Κλειστό Αγίου Θωμά

Η κακοκαιρία ανέδειξε για ακόμα μια φορά τα προβλήματα του κλειστού του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι που 24 χρόνια μετά την κατασκευή του παρουσιάζει πολλά προβλήματα.

Το κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι, κατασκευάστηκε το 1997 από την τεχνική εταιρία του τότε προέδρου της ΚΑΕ Μαρούσι, Άρη Βωβού.

Βεβαίως όλοι γνωρίζουν ότι το κλειστό του Αγίου Θωμά ταυτίστηκε με την ομάδα μπάσκετ του Αμαρουσίου. Με τις μεγάλες της επιτυχίες (έφτασε και σε ευρωπαϊκό τίτλο) για περίπου δέκα χρόνια όταν και πρωταγωνίστησε στο μπασκετικό στερέωμα.

Το Μαρούσι είχε το δικό του σπίτι. Σε δημοτική έκταση που ανήκει στον Δήμο και με χωρητικότητα περίπου 1.600 θεατών. Βεβαίως δεν χρησιμοποιείται μόνο από τον ιστορικό Γ.Σ.Α αλλά και από άλλες γειτονικές ομάδες της περιοχής.

Ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι από το 1997 όταν και κατασκευάστηκε, δεν έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στο κλειστό. Οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές δεν ασχολήθηκαν με το κλειστό και παρουσιάζονται σοβαρά λειτουργικά θέματα. Τα περισσότερα εστιάζονται στην οροφή και τα φώτα του γηπέδου.

Ο «Μπάλλος» που χτύπησε πρόσφατα τη φόρα, δεν ανέδειξε αλλά κορύφωσε τα προβλήματα. Η οροφή και τα παράθυρα του γηπέδου δεν παρείχαν την παραμικρή προστασία από την παρατεταμένη βροχόπτωση καθώς το κλειστό γέμισε νερά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί βλάβη στα φωτιστικά και προφανώς με τον τρόπο αυτό τίθεται σε αμφιβολία η διεξαγωγή μελλοντικών αγώνων.

Το κακό είναι ότι οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση δεν έχουν δρομολογηθεί. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ένα κλειστό που ήταν «στολίδι» για την περιοχή να είναι παρατημένο και ξεχασμένο κάτι που σίγουρα δεν τιμά κανέναν.