ΜΠΑΣΚΕΤ

Ποιος περίμενε ότι ο Γκριγκόνις θα ήταν τέτοια απογοήτευση;

Αν εμφανιστεί πρόταση για τον Λιθουανό τότε ο Παναθηναϊκός θα τον παραχωρήσει. Τελικά η ευθύνη για την κακή παρουσία του Γκριγκόνις, ποιον βαραίνει;
Ποιος περίμενε ότι ο Γκριγκόνις θα ήταν τέτοια απογοήτευση;

Ο Μάριους Γκριγκόνις με βάση την παρουσία του στον Παναθηναϊκό όλο αυτό το διάστημα αποτελεί τη μεγάλη απογοήτευση της χρονιάς.

Και το λέμε αυτό, διότι η μεταγραφή του Γκριγκόνις το καλοκαίρι ήταν η πλέον «ηχηρή» που έκανε ο Παναθηναϊκός. Μάλιστα υπήρξε ολόκληρο «στρατηγικό πλάνο» των «πράσινων» που εξασφάλισαν το «ΟΚ» του Αντρέι Βατούτιν και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας όπου πλήρωσαν ένα ποσό της τάξης των 350 χιλιάδων ως buy out προκειμένου να εξασφαλίσουν τον Λιθουανό διεθνή γκαρντ.

Το κλειστό διετές συμβόλαιο που υπέγραψε ο Γκριγκόνις θα του αποφέρει συνολικά 2 εκατομμύρια. Τόσα κοστίζει στον Παναθηναϊκό ο Λιθουανός που ακόμα δεν έχει καταφέρει να δείξει τις ικανότητές του. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι ο παίκτης φαίνεται «ξένο σώμα» στην ομάδα η οποία θα αποδεχόταν με χαρά κι ανακούφιση μια πρόταση που θα αποδέσμευε τον παίκτη (και παράλληλα ένα μεγάλο ποσό).

Η αλήθεια είναι επίσης ότι τα προβλήματα άρχισαν από νωρίς! Πρώτα το θέμα του τραυματισμού από το Eurobasket και στη συνέχεια η «επιμονή» ότι ο Γκριγκόνις θα είναι το τριάρι της ομάδας. Βεβαίως και ο Λιθουανός παίζει στο «2» και η προσπάθεια να βαπτιστεί «3» (όπως και η αντίστοιχη να θεωρείται «άσος» ο Σαντ Ρος) όχι μόνο έπεσε στο κενό, αλλά δε βοήθησε τον παίκτη ούτε και την ομάδα (κατά συνέπεια).

Η έλευση του Πονίτκα, όταν πλέον ήταν ολοφάνερο ότι ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν τριάρι, έφερε υπερφόρτωση στην περιφέρεια με αποτέλεσμα να περισσεύει πλέον ο Άντριους (προσθέστε συμβόλαιο 400 χιλιάδων ετησίως). Ο Αμερικανός είχε προτάσεις με τα μισά χρήματα και όχι από ομάδες της Euroleague με αποτέλεσμα να μην έχει αποδεσμευτεί ακόμα από τον Παναθηναϊκό.

Και όταν στη συνέχεια κατέφτασε και ο Μπέικον για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας, τα πράγματα έγιναν ακόμα δυσκολότερα για τον Γκριγκόνις.

Ουσιαστικά ο Λιθουανός έγινε το «περίσσευμα» (όπως στην προηγούμενη περίπτωση ο Άντριους) και φυσικά ο τρόπος με τον οποίο αγωνιζόταν ο Παναθηναϊκός αλλά και ο χρόνος που του αναλογούσε δεν ήταν υπέρ του ώστε να βρει ρυθμό.

Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Γκριγκόνις δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα. Θα πρέπει όμως- για να είμαστε δίκαιοι στην κρίση μας- να συνυπολογίσουμε και τις συνθήκες υπό τις οποίες συμβαίνει αυτό. Που σίγουρα δεν είναι ευνοϊκές για τον Λιθουανό, ο οποίος δεν είναι καθόλου κακός παίκτης.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ποιος περίμενε ότι ο Γκριγκόνις θα ήταν τέτοια απογοήτευση;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Νικολαΐδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.