ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ιταλία: Συμφώνησαν παίκτες και προπονητές σε «ψαλίδι» 20%

Ιταλία: Οι ομάδες από τη μια και οι παίκτες από την άλλη, τα βρήκαν και έτσι η LBA ανακοίνωσε ότι οι μισθοί τους θα περικοπούν κατά 20%.
Ιταλία: Συμφώνησαν παίκτες και προπονητές σε «ψαλίδι» 20%

«Λευκός καπνός» βγήκε τελικά στο θέμα των περικοπών των συμβολαίων των παικτών και των προπονητών της Lega Basket Serie A. Η ιταλική Λίγκα και οι ομάδες από την μια και οι παίκτες από την άλλη, τα βρήκαν και έτσι η LBA ανακοίνωσε ότι οι μισθοί των αθλητών θα περικοπούν κατά 20% λόγω των οικονομικών συνεπειών του coronavirus.

Η Lega Basket Serie A επίσης ότι η περικοπή αφορά στα συμβόλαια άνω των 50.000 ευρώ. Κάτω από το όριο αυτό η μείωση θα είναι πολύ μικρότερη. Η ανακοίνωση της Lega Basket Serie A ανέφερε: «Η Lega Basket Serie A ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε τη σύγκριση και κατέληξε σε γενική συμφωνία με την Ιταλική Ένωση Μπάσκετ (GIBA) και την USAP (Union of Coaching Union Union), η οποία έχει ως στόχο να μοιραστεί τη δύσκολη κατάσταση οικονομική κατάσταση που προέκυψε στη χώρα λόγω της έκτακτης ανάγκης COVID 19 και η οποία οδήγησε στο πρόωρο κλείσιμο του πρωταθλήματος της Serie A.

Τα συμβαλλόμενα μέρη συμφώνησαν έτσι με τις κατευθυντήριες γραμμές που προβλέπουν μείωση κατά 20% του συνολικού ακαθάριστου μισθού για την πρόσληψη λεωφορείων και παικτών άνω των 50.000 ευρώ για την σεζόν 2019-20, ενώ παράλληλα δημιουργούν δύο ζώνες προστασίας με χαμηλότερο ποσοστό μείωσης για αποζημίωση κάτω από αυτό το ποσοστό για την προστασία των ασθενέστερων εισοδημάτων.

Εξυπακούεται ότι, με την πλήρη ελευθερία διαπραγμάτευσης και αξιολόγησης, οι σύλλογοι και τα μέλη τους θα είναι σε θέση να εντοπίσουν άλλους τρόπους επαναπροσδιορισμού των απολαβών που προβλέπονται για αυτή τη σεζόν».

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.