Ο Νίκολα Μίροτιτς παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη και μίλησε για την παρουσία του στην Μπαρτσελόνα και για τις φιλίες που έχει χάσει λόγω της μεταγραφής του στους Καταλανούς.

Αρχικά ο Μίροτιτς μίλησε για τη συμμετοχή του με την Μπαρτσελόνα στο Final 4 της Κολωνίας και τόνισε ότι: «Είμαι στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας μου, τόσο προσωπικά, όσο και στον αθλητισμό. Τα όνειρά μου γίνονται πραγματικότητα και είμαι εκεί που θέλω. Ετοιμάζομαι να παίξω σε Final 4 και κάνω χαρούμενη ζωή στη Βαρκελώνη».

Σχετικά με την συνύπαρξή του με τον Πάου Γκασόλ είπε: «Για μένα σημαίνει πολλά, είναι μεγαλύτερος αδερφός, φίλος και κάποιος που με έχει βοηθήσει πολύ στην καριέρα μου. Είναι προνόμιο να είμαι μαζί του».

Ενώ για τη συμφωνία του με την Μπαρτσελόνα, ενώ στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μακρίτης είπε: «Η μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα μού κόστισε αρκετούς φίλους, περισσότερους απ’ όσους νόμιζα. Νόμιζα ότι είχα φίλους έξω από τον αθλητισμό που ήταν σημαντικοί για μένα, αλλά με εξέπληξε η στάση τους. Η ζωή δεν σταματά να σε εκπλήσσει».