ΜΠΑΣΚΕΤ

Βασίλης Σπανούλης, η επιστροφή στο ΣΕΦ

Ο θρύλος του Ολυμπιακού επιστρέφει μετά από 148 μήνες ως αντίπαλος στο ΣΕΦ, στο μέρος δηλαδή όπου έχτισε το δικό του «Βασίλειο» ανταποκρινόμενος σε μια μεγάλη πρόκληση
Βασίλης Σπανούλης, η επιστροφή στο ΣΕΦ

Ήταν 6 Ιουνίου του 2010 όταν ο Βασίλης Σπανούλης τέθηκε αντίπαλος του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ για τελευταία φορά.

Και θα είναι 16 Οκτωβρίου 2022 όταν ο Σπανούλης θα είναι και πάλι απέναντι στον Ολυμπιακό. Αυτή τη φορά ως προπονητής στο Περιστέρι και όχι ως αθλητής (του Παναθηναϊκού). Ομολογουμένως ο θρύλος του Ολυμπιακού θα έχει μια περίεργη στιγμή το βράδυ της Κυριακής (16/10) σε ένα γήπεδο που αποθεώθηκε, που γνώρισε μεγάλες στιγμές, που συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να αλλάξει η ιστορία της ομάδας.

Περισσότεροι από 8 χιλιάδες (όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι πληροφορίες) θα βρίσκονται στο ΣΕΦ ειδικά γι’ αυτόν τον αγώνα, ένας αριθμός πολύ σημαντικός σε ότι αφορά στην Basket League όπου με εξαίρεση τα ντέρμπι και τους τελικούς δε συνηθίζεται!

Η στιγμή, όμως είναι ξεχωριστή. Όχι μόνο επειδή μετά από 148 μήνες ο Σπανούλης θα βρίσκεται στο ΣΕΦ, έστω κι ως αντίπαλος. Αλλά γιατί η παρουσία του είναι έντονη στη ιστορία της ομάδας και ο κόσμος θέλει να τον επιβραβεύσει.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα διοργανώσουν κάποια στιγμή (πιθανότατα τον Σεπτέμβριο του 2023 καθώς το Ευρωμπάσκετ ματαίωσε τα πλάνα τους για φέτος) έναν αγώνα προς τιμή του θρύλου τους. Το ίδιο θα κάνουν και με τον Γιώργο Πρίντεζη ώστε να αποδώσουν τις δέουσες τιμές σε ένα θρυλικό δίδυμο.

Στις 11 Ιουλίου του 2010, στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωνε τη μεταγραφή που άλλαζε την ιστορία.

Μια απόφαση που δεν ήταν εύκολη, έστω κι αν πολλοί εξετάζουν μόνο το οικονομικό κομμάτι. Ο Σπανούλης αποφάσισε να δείξει ότι ήθελε και μπορούσε να χτίσει το δικό του «Βασίλειο»! ‘Ηταν ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς.

Αποχώρησε από τον κυρίαρχο Παναθηναϊκό, που ήταν το πρώτο όνομα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, να γίνει ηγέτης, πρώτο όνομα. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δεν είναι μόνο να το λες αλλά και να το νιώθεις. Φαντάζεστε όλοι ότι σε περίπτωση αποτυχίας, ο Σπανούλης θα ήταν ο πρώτος, ο εύκολος και προφανής στόχος. Και η πρώτη σεζόν 2010-2011) παρότι έφερε ένα Κύπελλο (όπως και του 2010) δεν ήταν επιτυχημένη.

Αυτό που ακολούθησε όμως, ήταν μοναδικό!

Μετά το 1997 (όταν πέτυχε το triple crown) ως και το 2011 ο Ολυμπιακός είχε τρία Κύπελλα Ελλάδας (2002-2010-2011) και δύο συμμετοχές σε φάιναλ φορ, το 2009 (αποκλείστηκε στον ημιτελικό από τον Παναθηναϊκό με τον «πράσινο» Σπανούλη να αναδεικνύεται πρωταθλητής και MVP της διοργάνωσης( και το 2010 όταν κι έφτασε στον τελικό.

Από το 2012 μέχρι και το 2021 κατέκτησε δύο τρόπαια Euroleague–  ενώ έπαιξε σε άλλους δύο τελικούς (2015 και 2017)- ένα Διηπειρωτικό (2013), τρία πρωταθλήματα Ελλάδας (2012-2015-2016). Η διαφορά είναι τεράστια.

Κι αυτά τα πέτυχε όχι με τα «τρελά χρήματα» του παρελθόντος όταν οι Αγγελόπουλοι ξόδευαν αλόγιστα, υπερβολικά, παράλογα (βάλτε ό,τι θέλετε) αλλά όταν αποφάσισαν να πάνε σε «μαζεμένο» μπάτζετ με την ομάδα να χτίζεται ΓΥΡΩ από τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο οποίος όχι απλώς δε φοβήθηκε την πρόκληση αλλά φάνηκε έτοιμος από καιρό. Ήθελε να γίνει «Βασιλιάς» και τα κατάφερε.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βασίλης Σπανούλης, η επιστροφή στο ΣΕΦ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College