ΜΠΑΣΚΕΤ

Τριήμερο εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια της FIBA

Από την Παρασκευή (13/5) ως την Κυριακή (15/5) στην Κρήτη μεταφέρεται το κέντρο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια της FIBA
Τριήμερο εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια της FIBA

Η FIBA γιορτάζει τα 90 χρόνια από την ίδρυσή της και η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο και γίνεται επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην ίδρυση της FIBA η Ελλάδα έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο μαζί με τις Ομοσπονδίες της Αργεντινής, της Τσεχοσλοβακίας, της Ιταλίας, της Λετονίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας και της Ελβετίας.

Μάλιστα το 1932 ο Συμεών Μαυροσκούφης ήταν ο πρώτος Έλληνας παράγοντας του μπάσκετ που προσεκλήθη επισήμως σε επίσημη συνάντηση της FIBA. Υπάρχει άλλωστε και το ιστορικό ντοκουμέντο που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Αυτή τη στιγμή ο Ανδρέας Ζαγκλής κατέχει τη θέση του Γ.Γ της FIBA και είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι η ΕΟΚ μέσω του προέδρου, Βαγγέλη Λιόλιου και των συνεργατών του, διατηρούν άριστες σχέσεις.

Στο διάστημα 13-15/5 το Ηράκλειο γίνεται για ακόμα μια φορά επίκεντρο του μπασκετικού ενδιαφέροντος. Και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο αφού στο κλειστό του Λίντο όπως και στον περιβάλλοντα χώρο θα γίνει σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τα 90 χρόνια από την ίδρυση της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 13/5 από τις 09:00 ως τις 19:30 θα διεξαχθούν εντός του κλειστού, προπονήσεις και αγώνες Κορασίδων ενώ στον περιβάλλοντα χώρο έχουν προγραμματιστεί διάφορες εκδηλώσεις.

Από τις 10:00 ως τις 18:00 θα γίνουν αγώνες 3Χ3, στις 19:00 στο ίδιο γήπεδο ένας αγώνας ανάμεσα σε Παλαίμαχους και την ομάδα των βουλευτών ενώ για τις 20:30 έχει προγραμματιστεί συναυλία από σχολικά συγκροτήματα.

Για το Σάββατο 14/5 στο κλειστό θα γίνουν και πάλι προπονήσεις ομάδων Κορασίδων ενώ στο διάστημα 15:00 με 16:00 θα γίνει αγώνας με αμαξίδια ανάμεσα στις ομάδες των Χανίων και του Ηρακλείου.

Στον περιβάλλοντα χώρο θα γίνουν πάλι αγώνες 3Χ3, διαγωνισμός τριπόντων των συμμετεχόντων, αγώνας Παλαιμάχων αλλά και το Gala με τις απαραίτητες βραβεύσεις.

Για την Κυριακή (15/5) δεν αλλάζει τίποτα στο πρόγραμμα πέρα από μια σημαντική εκδήλωση (15:00-16:00) όπου θα γίνει αγώνας εκμάθησης για αθλητές με αμαξίδια.

Το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει συνεργασία με το Lions Club Ηρακλείου προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για το νοσοκομείο με παιδιά με καρκίνο ώστε να αγοραστεί ένας θερμικός κυκλοποιητής.

Θα υπάρχουν περίπτερα όπου ο κόσμος θα ενημερώνεται για ό,τι θέλει και γενικώς είναι μια εκδήλωση με αθλητικό, κοινωνικό χαρακτήρα που φανερώνει ότι η ΕΟΚ βγαίνει από την εσωστρέφεια και ταυτόχρονα συνεργάζεται άριστα με την FIBA.

Η συνέντευξη Τύπου θα διεξαχθεί στις 14:00 στα γραφεία της ΕΟΚ και θα μεταδοθεί σε Live Streaming

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τριήμερο εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια της FIBA», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College