ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Ξαναζεσταμένο και άνοστο φαγητό

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση λένε. Και ο Παναθηναϊκός έζησε ένα deja vu το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ που θα τον στοιχειώνει για πολύ καιρό. Δεν αναφερόμαστε φυσικά στην τελευταία επίθεση της ομάδας και στο άστοχο floater του Καλάθη. Ακόμα κι αν υπάρχουν πολλές ενστάσεις για το πως και το τι της...
Ξαναζεσταμένο και άνοστο φαγητό

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση λένε. Και ο Παναθηναϊκός έζησε ένα deja vu το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ που θα τον στοιχειώνει για πολύ καιρό.

Δεν αναφερόμαστε φυσικά στην τελευταία επίθεση της ομάδας και στο άστοχο floater του Καλάθη. Ακόμα κι αν υπάρχουν πολλές ενστάσεις για το πως και το τι της τελευταίας φάσης, υπήρξε θεωρητικά ένα πλάνο που δεν βγήκε. Συμβαίνει. Μπάλα είναι μπορεί να πάει και… δοκάρι. Και γι αυτό κανείς δεν θα πρέπει να στέκεται εκεί.

Και η αλήθεια είναι πως έχει πολλά για να… στραβώσει. Για δεύτερο συνεχόμενο (ευρωπαϊκό) παιχνίδι ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται ανέτοιμος. Ειδικά για ένα παιχνίδι μέσα στο ΟΑΚΑ, από εκείνα που θα πρέπει να έχει τσεκαρισμένα στις «σίγουρες» νίκες της σεζόν.

Οι «πράσινοι» πριν φτάσουν να απολέσουν το παιχνίδι στην τελευταία επίθεση είχαν φροντίσει να το «δώσουν» στο Μιλάνο με τα άστοχα μακρινά σουτ, με τα χαμένα ριμπάουντ, με την έλλειψη δημιουργίας.

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ

Ο Παναθηναϊκός σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν δεν μπορεί σε κανένα σημείο να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν όταν στελεχωνόταν το ρόστερ. Παίκτες που δείχνουν να μην έχουν βρει ρόλο στο ροτέισον της ομάδας.

Δεν μπορεί μια ομάδα που θεωρητικά έχει ρόστερ 10 τουλάχιστον παικτών πρώτης γραμμής να μην βρίσκει λύσεις στην επίθεση. Το «η μπάλα στον Καλάθη» δεν μπορεί να αντέξει σε μια τόσο μεγάλη σεζόν. Και στην τελική αυτή της λογικής το μπάσκετ ο Παναθηναϊκός το έχει ξαναζήσει και είχε αποφασίσει πως δεν του κάνει. Μοιάζει και ξαναζεσταμένο φαγητό. Που μάλιστα έχει χάσει και τη νοστιμάδα του.

Όσο καλός προπονητής και αν είναι (που φυσικά είναι) ο Αργύρης Πεδουλάκης καλείται να δείξει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουμε δει από εκείνον όλα αυτά τα χρόνια. Να αποδείξει πως είναι… σεφ που μπορεί να διαχειριστεί τα καλά υλικά που έχει για να φτιάξει και καλό φαγητό.

Το ρόστερ που έχει στα χέρια του, αφενός είναι δικό του (αν και ο Γουάιλι είναι… επιλογή Πιτίνο!), αφετέρου είναι πολύ καλύτερο από τις μισές τουλάχιστον ομάδες στην Ευρωλίγκα. Η διαχείρισή του λοιπόν είναι το μεγάλο θέμα. Είτε μέσα στον αγώνα -όπως έγινε χθες με την επιλογή να παίζει ο Ράις αντί του Φριντέτ- είτε συνολικά…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξαναζεσταμένο και άνοστο φαγητό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Βασιλείου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.