×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Η αποτυχία δεν υπάρχει για Μαρτίνς


    Αλέξανδρος Χρηστάκος

Η αποτυχία δεν υπάρχει για Μαρτίνς


Η αντίστροφη μέτρηση για την επισημοποίηση της… εποχής Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, έχει ξεκινήσει. Ο Πορτογάλος τεχνικός, κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει στην Ελλάδα έως τις αρχές Ιουνίου, για να γυρίσει προς το τέλος και να ξεκινήσει την δουλειά της προετοιμασίας.

Η χρονική διάρκεια που έχει για να κάνει τα πλάνα του, ίσως την βρίσκεις μόνο σε ομάδες της Γερμανίας, κυρίως, που το θέμα του προπονητή της νέας σεζόν έχει ξεκαθαρίσει πριν το τέλος της ισχύουσας.

Βέβαια αυτό είναι και καλό, αλλά και κακό. Καλό γιατί έχει την άνεση να αξιολογήσει τα πάντα και να πάρει τις λιγότερες δυνατές λανθασμένες αποφάσεις, που αφορούν το ρόστερ αλλά και το που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα.

Κακό γιατί πρέπει άμεσα να δείξει καλά δείγματα δουλειάς. Και το θέμα για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι πως μπαίνει στην άκρη του πάγκου ενός Ολυμπιακού, που προέρχεται από μια άσχημη σεζόν. Επιβάλλεται να φέρει γρήγορα αποτελέσματα, αφού ο κόσμος περιμένει πολλά. Το τελευταίο έχει να κάνει με το γεγονός πως στο μυαλό όλων είναι το θέμα πως έχει όλο το χρόνο μπροστά του για να δουλέψει και να ετοιμάσει αυτά που θέλει.

Όλο αυτό ανεβάζει την πίεση για τον ίδιο και σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» ολοκληρώνουν μια χρονιά χωρίς να πάρουν τίτλο, φέρνει, ουσιαστικά, τον Πορτογάλο τεχνικό, σε μία θέση που θα πρέπει να πείσει πως και καλή ομάδα σχεδιάζει, αλλά και τον τίτλο του πρωταθλητή, μπορεί να διεκδικήσει.

Αναμονή για να τα δούμε όλα, αυτά, αφού ένας προπονητής κρίνεται πάντα από την εικόνα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Οι περγαμηνές που έχει είναι θετικές. Ομως ο ίδιος έχει μπροστά του μια πρόκληση. Είναι σε μια ομάδα που πάντα κυνηγάει τίτλους.

Αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον ίδιο, αφού μέχρι στιγμής έχει εργαστεί σε ομάδες που δεν είχαν ψηλά τον πήχη. Σε Μαρίτιμο, Ρίο Αβε και Γκιμαράες δεν του είπε κανείς να φέρει άμεσα τίτλο. Απλά να φτιάξει μια καλή ομάδα.


Τελευταία Νέα