ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

Βενέτσια- Προμηθέας 81-57: Μια πεντάδα νιάτα

Ο Προμηθέας έχει αποκλειστεί από την επόμενη φάση του Eurocup και το θετικό είναι ότι πλέον παίρνουν ρόλο οι νέοι του παίκτες.
Σημειολογικά ο Προμηθέας υπέστη ακόμα μια ήττα, την 13η συγκεκριμένα στη φετινή του παρουσία στο Eurocup.

Σημειολογικά ο Προμηθέας υπέστη ακόμα μια ήττα, την 13η συγκεκριμένα στη φετινή του παρουσία στο Eurocup.

Με το ρεκόρ στο 4-13 ο Προμηθέας και με έναν αγώνα να απομένει (την Τετάρτη 6 Απριλίου στην Πάτρα με την Τσεντεβίτα/Ολίμπια Λιουμπλιάνα) θα πρέπει να βρεθούν κάποια κίνητρα και να τεθούν κάποιοι στόχοι.

Η ήττα από την Βενέτσια με 81-57 είναι βαριά κι αυτό δεν κρύβεται. Όμως η ομάδα της Πάτρας δεν είχε απολύτως κανένα κίνητρο αφού είναι ήδη αποκλεισμένοι. Πάντως ακόμα και μέσα από τέτοιες καταστάσεις μπορείς να βρεις θετικά πράγματα.

Τα 25’25’’ του Άγγελου Λάγιου (18 ετών και 11 μηνών), τα 16’56’’ του Νίκου Βασιλείου (16 ετών και 10 μηνών), τα 7’44’’ του Τούντε Φασάσι (17 ετών και 9 μηνών), τα 19’25’’ του Θανάση Μπαζίνα (18 ετών και 5 μηνών) και τα 21’22’’ του Γιώργου Τανούλη ήταν προφανώς πολύ σημαντικά για τον Ηλία Ζούρο, τον Προμηθέα και το ελληνικό μπάσκετ.

Από τη στιγμή κατά την οποία δεν υπάρχει κάποιος στόχος, ο Προμηθέας θα πρέπει να δίνει χώρο, χρόνο και ρόλο στους μικρούς. Που αποτελούν τη βάση και την ελπίδα για το μέλλον. Άλλωστε η ανάπτυξη είναι ένας τομέας που αποτελεί τη φιλοσοφία της ομάδας της Πάτρας κι επάνω σ’ αυτό έχει χτίσει το brand της κι έχει γίνει σημαντική δύναμη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Απ’ εκεί και πέρα, η φετινή πορεία στο Eurocup δεν κρίνεται και τόσο επιτυχημένη ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Προμηθέας θα αγωνιστεί και του χρόνου στην ίδια διοργάνωση αφού έχει τριετές εγγυημένο συμβόλαιο.

Τα δεκάλεπτα: 25-11, 49-28, 67-47, 81-57

ΒΕΝΕΤΣΙΑ (Ντε Ραφαέλε): Τσερέλα, Στόουν 5, Τόνουτ 16, Ντέι 6, Ντε Νικολάο, Σάντερς 12, Έτσοντας 8, Μπρουκς 3, Μπράμος 6, Μόργκαν 7, Θίοντορ 7, Γουάτ 11

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Ζούρος): Αγραβάνης 22, Σίμπσον 9, Λάγιος 1, Βασιλείου 2, Φασάσι 2, Χαντ 2, Άντριτς 3, Μπαζίνας 6, Τανούλης 7, Γκάντι 3

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Νικολαΐδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ