ΡΕΘΥΜΝΟ

Τέλος ο Ζομπανάκης, το Ρέθυμνο αποχαιρετά την Basket League

Ο επί σειρά ετών ιδιοκτήτης και χρηματοδότης της ομάδας του Ρεθύμνου, Κωστής Ζομπανάκης, αποχωρεί από την ομάδα! Για την ακρίβεια, σταματά τη χρηματοδότηση καθώς έκρινε ότι οι συνθήκες δεν ευνοούν μια τέτοια κατάσταση. Κάπως έτσι, οι Κρητικοί, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα αποχαιρετούν την Basket League μετά από 9 συνεχόμενες παρουσίες (και 10 συνολικά)....
Τέλος ο Ζομπανάκης, το Ρέθυμνο αποχαιρετά την Basket League

Ο επί σειρά ετών ιδιοκτήτης και χρηματοδότης της ομάδας του Ρεθύμνου, Κωστής Ζομπανάκης, αποχωρεί από την ομάδα! Για την ακρίβεια, σταματά τη χρηματοδότηση καθώς έκρινε ότι οι συνθήκες δεν ευνοούν μια τέτοια κατάσταση. Κάπως έτσι, οι Κρητικοί, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα αποχαιρετούν την Basket League μετά από 9 συνεχόμενες παρουσίες (και 10 συνολικά).

Ο Ζομπανάκης το σκέφτηκε αρκετά μέχρι να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση την οποία και ανακοίνωσε στο ΔΣ της Παρασκευής (29/5). Ήθελε πρώτα να διαπιστώσει πως θα ήταν η κατάσταση στην πόλη, μετά την πανδημία που επέφερε σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία… Ειδικά στον τουρισμό.

Από τη στιγμή κατά την οποία ήταν μάλλον αδύνατη η υποστήριξη της προσπάθειας και με δεδομένα κάποια άλλα ζητήματα (π.χ αρκετά εμπόδια για την αύξηση της χωρητικότητας του κλειστού «Μελίνα Μερκούρη») ο χρηματοδότης της ομάδας σταματάει να βάζει χρήματα… Θα παραμείνει κοντά στην ομάδα αλλά όχι καλύπτοντας όλα τα οικονομικά ζητήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΣΑΚΕ: Στο… βάθος κεντρικοποίηση στα τηλεοπτικά, «θετικός» ο Παναθηναϊκός

Υπολογίζεται ότι στο διάστημα της ενασχόλησής του με το Ρέθυμνο, ο Κωστής Ζομπανάκης έβαλε πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Κρητικός επιχειρηματίας ήταν ιδιοκτήτης των Λόντον Τάουερς, της ομάδας από την Αγγλία που αγωνίστηκε στην Euroleague κατά τις πρώτες περιόδους της ως… ανεξάρτητης από την FIBA.

Μάλιστα είχε προσλάβει προπονητή τον Νικ Νερς, ο οποίος το 2019 κατέκτησε το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ με τους Τορόντο Ράπτορς.

Όσο για το Ρέθυμνο; Η επόμενη μέρα (αν δεν αλλάξει κάτι) θα το βρει μάλλον στα τοπικά. Εκτός κι αν αλλάξει γνώμη ο Ζομπανάκης ο οποίος- σημειωτέον- έκανε τις περισσότερες από τις προτάσεις που τέθηκαν από τον ΕΣΑΚΕ ως κριτήρια συμμετοχής στην Basket League.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.