Είστε σίγουρα Υπουργοί Παιδείας;


Μιχάλης Γκιουλένογλου

Είστε σίγουρα Υπουργοί Παιδείας;


Υπάρχει ένας διαβολικός λόγος, τον οποίο δεν γνωρίζω, που τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με τον… στανιό στις 7 Σεπτεμβρίου. Αυτό λέει όπου βρεθεί και όπου σταθεί η Νίκη Κεραμέως.

Μετά ήταν η σειρά του Στέλιου Πέτσα. Μας ενημέρωσε πως εμάς τους γονείς μας περιμένει κάποιου είδους ποινή, αν τα παιδιά μας δεν συμμορφωθούν για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στο σχολείο.

Τώρα είναι η σειρά της Σοφίας Ζαχαράκη να μας ενημερώσει (με στόμφο) ότι όσα παιδιά δεν φορούν μάσκα, δεν θα μπορούν να παρακολουθούν το μάθημα.

Λογικά μέχρι το τέλος της ημέρας κάποιος από τους… υπεύθυνους, μπορεί να μας ενημερώσει ότι επαναφέρουν τον… χάρακα για όσους δεν συμμορφωθούν. Γιατί όχι; Τώρα που το σκέφτομαι, δεν είναι κακή ιδέα.

Οι περισσότεροι γονείς είναι διστακτικοί για το άνοιγμα των σχολείων. Και καλά κάνουν. Αυτό μας λένε στην τηλεόραση οι κυβερνώντες. Ναι, η ζωή συνεχίζεται, αλλά όχι όπως το έχει φανταστεί στον δικό της κόσμο η Νίκη Κεραμέως.

Δεν ζούμε στον ίδιο κόσμο με τους πολιτικούς μας, αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι. Εδώ και χρόνια.

Αλήθεια, αυτός που πρότεινε υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του μαθήματος σε παιδιά 5-6-7-8 ετών, πόσο σίγουρος είναι για την απόφασή του;

Ο Στέλιος Πέτσας μας μίλησε για…. τιμωρία. Μεγαλύτερη τιμωρία από την στέρηση της (όποιας) Παιδείας δεν υπάρχει αγαπητέ κυβερνητικέ εκπρόσωπε. Και με αυτά που θέλετε να κάνετε, μάλλον στη στέρηση θα μας οδηγήσετε. Όχι επειδή θέλετε να περάσετε κάτι σωστό (τη χρήση μάσκας), αλλά με τον τρόπο που θέλετε να την περάσετε.

Λατρεύω να ακολουθώ τους κανόνες. Μου αρέσει να ξέρω πως… παίζω το παιχνίδι. Και η απόφαση της μάσκας παντού είναι σωστή. Πόσω μάλιστα από τη στιγμή που βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα του κορονοϊού. 

Αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο, επειδή κάποιοι επιθυμούν να αφήσουν το όνομά τους χαραγμένο στην ελληνική ιστορία.

Υπάρχει και ο λάθος τρόπος που μπορεί να γραφτεί ένα όνομα. Η Νίκη Κεραμέως μπορεί να δει κάμποσους απ’ τους προκατόχους της σε αυτή τη λίστα.

Το πλάνο στα σχολεία με την εκ περιτροπής μάθηση, τον Ιούνιο, λειτούργησε καλύτερα απ’ την εξ’ αποστάσεως μάθηση. Και ας πανηγυρίζει για την επιτυχία της τελευταίας η υπουργός.

Οι γονείς μόνο ξέρουν πόσοι εκπαιδευτικοί ακολούθησαν το μοντέλο της διαδικτυακής μάθησης.

Πάνε πάλι στο… μαστίγιο και στο καρότο. Αλήθεια, ο Στέλιος Πέτσας φοράει τη δική του μάσκα επί έξι σαρανταπεντάλεπτα; Και αν ναι, θεωρεί ότι το ίδιο μπορεί να κάνει ένα 6χρονο πρωτάκι;

Αλήθεια, η Νίκη Κεραμέως είναι τόσο σίγουρη ότι ένας γονέας μπορεί να επιβάλλει κάτι τέτοιο στο παιδί του; Είναι διαφορετικό να φορέσει μάσκα ένα παιδί για λίγο σε ένα σούπερ μάρκετ και άλλο σερί στο σχολείο (και ας τη βγάζει στα διαλείμματα). Και πόσο σίγουρη είναι πως κάθε τάξη θα έχει 17 παιδιά; Με ποιες υποδομές; Εκτός αν υπολογίζει και τα παιδιά που δεν θα φορέσουν μάσκα (και θα είναι εκτός) οπότε είμαστε ΟΚ.

Αλήθεια, η Σοφία Ζαχαράκη μπορεί να λέει τόσο εύκολα πως ένα παιδί δεν έχει δικαίωμα στη μάθηση; Τα παιδιά που έχουν μαθησιακά ζητήματα, τι θα κάνουνε; Πρέπει να αποκλειστούν;

Σε ποιους νομίζετε πως απευθύνεστε; Σε 8χρονα παιδιά… μηχανές;

Είστε σίγουρα του… Παιδείας ή μας κάνετε πλάκα;

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ SPORTIME ONLINE

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras