×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Βασιλακόπουλος : Μπορεί να εκλεγεί ως απλό μέλος!


    Sportime Team

Βασιλακόπουλος : Μπορεί να εκλεγεί ως απλό μέλος!


Το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης εμποδίζει τον νυν πρόεδρο της ΕΟΚ να παραμείνει στην θέση του. Ομως δεν τον υποχρεώνει κιόλας να αποχωρήσει από την Ομοσπονδία. Κι αυτό γιατί ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μπορεί να λάβει μέρος στις εκλογές και φυσικά να συμμετέχει ως απλό μέλος στο Δ.Σ. της ΕΟΚ.

Είναι ξεκάθαρο αυτό μέσα από τις προτεινόμενες διατάξεις. Οπου υπάρχει μεν ο περιορισμός στις θητείες των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών. Ομως η θέση του απλού μέλους δεν είναι εκτελεστική. Και φυσικά δεν μπορείς να εμποδίσεις κανέναν να λάβει μέρος στις εκλογές.

Χαρακτηριστικά, το… επίμαχο σημείο αναφέρει σχετικά.

«Με τις προτεινόμενες διατάξεις εξακολουθεί να υπάρχει περιορισμός στις θητείες των μελών των διοικητικών συμβουλίων των αθλητικών ομοσπονδιών, όμως διευρύνεται αρκετά το δικαίωμα συμμετοχής τους στις διοικήσεις των ομοσπονδιών, καθώς προβλέπεται ότι το ίδιο πρόσωπο μπορεί να εκλεγεί τρεις (3) φορές Πρόεδρος αθλητικής ομοσπονδίας και επιπλέον δύο (2) φορές σε οποιαδήποτε άλλη εκτελεστική θέση της ομοσπονδίας.

Με την παρούσα, για την εφαρμογή του περιορισμού της ανωτέρω διάταξης λαμβάνονται υπόψη ΚΑΙ θητείες που ξεκίνησαν πριν από τη δημοσίευση του παρόντος».

Τι σημαίνει αυτό; Οτι στις εκλογές που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν θα αναδειχθεί πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Σε καμία περίπτωση κι εφόσον ψηφιστεί το παραπάνω σχέδιο νόμου. Κάτι που αναμένεται να γίνει ως το τέλος του Οκτωβρίου.

Μπορεί, όμως να συμμετέχει στο νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις εκλογές, ως απλό μέλος. Κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να ασκεί απόλυτη επιρροή και να ελέγχει την κατάσταση στην Ομοσπονδία.

Αλλωστε στο διάστημα που ήταν πρόεδρος της FIBA Europe, συμμετείχε στο Δ.Σ. ως απλό μέλος!

Κάνε follow στο Sportime

Κάνε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολούθησε το Sportime στο Instagram


Τελευταία Νέα