ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρεάλ Μαδρίτης- Παναθηναϊκός 83-68: Δέχθηκε να είναι θήραμα

Η Ρεάλ δεν αισθάνθηκε ούτε για μια στιγμή να απειλείται από τον Παναθηναϊκό που με εξαίρεση το τρίτο δεκάλεπτο δεν έδειξε απολύτως τίποτα στη Μαδρίτη
Ρεάλ Μαδρίτης- Παναθηναϊκός 83-68: Δέχθηκε να είναι θήραμα

Είναι από τους αγώνες που δεν έχεις τίποτα να σχολιάσεις αφού ο Παναθηναϊκός έγινε εύκολη λεία (83-68)στα νύχια της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι ελπίδες που είχε ο Παναθηναϊκός στην Μαδρίτη ήταν περιορισμένες και φυσικά η Ρεάλ κυριάρχησε από την αρχή ως το τέλος του αγώνα. Ουσιαστικά δεν αισθάνθηκε την παραμικρή απειλή από τον Παναθηναϊκό καθώς προηγήθηκε με 15-2 στο 5’ κι έκτοτε δεν  κοίταξε ποτέ πίσω της. Οι «πράσινοι» (που είχαν τις απουσίες των Πονίτκα- Μποχωρίδη- Μαντζούκα) δεν ήταν σε θέση να τους κάνουν να αισθανθούν πίεση.

Βεβαίως πέρα από τη δεδομένη διαφορά δυναμικότητας εκείνο στο οποίο θα πρέπει να σταθούμε είναι η παντελής έλλειψη εγωισμού- με εξαίρεση το τρίτο δεκάλεπτο- από πλευράς των «πράσινων». Κανείς δεν πρόκειται να τους «κατηγορήσει» επειδή ηττήθηκαν στην έδρα της Ρεάλ αλλά δεν είναι δυνατό να βρίσκονται στο γήπεδο χωρίς σκοπό, χωρίς νεύρο, χωρίς ενέργεια. Στην 3η περίοδο που άλλαξαν λίγο την προσέγγισή τους έδειξαν κάποια καλά πράγματα κυρίως στην άμυνα απ’ όπου άρχισαν τα πάντα.

Η Ρεάλ προηγήθηκε 26-14 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, σε ένα διάστημα που οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν 4/21 σουτ και τρία λάθη! Η άμυνα ήταν ανύπαρκτη και τα επιθετικά ριμπάουντ (6 στο σύνολο, τα μισά από τον Παπαγιάννη) κρατούσαν κάπως το σκορ να μη ξεφύγει τελείως.

Δεν άλλαξε το σκηνικό ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο καθώς ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι άστοχος (συνολικά 10/36 σουτ με 4/21 δίποντα και 6/15 τρίποντα) και ουσιαστικά το καλό ποσοστό έξω από τα 6,75 μέτρα έδινε λύσεις στους «πράσινους».

Και μαζί τα επιθετικά ριμπάουντ (9 στο σύνολο) αλλά η διαφορά ήταν μεγάλη (48-30).

Περίπου στα μέσα της 3ης περιόδου οι «πράσινοι» έριξαν τη διαφορά στο -13 (σκορ 60-47) με σερί 8-0. Η Ρεάλ ξέφυγε εκ νέου με 66-47 συνεχίζοντας το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Αν υπήρχε κάτι θετικό στο διάστημα αυτό για τον Παναθηναϊκό, δεν ήταν άλλο από την παρουσία του Μάριους Γκριγκόνις που πέτυχε μαζεμένους τους 7 από τους 12 πόντους που είχε ως τότε. Οι «πράσινοι» συνέχισαν, έβγαλαν καλές άμυνες και δύο ωραίες φάσεις με εντυπωσιακά καρφώματα από Μπέικον και Γκουντάιτις.

Μείωσαν σε 68-57 και το τρίτο δεκάλεπτο ήταν σαφώς η καλύτερη περίοδος για τον Παναθηναϊκό που συνέχιζε να σουτάρει με 39% στα τρίποντα ενώ είχε 13 επιθετικά ριμπάουντ που του είχαν προσφέρει 17 πόντους.

Πάντως τίποτα δεν έδειχνε ότι η Ρεάλ έχανε τον έλεγχο της αναμέτρησης καθώς μάλιστα η μεγάλη αστοχία των γηπεδούχων στα τρίποντα δεν άφηνε το σκορ να «ξεφύγει». Ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στην επίθεση (με 2 πόντους σε 5’30’’ στο τέταρτο δεκάλεπτο) και φυσικά τίποτα δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να αλλάξει μορφή ο αγώνας.

Τα δεκάλεπτα: 26-14, 48-30, 68-57, 83-68

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ματέο): Γουίλιαμς- Γκος 6, Κοσέρ 4, Φερνάντεθ 5, Χεζόνια 14, Ροντρίγκεθ 3, Ντεκ 6. Κορνελί 8, Ταβάρες 6, Γιουλ 3, Γιαμπουσελέ 16, Εντζάι, Μούσα 12

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ράντονιτς): Π. Καλαϊτζάκης, Γουόλτερς 7, Λι 17, Παπαγιάννης 8, Γουίλιαμς 3, Γ. Καλαϊτζάκης 4, Αβδάλας, Μπέικον 11, Γκριγκόνις 12, Γκουντάιτις 6

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρεάλ Μαδρίτης- Παναθηναϊκός 83-68: Δέχθηκε να είναι θήραμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College