×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Τα 21… παρών!


    Αλέξανδρος Χρηστάκος

Τα 21… παρών!


Ολυμπιακός: Θυμάμαι ακόμα τα όσα έβλεπα, από την τηλεόραση εκείνη την ημέρα. Την 8η Φεβρουαρίου του 1981. Με τα πτώματα να είναι στη σειρά και τους συγγενείς να κλαίνε.

Τις συνεχόμενες αναφορές και για τους πολλούς τραυματίες. Δύσκολο να το χωρέσει ανθρώπινος νους. Ακόμα και τότε, που ήμουν μικρός.

Στο μυαλό μου, τότε είχα όσα μου είχε πει ο πατέρας μου. Πως ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ με 6-0 με πήγαινε ολοταχώς για το πρωτάθλημα, αλλά συνέβη και το μοιραίο. Χάθηκαν 21 ψυχές. Μαζί τους «χάθηκαν» και οικογένειες τους, που ακόμα και τώρα δεν έχουν καταλάβει ποιοι ήταν υπεύθυνοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Μέρα που δεν θα ξεχαστεί!

Δεν είναι μια τραγωδία που στιγμάτισε τον Ολυμπιακό. Είναι μια τραγωδία που στιγμάτισε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι να μπορέσεις να πεις. Τα λόγια είναι φτωχά. Μόνο η εικόνα και ο ήχος μπορούν να αποτυπώσουν τη θλίψη.

Το ρίγος και τη συγκίνηση, όλων, στο άκουσμα των ονομάτων των 21 νεκρών, που τους συνοδεύει και η λέξη «παρών». Θα είναι για πάντα παρών. Στις καρδιές όλων μας. Είναι ασύλληπτο ακόμα και τώρα. Που έχουν περάσει 39 χρόνια από εκείνη την αποφράδα ημέρα. Κανείς δεν ξέχασε. Δεν πρόκειται να γίνει αυτό.

Κάθε τίτλος που παίρνει ο Ολυμπιακός, συνοδεύεται και από τους νεκρούς του. Και κάθε τέτοια μέρα, όπως η σημερινή, το πένθος και η θλίψη είναι ίδια και δεν θα αλλάξει, όσα χρόνια και αν περάσουν.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram


Τελευταία Νέα