×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Βατούτιν: «Θα μπορούσαν οι αγώνες να γίνουν τον Ιούνιο»


    Κώστας Παπαδόπουλος

Βατούτιν: «Θα μπορούσαν οι αγώνες να γίνουν τον Ιούνιο»


Ο Αντρέι Βατούτιν και GM ομάδων της Ρωσίας μίλησαν για το πόσο έχουν επηρεαστεί από την πανδημία του κορονοϊού. Μάλιστα ο ισχυρός άντρας ΤΣΣΚΑ μίλησε για ένα σενάριο για την Euroleague, που ίσως θα μπορούσαν να γίνουν αγώνες τον Ιούνιο.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Βατούτιν και οι υπόλοιποι παράγοντες των ρωσικών ομάδων που παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσει μέσω του iz.ru.

Αντρέι Βατούτιν (πρόεδρος ΤΣΣΚΑ)

«Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές ομάδες έχουν αναστείλει την λειτουργία τους. Θα χρειαστεί χρόνος για την αποκατάσταση των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ των χωρών, επιστροφή των παικτών στη διάθεση των συλλόγων, μια μίνι προετοιμασία. Με μια αισιόδοξη εξέλιξη των γεγονότων, θα μπορούσαν ίσως να γίνουν όλοι οι αγώνες τον Ιούνιο και στις αρχές Ιουλίου, με ένα σφιχτό πρόγραμμα. Επιπλέον, τα περισσότερα εθνικά πρωταθλήματα έχουν ήδη ανακοινώσει την πρόωρη ολοκλήρωση τους»

Πάβελ Αστάχοβ (GM Χίμκι)

«Κρίνοντας από τις ειδήσεις, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, εμφανίζονται καθημερινά νέα κρούσματα. Η κατάσταση χειροτερεύει, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν έχουμε φτάσει ακόμα στην κορύφωση της επιδημίας. Ως εκ τούτου, δεν μπορώ να φανταστώ πώς η Euroleague σκοπεύει να ολοκληρώσει τη σεζόν. Τι θα γίνει αν τελικά δεν θα είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η σεζόν; Θα ήταν λογικό να παραμείνουν όλοι οι συμμετέχοντες στην τρέχουσα σεζόν. Πώς είναι δυνατόν να αλλάξουν οι ομάδες εάν η σεζόν 2019-20 δεν έχει ολοκληρωθεί;».

Αλεξάντερ Τσερκόβνι (GM Ζενίτ)

«Μέχρις ότου η Euroleague αποφασίσει να τερματίσει πρόωρα τη σεζόν, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε στην διοργάνωση ανά πάσα στιγμή και σε οποιαδήποτε μορφή. Είμαστε συνεχώς σε επαφή με την διοργάνωση, συζητάμε διάφορες εκδοχές. Δώσαμε την ευκαιρία σε όλους όσους ήθελαν να γυρίσουν σπίτι τους, αλλά και οι παίκτες και οι προπονητές που έφυγαν, μόλις αρθούν οι περιορισμοί θα είναι έτοιμοι να επιστρέψουν αμέσως στην ομάδα. Εάν προκύψει η ανάγκη και η ευκαιρία να ολοκληρωθεί η σεζόν τον Ιούνιο, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό. Εάν η κατάσταση επιτρέπει την επανέναρξη της σεζόν, η Ζενίτ θα είναι έτοιμη».

Εβγένι Μπογατσέβ (πρόεδρος Ούνιξ Καζάν)

«Η ηγεσία της Euroleage κάνει τα πάντα έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η σεζόν για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους χορηγούς και να αποτρέψει τις τεράστιες οικονομικές απώλειες. Θα περιμένουν μέχρι τέλους. Επομένως, δεν αποκλείω ότι θα ξεκινήσουν ξανά η Euroleague και το EuroCup αν η κατάσταση με την απειλή της εξάπλωσης του κορoνοϊού βελτιωθεί και επανέλθουν οι πτήσεις μεταξύ των χωρών. Αλλά είναι δύσκολο να μιλήσουμε τώρα για ημερομηνίες και δεν έχει μεγάλη σημασία με ποια μορφή θα γίνει αυτό – playoffs ή Final Eight. Αν και η επιλογή με τα playoffs στο Eurocup θα ήταν πιο δίκαιη”.


Τελευταία Νέα