Ο ΠΑΟΚ έγινε selling club - Πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία!

Ο ΠΑΟΚ έχει βγάλει κοντά στα 25 εκατομμύρια από Σβιντέρσκι, Τζόλη, Γιαννούλη στην προσπάθεια του να γίνει selling club.

Το είχαν καημό στον ΠΑΟΚ. Βέβαια αυτά δεν έρχονται από μόνα τους. Χτίζονται. Μέχρι το περασμένο Ιανουάριο μια πώληση που να έκανε αίσθηση δεν είχαν κάνει.

Ναι σίγουρα είχε φύγει ο Πέλκας για τη Φενέρμπαχτσε ή ο Πρίγιοβιτς για την Αραβία αλλά μην κοροϊδευόμαστε, στα ταμεία δεν είχαν μπει τόσα χρήματα που θα μπορούσε να πάρει ο ΠΑΟΚ.

Από τον Ιανουάριο ωστόσο του 2021 και για ένα χρόνο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπορεί να λέει πως είναι σε καλό δρόμο για να γίνει selling club. Σύλλογος δηλαδή που πουλάει παίκτες.

Και όχι ο όρος δεν είναι κακός. Το αντίθετο μάλιστα. Πόσες ομάδες δεν έχουν κάνει upgrade, έχοντας αυτόν τον άτυπο τίτλο στο μάρκετ. Δείτε π.χ. στη Γαλλία τι γίνεται και πως έχουν αλλάξει στάτους όχι μόνο οικονομικά αλλά και αγωνιστικά, ομάδες που στηρίχθηκαν στο να δίνουν παίκτες τους.

Το να στενοχωριέται ο κόσμος είναι λογικό μια και δε θέλει να βλέπει τους ποδοσφαιριστές τους περισσότερους να φεύγουν.

Αλλά όσα κλαμπ δεν προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες δε θα πάνε μπροστά. Και εδώ που τα λέμε, δε θα έσκασαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που φεύγει ο Σβιντέρσκι.

Τα 5 εκατομμύρια που φέρνει στα ταμεία είναι ό,τι καλύτερο για την ομάδα της Super League 1. Περισσότερα δε θα έβρισκε ο ΠΑΟΚ ποτέ. Ούτε στο μέλλον.

Αν σε αυτά προστεθούν τα 8,5 που πουλήθηκε ο Γιαννούλης αλλά και τα 11 (υπάρχουν και κοντά στα 2,5 μπόνους) του Τζόλη, αμφότεροι στη Νόριτς, ο ΠΑΟΚ έχει βγάλει τον τελευταίο χρόνο κοντά στα 25 εκατομμύρια ευρώ από τρεις πωλήσεις.

Καθόλου άσχημα…

Διαβάστε τη στήλη Agent Greek στο e-Sportime εντελώς ΔΩΡΕΑΝ ΕΔΩ.

Κάντε εγγραφή  και διαβάστε καθημερινά δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της Sportime e-εφημερίδα ΕΔΩ!

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο