «Άρτζι» είναι κάτι παραπάνω από απλός προπονητής στο Περιστέρι. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες και του ιδίου. Κι ας προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Μια ομάδα «κακοστημένη», με τις αλλαγές να την κάνουν χειρότερη (!) και με τη ψυχολογία κάτω από το μηδέν. Μια ομάδα που ούτε έπαιζε αλλά ούτε και μπορούσε να παίξει μπάσκετ.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος σε μια μη αναστρέψιμη κατάσταση παρουσίασε κάποια θετικά πράγματα. Στο τέταρτο δεκάλεπτο με τον Προμηθέα, όμως, βγήκαν στην επιφάνεια όλες οι παθογένειες της χρονιάς: Η έλλειψη αυτοπεποίθησης, η κακή ψυχολογία…

Το θέμα είναι ότι το Περιστέρι διαθέτει τα μέσα και τα εχέγγυα για να «χτίσει» και να προχωρήσει. Να κάνει αυτή τη σεζόν να ξεχαστεί καθώς… ελλείψει έβδομου τερμάτισε στην 6η θέση. Κι αυτό δεν το λες και θετικό.