×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Πιτίνο: Δεν διορθώνεται το λάθος με λάθος


    Νίκος Μπουρλάκης

Πιτίνο: Δεν διορθώνεται  το λάθος με λάθος


Η πρόσληψη του Ρικ Πιτίνο στην Εθνική ομάδα, όπως και η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό είναι από τις πιο ευχάριστες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Όπως και να το κάνουμε δεν το λες και ασήμαντο πράγμα να έχεις στη χώρα σου όχι μόνο έναν ικανότατο προπονητή, αλλά μια προσωπικότητα παγκοσμίου βεληνεκούς.

Κι όμως… Εξαιτίας κάποιων παλιών καταστάσεων έχουμε καταφέρει να… βουτήξουμε ακόμα και τον Ρικ Πιτίνο στη δίνη των οπαδικών παθών. Και την ίδια στιγμή που προκύπτει διαφωνία των «αιωνίων», κάτι που δεν είναι και τόσο πρωτότυπο έστω κι αν εκλείπει φέτος λόγω της απουσίας του Ολυμπιακού, η ΕΟΚ έχει βρεθεί στη μέση και δεν… παίρνει θέση για τίποτα. Με εξαίρεση κάποιες διαρροές, που σίγουρα ούτε εξυπηρετούν την κατάσταση, αλλά ούτε και διευκολύνουν το παραμικρό.

Εν συντομία: Το 2008, τον Φεβρουάριο, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, εν δυνάμει προπονητή της Εθνικής ομάδας. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αντέδρασε με ανακοίνωση, όπου εκτίμησε ότι ο Γιαννάκης δεν μπορεί να βρίσκεται στο τιμόνι της Εθνικής και του Ολυμπιακού ταυτόχρονα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ο Γιώργος Βόβορας κέρδισε τον σεβασμό

Τελικά ο «Δράκος» οδήγησε την Εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και μετά, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ανήγγειλε τη διακοπή της συνεργασίας μαζί του επειδή «δεν είναι δυνατόν να δουλεύει ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σε κάποιον από τους… μεγάλους»!

Είναι το πρώτο φάουλ. Ο Παναθηναϊκός ή και ο Ολυμπιακός καλά κάνουν και προασπίζονται τα συμφέροντά τους. Όπως κρίνουν… Η Ομοσπονδία, όμως, προασπίζεται τα συμφέροντα του μπάσκετ στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να έχει δοθεί η δυνατότητα στον «Δράκο» να αποφασίσει ο ίδιος. Και όχι να αποφασίσει η Ομοσπονδία, ταυτιζόμενη με τη διαμαρτυρία μιας ΚΑΕ (του Παναθηναϊκού στην προκειμένη περίπτωση).

Επαναλαμβάνουμε: Κάθε ΚΑΕ, καλά κάνει και παλεύει για τα συμφέροντά της. Η ΕΟΚ όμως θα πρέπει να παλεύει για τα συμφέροντα του ελληνικού μπάσκετ.

Και τώρα ο Ρικ Πιτίνο. Η Εθνική ομάδα έχει έναν πολύ μεγάλο προπονητή στο τιμόνι της για το Προολυμπιακό. Αλλά η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό δημιούργησε θέμα. Ηθικό κατά πρώτο λόγο, με βάση όσα είχαν γίνει το 2008.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Παναθηναϊκός: Τα πρώτα πλάνα του Πιτίνο

Η ανεπίσημη θέση της Ομοσπονδίας έκανε λόγο περί… αθέτησης του λόγου του Πιτίνο. Οτι δηλαδή είχε δεσμευτεί στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας ότι δεν θα δούλευε πουθενά μέχρι το Προολυμπιακό!

Ποια είναι η θέση μας; Κατ’ αρχήν ότι η Ομοσπονδία πρέπει να πάρει θέση ΕΠΙΣΗΜΑ ώστε να μην είναι ανακόλουθη. Εχει εκτεθεί σε μεγάλο βαθμό και φυσικά πρέπει να ειπωθεί κάτι ΕΠΙΣΗΜΑ και όχι με διαρροές.

Κατά δεύτερο λόγο; Το λάθος δεν διορθώνεται με λάθος. Ο Ρικ Πιτίνο, ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει να παραμείνει στην Εθνική ομάδα. Και δεν είναι δυνατόν εξαιτίας των οπαδικών να γίνει δεύτερο λάθος, όπως εκείνο που είχε συμβεί πριν από 11 χρόνια.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram


Τελευταία Νέα