×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ο Μπράνκο, ο Ολιβέιρα, ο ΠΑΟΚ και η Πόρτο


    aGent Greek

Ο Μπράνκο, ο Ολιβέιρα, ο ΠΑΟΚ και η Πόρτο


Σιγανοπαπαδιά. Δεν τον πιάνει το μάτι. Δεν εμφανίζεται. Δεν διαφημίζεται. Και σωτατζής μέγιστος. Στο παρά ένα της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου έλεγε πως τέλειωσαν οι μεταγραφές και στο… και ένα, ο ΠΑΟΚ είχε πάρει δύο παίκτες ακόμη, Ίνγκασον και Ολιβέιρα. 

Ο τελευταίος, δική του δουλειά. Δεν την έκανε μόνος του, αλλά σίγουρα την πιστώνεται στο μεγαλύτερο βαθμό. Λογικό συνεπώς, τις διαπραγματεύσεις με την Πόρτο για την παραμονή του συμπατριώτη του στην Τούμπα, αυτός να τις τρέξει. Ο τραυματισμός του Μαουρίσιο αποτέλεσε την αφορμή για να γίνουν οι πρώτες επαφές.

Και έτσι, ο Μάριο Μπράνκο, λίγες μέρες αφότου ο Λεό Ζαμπά και ο μάνατζερ του βρέθηκαν στο Πόρτο, ταξίδεψε και αυτός. Το θέμα του Βραζιλιάνου, λογικό είναι να έπεσε στο τραπέζι των επαφών του με τους υπεύθυνους των «δράκων». Αυτό όμως, πάει πιο πίσω. Αυτό που επείγει είναι το τι θα γίνει με τον Ολιβέιρα.

Και ο Μπράνκο, φρόντισε να ενημερώσει τους πρωταθλητές Πορτογαλίας για το τι θέλει και εν μέρει το τι μπορεί ο ΠΑΟΚ. Αφού ξεκαθάρισε λοιπόν πως ο Ολιβέιρα θέλει να παραμείνει στο ρόστερ, ρώτησε για το αν υπολογίζεται ή έστω αν έχει αλλάξει κάτι στην αξιολόγηση των «δράκων» για τον Πορτογάλο μέσο.

Παλιοσειρά στο μεταγραφικό κουρμπέτι οι της Πόρτο, απλώς άκουσαν, παραπέμποντας στη συμφωνία του Ιανουαρίου. Εκεί λοιπόν, ο Μπράνκο, αναμενόμενα, αλλά αρμοδίως, έθεσε τρία σενάρια στους «δράκους»: παράταση δανεισμού για έναν χρόνο, με 100% κάλυψη του συμβολαίου του Ολιβέιρα από τον ΠΑΟΚ και θέσπιση νέας option αγοράς για το καλοκαίρι του 2020 (χαμηλότερη των 12 εκατ. ευρώ, αλλά… διαβαθμισμένη, ανάλογα του ποσοστού δικαιωμάτων που θα θέλουν να διατηρήσουν οι «δράκοι».

Δεύτερον, καθεστώς συνιδιοκτησίας από τώρα. Ουσιαστικά στο 50-50, αλλά με ποσό αγοράς μικρότερο των 6 εκατ. ευρώ, που βάσει των όσων συμφωνήθηκαν τον Ιανουάριο για τον δανεισμό του Ολιβέιρα, είναι το μισό της ρήτρας αγοράς του Πορτογάλου.

Και τρίτον, άμεση αγορά του Ολιβέιρα, αλλά όχι έναντι 12 εκατ. ευρώ. Εδώ, παραδέχομαι, πως ενημέρωση πρόσθετη δεν έχω. Αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ σενάριο που να δικαιολογεί την κατάθεση τέτοιας πρότασης, χωρίς – με κάποιον τρόπο – να περιλαμβάνεται κάτι σχετικό και με τον Ζαμπά….