Ο Αλέξανδρος Κωτάκης γράφει πώς ο κόσμος θα παίξει καθοριστικό ρόλο προκειμένου ο Άρης να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή επί της Μακάμπι.

Ο Αλέξανδρος Κωτάκης γράφει πώς ο κόσμος θα παίξει καθοριστικό ρόλο προκειμένου ο Άρης να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή επί της Μακάμπι.

Άρης: Λένε ότι κόσμος δεν «παίζει μπάλα» και ότι το αποτέλεσμα ενός αγώνα εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τους παίκτες και την ποιότητα της ομάδας που διαθέτεις.

Ο επαναληπτικός με την Μακάμπι όμως είναι ματς ειδικών συνθηκών και ο Άρης μπορεί να εναποθέσει πολλά στους οπαδούς του για μία ανατροπή που αν έρθει, θα είναι από τις σημαντικότερες για το ελληνικό ποδόσφαιρο την τελευταία 20ετία, τουλάχιστον.

Μετά το Μακάμπι – Άρης 2-0, o «Θεός του πολέμου» βρίσκεται σε δύσκολη θέση για την ανατροπή. Δεν χρειάζεται όμως ένα θαύμα για να προκριθεί. Με δύο γκολ διαφορά είναι «ζωντανός» και εφόσον η Μακάμπι δεν τον «σκότωσε», ο Άρης μπορεί να τη τιμωρήσει σκληρά με τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου.

Θα παίζει στην έδρα του, εκεί που το σύνθημα επιβάλλει το «Εδώ παίζουμε μπάλα εμείς», το οποίο πήρε «σάρκα και οστά» πολύ πρόσφατα. Στην απίθανη ανατροπή επί της ΑΕΚ. Γιατί όχι πάλι;

Ο Αλέξανδρος Κωτάκης γράφει πώς ο Άρης μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια για τη μεγάλη ανατροπή επί της Μακάμπι.

Σίγουρα άλλο Μακάμπι και άλλο ΑΕΚ και άλλο Conference League και άλλο Super League. Η πρόκληση όμως είναι πολύ μεγαλύτερη και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσει ο Άρης και ο κόσμος του. Τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Ολοι είμαστε σκασμένοι από την εικόνα του πρώτου ματς. Άλλη εικόνα περιμέναμε να δούμε και άλλη είδαμε. Αυτό πάει τελείωσε όμως.

Σε λίγες μέρες ο Μπούργος και οι παίκτες του δίνουν ένα ματς που μπορεί να αλλάξει τη μοίρα της ομάδας για πολλά χρόνια, καθώς θα την κρατήσει μέσα στον μεγάλο στόχο της συμμετοχής των ομίλων μιας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Άρης μπορεί να καταφέρει, αλλά όχι μόνος. Ο τομέας ψυχολογία είναι Νο1 σε τέτοιες καταστάσεις και μόνος οι οπαδοί του μπορούν να του προσφέρουν ηθικόν ακμαιότατον. Ό,τι και να κάνει ο Μπούργος ή οι παίκτες, αν την Πέμπτη το βράδυ (11/8, 21:00) το γήπεδο δεν είναι συντονισμένο προς αυτή την κατεύθυνση τότε και οι πιθανότητες για πρόκριση θα είναι πολύ λιγότερες από αυτές που μπορούν να είναι.

Ας αφήσουμε για 90 ή 120 λεπτά τα λάθη που έγιναν, τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ, την ανετοιμότητα κάποιων παικτών και το ποια θα είναι η 11άδα.

Ο Άρης πρέπει να νιώσει από το ζέσταμα ότι ο κόσμος του τον πιστεύει απόλυτα και πιστεύει στη μεγάλη ανατροπή. Οπως και η Μακάμπι θα πρέπει να νιώσει ότι το Βικελίδης δεν είναι «Μπλούμφιλντ» με παλαμάκια και χαρτάκια.

Επίσης δεν χρειάζεται να κάνουμε στο μυαλό μας σχέδια του στυλ «να μπει ενα γκολ ως το τάδε λεπτό». Μπορεί να μπει γκολ στο 5′ και το ματς να λήξει 1-0. Μπορεί όμως να μπει και γκολ στο 80′ και το ματς να λήξει με 3-0 γιατί ο Άρης και ο κόσμος του θα έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς να καταρρεύσει.

Έτσι λοιπόν θέλουμε φωνή, στήριξη και σε καμία περίπτωση απογοήτευση. Έστω κι αν το ματς δεν βγαίνει ή η ομάδα δεν παίζει καλά. Ένα γκολ, το οποίο μπορεί αν έρθει αργά, μπορεί να σημάνει την ανατροπή. Θυμάστε τι έγινε με την ΑΕΚ άλλωστε.

Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και έτσι ο ρόλος του καθενός από εσάς θα είναι άκρως σημαντικός…