×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Το κλειστό της Πάτρας μετονομάζεται σε «Κώστας Πετρόπουλος» (Vid)


    Μαντώ Καψάλη

Το κλειστό της Πάτρας μετονομάζεται σε «Κώστας Πετρόπουλος» (Vid)


Ο Κώστας Πετρόπουλος, ο Νουρέγιεφ του ελληνικού μπάσκετ και αθλητής- σύμβολο της Πάτρας θα απολαύσει μια ακόμα τιμή. Οπως έγινε γνωστό, το ιστορικό κλειστό της Πάτρας, στο Κουκούλι, θα πάρει το όνομά του.

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους Ελληνες μπασκετμπολίστες. Και θα δώσει το όνομά του στο γήπεδο όπου έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα. Εκεί που τον θαύμασαν. Εκεί που καθιερώθηκε.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΕΑΚ αποφάσισε ομόφωνα να δοθεί το όνομα του Κώστα Πετρόπουλου στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι. Η απόφαση ελήφθη στην τακτική συνεδρίαση της Δευτέρας 4/11 ως ελάχιστη αναγνώριση τιμής. Σε έναν αθλητή που έβαλε τις βάσεις του υψηλού επιπέδου τόσο στο τοπικό όσο και στο ελληνικό μπάσκετ. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που αφορά σε μία ιστορική αθλητική εγκατάσταση της Πάτρας. Με την οποία άλλωστε συνδέθηκε μεγάλο μέρος της αθλητικής διαδρομής του Κώστα Πετρόπουλου.

«Ο Κώστας Πετρόπουλος αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για γενιές αθλητών από την Πάτρα και όλη την Ελλάδα. Τίμησε την πόλη μας και τον τοπικό αθλητισμό, με ήθος και αγωνιστική ευπρέπεια σε όλη τη διάρκεια της αθλητικής του καριέρας και αδιαμφισβήτητα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού μπάσκετ με διεθνή αναγνώριση. Η απόφαση της Διοίκησης του ΠΕΑΚ να δοθεί το όνομά του στο Κλειστό Γυμναστήριο στο Κουκούλι, αποτελεί ελάχιστη αναγνώριση και ένδειξη τιμής στον μεγάλο αυτό αθλητή της Πάτρας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Νίκος Παπαδημάτος αμέσως μετά την λήψη της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι νεότεροι που δεν είδατε ποτέ τον Νουρέγιεφ του ελληνικού μπάσκετ, Κώστα Πετρόπουλο, δείτε το βίντεο που ακολουθεί

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram