Ολυμπιακός: Επειδή έχουμε ολόκληρο καλοκαίρι μπροστά, ορίζεται πλαίσιο και βασικοί «κανόνες» της μεταγραφολογίας ως προς τον Σεμέδο. Και τα υπόλοιπα, έπονται.

Ολυμπιακός: Νωρίς ξεκινήσαμε φέτος. Τη… Σεμεδολογία. Μερικά πραγματάκια για να θέσουμε το πλαίσιο. Ο Σεμέδο πάντα έχει το μυαλό του στο εξωτερικό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν περνάει καλά στην Αθήνα. Περνάει εξαιρετικά. Αυτό που τώρα τον καίει είναι να βρεθεί στην αποστολή της εθνικής Πορτογαλίας στο Euro. Μετά, διακοπές.

Και για μεταγραφή, βλέπουμε. Τώρα, δεν είναι σε καμία περίπτωση σε κατάσταση ανάλογη του φθινοπώρου, όποτε πραγματικά πίεζε πολύ για να φύγει. Πάει αυτό.

Ως προς τη Ρόμα για Σεμέδο. Δεν έχει καν συζητηθεί. Ο Μουρίνιο δεν ξέρει ούτε τι μπάτζετ θα έχει, ούτε που θα παίξει η ομάδα του την επόμενη χρονιά, τίποτα.

Επίσης, παίζει ρόλο τι έχει στο μυαλό του ο Μέντες. Αν ο Πορτογάλος ατζέντης θέλει να «προσέξει» τη νέα ομάδα του «εκλεκτού», δεν θα μεσολαβήσει για τον Σεμέδο. Αν όχι, θα το κάνει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πιέσει. Και έτσι δεν ορκίζομαι πως σώνει και ντε θα φτάσει πρόταση των «τζιαλορόσι» στον Πειραιά.

Και για φινάλε. Το κλειδί, όχι για το τελείως φιλολογικό της Ρόμα (και αφήστε να λένε…), αλλά για οποιοδήποτε ενδιαφέρον για τον Σεμέδο είναι οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού.

Όσο πιο κοντά στο δεκάρικο είναι τόσο ευκολότερα προκαλείται. Όσο απομακρυνόμαστε από εκεί, τότε αυξάνονται και οι πιθανότητες να μείνει Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός: Ρόλο και εμπλοκή Ντέκο για Τικίνιο Σοάρες!

Survivor: Θερμή υποδοχή για τον Τζέιμς Καφετζή στη Ρόδο (vid)