Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε απλά το σκορ πρόκρισης απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας, καθώς με την ποιότητα που έχε ήταν πολύ πιθανό να το πάρει.

Ο Ολυμπιακός έδειξε με την Σλόβαν Μπρατισλάβας, πως ήταν απαραίτητο το... σοκ με την Λουντογκόρετς.

Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε απλά το σκορ πρόκρισης απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας, καθώς με την ποιότητα που έχε ήταν πολύ πιθανό να το πάρει.

Το ζητούμενο ήταν να βγάλει αντίδραση. Δηλαδή να παίξει μπάλα. Για το DNA του, η αντίδραση, ισοδυναμεί με καλή εμφάνιση. Πολλές ευκαιρίες. Πολλές συνεργασίες. Και φυσικά γκολ.

Τα είχε όλα ο Ολυμπιακός με την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Και ικανοποίησε τον εαυτό του και τον κόσμο του. Παράλληλα έδειξε πάθος. Έδειξε μαχητικότητα και είναι δεδομένο πως η ομιλία του Μαρινάκη στο Ρέντη, προ ημερών έφερε αποτελέσματα. Αλλά και όσα ακολούθησαν με τους παίκτες και τον Μαρτίνς να είχαν πολλές συζητήσεις.

Είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός αυτή την αγωνιστική εικόνα. Με την κυριαρχία και την δημιουργία. Η ηρεμία, μέχρι το επόμενο παιχνίδι, ήρθε ξανά. Η ψυχολογία, αναμφίβολα θα αλλάξει προς το καλύτερο. Σημαντικό το τελευταίο στο ποδόσφαιρο.

Το κυριότερο και ο Πέδρο Μαρτίνς βγάζει από πάνω του πίεση που και τον ίδιο έδειχνε να καταβάλει. Είναι στον τέταρτο χρόνο στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ωστόσο οι τελευταίες 20 μέρες ήταν πολύ πιεσμένες για τον ίδιο. Για τις πολλές απουσίες που αντιμετώπισε, τα λάθη που έκανε και γενικά την εικόνα της ομάδας.

Ο απαραίτητος… συναγερμός

Ο αποκλεισμός από την Λουντογκόρετς ήταν ένα μεγάλο καμπανάκι για όλους. Μπορεί να πόνεσε οικονομικά ο σύλλογος, αλλά το χρειάζονταν.

Πάει καιρός που η ομάδα μοιάζει σα να έχει μπει στον αυτόματο πιλότο. Η σιγουριά πως ο Πέδρο Μαρτίνς έχει λύσεις για όλα. Η σιγουριά πως οι παίκτες θα κάνουν το καθήκον τους, δεν είναι κάτι που ταιριάζουν στους Πειραιώτες.

Πρέπει να είναι πάντα στην τσίτα. Για να μπορέσουν να αποδώσουν. Αυτό είναι σήμα κατατεθέν για τον Ολυμπιακό. Αμέτρητα τα παραδείγματα στο παρελθόν, όταν στην ομάδα έδειχναν όλα να πάνε καλά.

Με παραπάνω ηρεμία, αππό όση χρειαζόταν, να φέρνει ένα είδος ποδοσφαιρικής ραθυμίας. Κάπως έτσι την πάτησε. Πέραν φυσικά των απουσιών που είχε

Το… σοκ έγινε όμως και όλα πήγαν έτσι όπως έπρεπε. Σίγουρα η Σλόβαν δεν είναι κάποιο θηρίο. Εκείνο που μέτρησε όμως ήταν η σοβαρότητα και το πάθος που είχαν οι παίκτες. Αλλά και η εγρήγορση του προπονητή…

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακός: Αυτό έμεινε για να έρθει ο Μανωλάς – Ψάχνει αντικαταστάτη η Νάπολι

Τηλεθέαση ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: OPEN ή Mega ο νικητής;