BLOGGERS

Ξέμεινε από ιδέες και πρόσωπα

Η ΑΕΚ νίκησε. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε λίγος στην αναμέτρηση της Κρήτης. Ξέμεινε από ιδέες και πρόσωπα
Ξέμεινε από ιδέες και πρόσωπα

Επρεπε να περάσει μιάμιση δεκαετία για να δούμε να σπάει το δίπολο στους τίτλους στην Ελλάδα. Και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που δείχνει πολλά για το αύριο, καθώς δεν είναι μόνο η… επιστροφή της ΑΕΚ.

Η αναμέτρηση της Κρήτης μπορεί να χαρακτηριστεί ως… Βατερλώ, για τον Ολυμπιακό.

Οχι φυσικά γιατί έχασε έναν τίτλο, έστω και αν στα χαρτιά ήταν το μεγάλο φαβορί. Τίτλοι, ειδικά σε μονούς τελικούς μπορούν να χαθούν. Η εικόνα όμως που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» γεννά πολλά ερωτήματα, που υπήρξαν ξανά μέσα στη χρονιά και απλώς καμουφλαρίστηκαν από νίκες όπως αυτές επί της Φενέρ ή στη Μαδρίτη. Ο Ολυμπιακός λοιπόν παρουσιάστηκε ανέτοιμος σε ένα παιχνίδι τίτλου. Ηταν πάντα ένα βήμα πίσω από την αντίπαλό του, που έδειχνε πνευματικά και κυρίως τακτικά πιο έτοιμη να διεκδικήσει τη νίκη.

Είναι, δε, χαρακτηριστικό πως ο Ντράγκαν Σάκοτα είχε περισσότερες λύσεις απ’ ότι ο ομόλογός του στον Ολυμπιακό. Πέραν των προσώπων, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να ξεμένουν και από… ιδέες. Μπορεί ο Ολυμπιακός να διεκδίκησε μέχρι τέλους το παιχνίδι, όμως σε όλη του τη διάρκεια έμοιαζε εξαιρετικά προβλέψιμος. Σπανούλης, πικ εν ρολ και… ό,τι βγει. Το ίδιο και στην άμυνα, ειδικά πάνω σε παίκτες που από πριν όλοι ήξεραν πως θα κάνουν ζημιά.

Ο Ολυμπιακός «είδε» λοιπόν κόντρα στην ΑΕΚ πως πλέον τα προβλήματα που έχει και οι αδυναμίες που βγάζει στο παρκέ, μπορεί να τις πληρώσει και στην Ελλάδα. Και όχι μόνο από τον Παναθηναϊκό.

Πλέον είναι δεδομένο πως θα ανοίξει ο φάκελος των αλλαγών. Και αυτές πια δείχνουν απαραίτητες. Για πολλούς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έρχεται σε πρώτο πλάνο. Ενδεχομένως να είναι και έτσι. Αλλά το τελευταίο που χρειάζεται η ομάδα είναι ένας… μαθητευόμενος μάγος. Γιατί μπορεί να επωφεληθεί από ένα προσωρινό σοκ, αλλά το μπάσκετ ειδικά στο επίπεδο που κινείται ο Ολυμπιακός, δεν είναι ένα δύο αποτελέσματα και όλοι… ευχαριστημένοι.

Αντίθετα οι αλλαγές σε πρόσωπα στο αγωνιστικό κομμάτι μοιάζουν επιβεβλημένες. Είναι αδιανόητο σε παιχνίδι τίτλου, οι τρεις από τους έξι ξένους να είναι (και πάλι) απλές αναφορές στο φύλλο αγώνα. Παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός στηριζόταν στον ελληνικό κορμό του, αλλά από τη στιγμή που τουλάχιστον φέτος δείχνει «άδειος» χρειάζονται οι ξένοι, που θα μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα και δε θα τη συμπληρώνουν απλώς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξέμεινε από ιδέες και πρόσωπα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Βασιλείου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.