Ο Δώνης ενώνει τον Παναθηναϊκό που κατέστρεψαν


Λάμπρος Γκαραγκάνης

Ο Δώνης ενώνει τον Παναθηναϊκό που κατέστρεψαν


Ο Δώνης ήδη αρχίζει να κεφαλαιοποιεί την παρουσία του στον Παναθηναϊκό. Ήδη παράγει έργο. Μένει να τον αφήσουν οι συνθήκες, απερίσπαστο, να δημιουργήσει την ομάδα που ονειρεύεται.

«Ο φορ που θα έρθει δεν θα κάνει τον Παναθηναϊκό ομαδάρα». «Ο συγκεκριμένος Παναθηναϊκός είναι μία μικρομεσαία αγωνιστικά ομάδα». «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει τουλάχιστον 2 νίκες περισσότερες από 3 ομάδες, για να μείνει στην κατηγορία». «Δεν μπορούμε να δούμε αυτή τη στιγμή στόχο την πεντάδα». «Στο μπάσκετ χαμογελάμε, ελπίζουμε, ονειρευόμαστε. Στο ποδόσφαιρο; Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα». «Έρχονται στην ομάδα νεαροί Έλληνες παίκτες με στόχο να… βγει κάποιος απ’ αυτούς. Έρχονται στην ομάδα παίκτες από ομάδες Β’ Εθνικής για να δοκιμαστούν».

Ο πόλεμος που δέχτηκε ο Γιώργος Δώνης, έστω κι αν δεν ήταν επί προσωπικού, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε ήταν απροκάλυπτος, στοχευμένος κι από το ίδιο το περιβάλλον του Παναθηναϊκού. Από τους τιμητές της Παναθηναϊκοφροσύνης, που επί χρόνια τάιζαν σανό τον κόσμο, τον οποίο επικαλούνται με την πρώτη ευκαιρία για να περάσουν τις ύποπτες θέσεις τους επί των γεγονότων. Από τους Παναθηναϊκάρχες της κακιάς ώρας, οι οποίοι έλεγαν τον Μπουζούκη «μέτριο παίκτη» (επειδή δεν τον υπολόγιζε ο προηγούμενος προπονητής) και τον Χατζηθεοδωρίδη «μεταγραφή Β’ Εθνικής»!

Είναι οι ίδιοι που ανέβαζαν παλιά post του Καμπετσή, όταν πήγαινε σχολείο, για να «κάψουν» μία μεταγραφή πριν καν γίνει. Απλά για να στάξουν δηλητήριο. Χώριζαν τον ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ Παναθηναϊκό, σε καλό και κακό. Στο καλό μπάσκετ, στον καλό Ερασιτέχνη και στο κακό ποδόσφαιρο. Τόσο διχαστές, τόσο μίζεροι, τόσο προβοκάτορες. Και σήμερα σηκώνουν το χέρι και δείχνουν με το δάχτυλο, επιχειρώντας να πετάξουν από επάνω τους τη λάσπη που τους γύρισε στα μούτρα. Τις καλοκαιρινές γκάφες, τα ύπουλα σχόλια εναντίον της νέας προσπάθειας που εκκινούσε.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΠΟΝΟ ΑΒΑΣΤΑΧΤΟ!

Ο Γιώργος Δώνης, με τη δουλειά του, με την πολύτιμη βοήθεια του εξαιρετικού επιτελείου του (Αγγελίνας, Γεωργιάδης, Μένταν, Μαλιαρίτσης, Γεωργίτσας). Ανθρώπους που ζουν όλη την ημέρα για τη δουλειά τους κι έχουν καταφέρει να μετατρέψουν σε κινητό «χρυσάφι» τα απομεινάρια ενός διαλυμένου ρόστερ και τα «άνθη» της Ακαδημίας, τα οποία ήταν παραπεταμένα για να παίζουν ακριβοί, ξένοι, μισθοφόροι!

Έχει πλάκα τώρα, που ο Δώνης τούς έχει μοιράσει πόνο αβάσταχτο. Δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες από τότε που τόνιζαν ότι απέτυχε στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μεγάλης ομάδας… Ναι, είναι οι ίδιοι που συνωστίζονται για να γράψουν μία καλή κουβέντα προκειμένου ν’ αποφύγουν το ανάθεμα και να είναι της μόδας. Τους ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός; Όχι φυσικά. Μαθημένοι στο μεροκάματο, με τον πόνο της ομάδας…

Το Sportime από το καλοκαίρι υπήρξε το μοναδικό Μέσο που όχι απλά προϊδέασε τους αναγνώστες της έντυπης και της ηλεκτρονικής του έκδοσης για τι ερχόταν. Με video, αναλυτικά ρεπορτάζ και σχόλια από την καρδιά των εξελίξεων. Έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή, διότι όπου κι αν κάτσει η μπίλια – σε αγωνιστικά και διοικητικά – καταγράφηκαν οι εξελίξεις με σεβασμό κι αγνές προθέσεις. Χωρίς λάσπη με υποβιβασμούς, με αισιοδοξία πως θ’ αλλάξει η παρούσα διοίκηση. Διότι αν δεν αλλάξει, κανένας Δώνης δεν είναι Θεός να μπορεί να δαμάζει τους πάντες και τα πάντα…

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news