Παναθηναϊκός: Αν πει ο Αλαφούζος «πάρτε τις μετοχές»!


Λάμπρος Γκαραγκάνης

Παναθηναϊκός: Αν πει ο Αλαφούζος «πάρτε τις μετοχές»!


Παναθηναϊκός: Τι θα γίνει αν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ «λυγίσει» στην πίεση και παραδώσει τις μετοχές στον Ερασιτέχνη…

Αντί ο οργανισμός του «τριφυλλιού» να είναι αφοσιωμένος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και πως θα αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που, αυτή τη στιγμή, αγωνιστικά είναι ανώτερος σε όλα, αντικείμενο συζήτησης αποτελεί η παράδοση των μετοχών της ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη.

Για την αποχή δεν συζητάμε. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των οπαδών να πράξουν όπως το επιθυμούν. Αρκετά παιδιά, μάλιστα, μπήκαν στη διαδικασία να ψηφίσουν υπέρ στους συνδέσμους τους, ώστε να προστατέψουν την ομάδα. Σου λέει «αν στραβώσει πολύ το παιχνίδι, ποιος θα μαζέψει τον κόσμο και θα φορτωθεί πάλι την ευθύνη;».

Το αίτημα, ωστόσο, για παράδοση μετοχών στον Αθλητικό Όμιλο είναι επίπλαστο. Ουτοπικό. Δικαίως το περιβάλλον του Ερασιτέχνη το υποβάθμισε, αν και το σωστό θα ήταν μία ανακοίνωση πως «δεν γίνεται». Τώρα, τουλάχιστον, που το PAO Alive είναι στην εκκίνηση ακόμη. Οι μετοχές στον Ερασιτέχνη είναι η τελευταία πίστα της πρωτοβουλίας για τον Βοτανικό, με καταληκτική ημερομηνία την 1η Ιουλίου 2020. Καμία σχέση, δηλαδή, δεν έχει χρονικά με την τωρινή πρωτοβουλία και απαίτηση των οργανωμένων.

Παναθηναϊκός: Υπάρχει το κακό αντι-σενάριο

Για να μην πάμε στο αντι-σενάριο. Να έρθει μία βαριά ήττα, να φθάσει ο κόμπος στο χτένι (ξανά) και να πει ο Γιάννης Αλαφούζος «να, ορίστε, οι μετοχές στη διάθεση του Ερασιτέχνη». Έχει εικόνα κανείς ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στον σύλλογο; Ποιος θα πληρώσει τι; Πώς θα αποδεχτεί την εξέλιξη ο ΑΟ και τι θα γίνει, με προέκταση στο PAO Alive, αν η διοίκηση του Ερασιτέχνη δεν τις δεχτεί;

Αντιληπτή η πίκρα, αλλά σε επίπεδο ρεαλισμού το αίτημα αυτό της μερίδας των οργανωμένων δεν μπορεί να ικανοποιηθεί. Αν δε ο Αλαφούζος αποφασίσει να τους κάνει τη χάρη, οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες. ΥΓ: Πετάχτηκε και η Παναθηναϊκή Συμμαχία, χαρακτηρίζοντας εξευτελιστική την εποχή Αλαφούζου. Συμφωνούμε, μόνο που αυτή η εποχή άρχισε με την Παναθηναϊκή Συμμαχία! Ήμαρτον…


Sportime Extras